Su sūnumis savaitgalį piešėme gulėdami ant žemės ir gimė mintis į kasdienybę atvesti daugiau spalvų (šiandien pusryčiams susiplakiau skaisčiai spalvotą vaisių kokteilį – jau pradžia!), o vakar vakare į koncertą sąmoningai įsliuogiau į margą suknelę. Niekas nenutinka netyčia, bent jau iš pat pradžių, tad kviečiu sąmoningai jaukintis spalvas kartu su manimi.

Tad kaip neprašauti renkantis, kaip suderinti dvi ar daugiau labai ryškias spalvas, kaip neatrodyti juokingai ir neatrodyti lyg papūgai? Mėgstu kalbėti pavyzdžiais, todėl prisiminiau vieną ryškiausių moterų mados pasaulyje – Jenna Loyns. Tai moteris, iš kurios išmokau normaliai atsiraitoti marškinių rankoves.

Būtent ji ne vienerius metus formavo visos Amerikos įvaizdį. Jenna – buvusi „J Crew“ kūrybos direktorė. Pradėjusi, kaip ji pati teigė, nuo asistento asistentės asistentės, užsispyrusi mergina buvo greitai pastebėta. Tiesa, būtent ji ir pavertė „J Crew“ tokiu, koks jis yra šiandien – jaunatvišku, ryškiu ir moderniu.

Vakarėliuose ši moteris niekada neišvengia fotografų blyksčių – jos stilius tikrai išskirtinis. Ir kas gi būtų pagalvojęs, jog kažkada ši aukšta mergina mokykloje buvo tikra pilka pelytė.

Jos išskirtinumas matomas iš tolo: visada ryški ir derinanti iš pirmo žvilgsnio nesuderinamus kontrastus. Tačiau ji niekada neperžengia ribų ir niekada neatrodo keistai ar kvailai, tad kur jos paslaptis?

Spalvos blyksnis. Jenna mėgsta derinti pastelines, švelnias spalvas su itin ryškiomis, kartais net akį rėžiančiomis, spalvomis. Gali dėvėti pilkas kelnes, pilką megztuką ir neišsiskiriančius sportinius batelius, bet prieš išbėgdama iš namų užsimesk raudoną paltą (ar bent jau raudonus lūpų dažus) – gatvėje nuo tavęs negalės atitraukti akių.

Kelnių margumas. Margos kelnės Jennos garderobe tikriausiai turi atskirą skyrių. Moteris jų turi tikrai ne vieną porą. Nesvarbu, ar jos siaurėjančios, ar plačios, ar klasikinio stiliaus – svarbiausia margi raštai, ryškios detalės ir spalvos. Tokiu atveju viršutinė dalis gali būti ir ne tokia išskirtinė - paprastas juodas švarkas ar balti marškiniai, nes jau kelnės šiame derinyje groja pagrindiniu smuiku. Tiesa, tokį patį derinį gali sukurti ir su sijonu.

Balti marškiniai + ryšku. Šis derinys puikiai tiks toms, kurios dievina marškinius. Arba toms, kurios privalo vilkėti juos kas dieną. Parastus baltus marškinius pagyvink itin ryškiu viršumi. Dar smagiau, kai ryškus megztukas yra trijų ketvirčių rankovėmis, tuomet marškiniai aiškiai matosi, su ryškia spalva sukurdami nepamirštamą duetą.

Iš koto verčiantys aksesuarai. Jei šie variantai tau kiek per drąsus – visada yra aksesuarai. Nori saugumo, bet vis tiek svajoji būti pastebėta? Tuomet rinkis itin ryškius aukštakulnius. Tik šiuo atveju, jei spalva labai ryški, pats batelių modelis lai būna klasikinis, su ne itin aukštu kulnu. Ryški, grafikos elementais puošta delninė, taip pat gali būti tobula išeitis rudenį. Galų gale didelė marga skara – ji suteiks daugiau gyvybės tavo veido odos atspalviui.

Leopardo raštas suteikia gyvybės. Na, žinau, žinau, ką dauguma galvoja apie leopardo raštą. Tačiau Jenna jo niekada nesikratė, kaip ji pati teigė, leopardo raštai jai yra kaip neutralūs. Tad jei atrodo, jog palto būtų per daug, gali įsigyti leopardo rašto skarelę, sijoną ar net batelius. Šis raštas puikiai dera su visomis ryškiomis spalvomis. Klasikinės siaurėjančios raudonos kelnės, leopardo rašto avalynė ir tiesaus kirpimo švarkas gali būti tavo atsakymas į daugybę klausimų.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)