Mano vyras sako, kad tokia aš jam pati gražiausia. Anksčiau ranka numodavau į tokius komentarus, o dabar manau, kad tai gryna tiesa – gražiausia yra laiminga moteris, tuomet jos oda yra gaiviausia, natūraliausia ir labiausia išvytinti. Kaip ir jos akys. Be vidinės grožio magijos, tiesa, visuomet yra ir išorinė. Kuri man, moteriai, taip pat yra be galo svarbi.

Gražiausia oda yra laiminga oda: sudrėkinta, pamaitinta ir palepinta. Kaip ir plaukai – jie labiausiai išduoda, ar pakankamai geri vandens, ar ne per daug kaitiniesi saulėje ir kiek laiko, ir priemonių investuoji į jų natūralų žvilgesį.

Mano meilė, atsidavimas ir tikroji aistra yra ne mano spintoje, o ant mano vonios lentynos. Tirpstu, kai lupu naujo kūno losjono pakuotę, šypsausi, kai bandau naują veido kremą, nekantrauju, kai laukia nauja veido procedūra ar plaukų serumas.

Jei nori mane pamaloninti, padovanok man kūno, veido ar plaukų priežiūros produktą. Nors, kita vertus, įtikti nebus lengva, nes man 34-eri ir būdama 18 metų ištikima vienai ir tai pačiai kosmetologei ir 15 metų tam pačiam kirpėjui, labai aiškiai žinau, kas man tinka ir patinka.

Mano veido priežiūros rutina prasideda vakare, kai veidą nuvalau dviejų žingsnių priemonėmis, kurių viena – aliejinio pagrindo – nuvalo makiažą, kita, labai stipriai putojanti, nuvalo visus likusiu nešvarumus ir makiažo likučius.

Man labai tvirtai įkalta į galvą, kad odos priežiūra priklauso ne tik nuo drėkinimo, bet dar svarbiau – nuo švaros, todėl du prausikliai man tapo nepamainomu būdu būti tikrai, kad veidas paruoštas gurkštelti tobulai drėkinančių priemonių.

„Sensai“ nuotr.

Dabar svarbiausias yra sekantis darbas: drėkinti, drėkinti ir dar kartą drėkinti. Naudoju du: tos pačios linijos losjoną, kuris paruošia odą dar geriau įsiskverbti drėkinančiai emulsijai. Po jų abiejų toks jausmas, kad oda tiesiog prisisiurbė vandens. Veidas taip net šiek tiek švyti, labai geras jausmas. Ant jų taip pat puikiai dengiasi mano mėgstama lengvutė pudra.

Ryte mano veido odos valymo ir drėkinimo ritualai kartojasi, tik valymui jau nebenaudoju pirmojo žingsnio, iš karto prausiu veidą skalsiuoju prausikliu ir naudoju abi drėkinimo priemones. Visi mato veido grožio ritualai – japoniški. Atrodo, kad tai tolima mūsų šiaurietiškai odai, bet man jie taip prilipo, kad nežinau, kas juos galėtų pakeisti.

Naujas mano atradimas – gydomoji lūpų priemonė, ji susigeria kaip koks paakių kremas, nelieka ant lūpų, labai mėgstu jį prieš miegą. Tiesa, paakiams naudoju drėkinantį paakių kremą nuo pirmųjų raukšlių, o esant reikalui – ir specialias paakių kaukes, kurios atrodo kaip pleistriukai, o vaikai juokiasi, kad po namus mama vaikšto kaip indėnė.

Negaliu nueiti miegoti nepasitepusi rankų ir pėdų maitinančiomis priemonėmis, o po dušo visuomet visą kūną išsitepu kokia nors priemone. Mėgstu įvairias – drėkinančius lengvutėlius pienelius, stangrinančius kremus ir maitinančius aliejus. Renkuosi pagal tai, ko nori mano oda ir pagal tai, ką veiksiu tądien – ar noriu greitai susigeriančios priemonės, ar ypatingo aromato, ar lengvai švytinčio efekto.

Manęs labai dažnai klausia, ką darau su plaukais. Darau tikrai daug ir vis kitokio, nes mėgstu ieškoti įdomių ir plaukams tobulai tinkančių priemonių, be to, kartais norisi kitokio efekto, todėl ir priežiūros bei formavimo priemones renkuosi vis kitokias. Naujausia mano aistra, siekis ir atradimas – plaukų maksimalus drėkinimas ir prisotinimas keratino.

Kasdienybėje negalėčiau išgyventi be galiukų aliejaus arba kremo, o porą kartų per savaitę – be stipraus poveikio kaukės. Turbūt net neverta sakyti, kad nuolat naudoju šampūną ir kondicionierių, o kaskart pasinaudoju proga leisti plaukams išdžiūti natūraliai.

„Sensai“ nuotr.