– Ar tiesa, kad jūs gyvenate ateityje? Ir visada matote kas bus vėliau?

– Mes tikrai gyvename 8-9 mėnesiais į priekį. O jei kalbėtume plačiąja prasme, tai 2-3 metais į priekį, kai projektuojame ir galvojame, ką mes darysime toliau.

– Jūs daug keliaujate. Ar jus dar kas sugeba nustebinti?

– Keliaujant mėgstu stebėti aplinką ir ypač pokyčius. Nes matant tą patį vaizdą kas pusmetį, kas metus, kas du, labiausiai matosi, kas vystosi. Tačiau stebina tai, kiek Lietuva nužengė ir ką padarė bei kaip mes patys užaugom per tuos 25 metus, kai Europa tai darė lėtesniu žingsniu keletą dešimtmečių.

– Į ką labiausiai kreipiate dėmesį užsakinėjant kolekcijas? Kokie svarbiausi akcentai?

– Pagrindinis dalykas renkant kolekciją yra tai, kad tos kolekcijos idėja, širdis ir dvasia būtų atspindėta mūsų parduotuvėse. Svarbiausia duoti pirkėjui pasirinkti iš tos didelės įvairovės. Lietuvos pirkėjas labai vertiną kokybę ir siekia jos. Taip pat svarbu kainos ir kokybės santykis.

– Kaip nepasiklysti tarp daugybės parduotuvių lentynų, kai atrodo, jog šiais laikais madinga yra viskas?

– Yra daug dalykų ir akcentų, reikia atrasti pokalbį su savimi ir suprasti, ko nori, bet svarbiausia – spalva ir forma.

– Ar verta pasikliauti prabangesniais ženklais esančiais Lietuvoje, kaip mados, tendencijų, stilingumo atspirties tašku?

– Manau, kad prabangiausi prekiniai ženklai vienareikšmiškai diktuoja madas. Tad natūralu, kad įsigyjant tokį drabužį žmogus jausis pakylėtai.

– Iš kur ateina mados įkvėpimas skirtingiems prekiniams ženklams ar dizaineriams? Kaip susikuria tokios kolekcijos ir jos yra tokios, o ne kitokios?

– Mada yra socialinio gyvenimo atspindys. Patys sėkmingiausi dizaineriai ir mados namai turi kažkokį nuspėjimo jausmą, ko žmonės norės. O ko jie norės tai nebūtinai reiškia, ką jie norės nešioti. Tai yra tai, kokio jie norės gyvenimo, kaip jie norės leisti laisvalaikį, kaip jie norės bendrauti, kur norės keliauti, kokios norės namų aplinkos, o visa tai išsirutulioja į vienos ar kitos kolekcijos gimimą.

– Koks bus šis ruduo ir žiema? Trumpai apibūdinkit keliais raktiniais žodžiais.

– Eklektiška, ryški, jauki, įvairi ir šilta.

– Gal yra dalykų, kuriuos moterys įsigijusios atrodytų atsinaujinusios? Nuo ko pradėti formuoti šaltojo sezono garderobą?

– Pabandykite draugauti su spalvomis. Jei nenorite iškart nuo paltų, tai nuo mažų dalykėlių, aksesuarų. Jei nemėgstate spalvų, keiskite formas ir į savo garderobą įsineškite kažko naujo. O batus rinkitės kuo įdomesnius, taip neliksite nepastebėtos.

Daugiau žiūrėkite DELFI Stilius konferencijoje:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)