Tikiu, kad sezoną reikia pradėti švariai ir su nauja gaivia energija. Todėl, mielosios, metas raitotis rankoves ir prie saulės akinių pradėti derinti ne tik lengvutes sukneles, bet ir jaukius megztinius, prisiminti sluoksniavimo meną ir pasitikti švarkus bei lietpalčius. Tiesa, pradėti reikėtų nuo pradžių: namai, kampai ir, žinoma, spinta. O kaip gi be jos?

Tau pačiai išeitų į naudą, jei spintą visuomet laikytum tvarkingą, tačiau suprantu, kad visiškai natūralu džinsus palikti kaboti ant fotelio, o liemenėlę – vonioje. Ir tau būna dienų, kai, atrodytų, nieko nerandi, viskas krenta iš rankų, o „ta faina palaidinė“ kažkur dingo?! Na, ji nedingo, tiesiog, ji yra ten, kur ją palikai skubėdama arba pykdama ant spintos, kad ir vėl nėra ko apsirengti. Taip jau nutinka. Tiesiog. Įdomu, kodėl?

Todėl, kad visos esame linkusios kaupti. Pripažink, tu tikrai turi savo spintoje megztinį, kuris tau seniai per mažas, tačiau tu vis tiek tikiesi, kad vieną dieną į jį įlysi. Žinau, išmesti daiktus gali būti tikrai sunku. Tačiau tai padaryti – privalu.

Tad laikas spintos revizijai! Patikėk, ji ne tokia baisi, kaip gali atrodyti. Skirk tam keletą valandų, tačiau nedaryk to per prievartą! Pasileisk sau mėgstamą muziką, pasiimk vyno taurę ir kibk į darbus! Svarbiausia, kad niekas netrukdytų, neblaškytų, būtum pailsėjusi ir puikiai nusiteikusi. Kitomis aplinkybėmis spintoje gali likti absoliučiai viskas arba absoliučiai nieko!

Mano patarimai tau:

1. Atsižvelk į sezoną. Tačiau neskubėk paslėpti visų vasarinių drabužių - nepamiršk, sluoksniavimas rudenį yra pagrindinis dalykas, tad ir plonytė šilko palaidinė gali puikiai tikti rudenį po storesniu megztuku.

2. Basic’as. Visi ryškūs drabužiai, masyvūs aksesuarai ir akį rėžiančios formos yra labai smagu ir aš visada esu už. Tačiau svarbiausia pradėti nuo tvirto ir paprasto pagrindo. Kokybiški džinsai, geros medvilnės neutralių spalvų palaidinės, klasikinis švarkas, sijonas. Viskas, ką dėvi beveik kiekvieną dieną ir kas neturėtų labai kristi į akį – tai bus tavo pagrindas, ant kurio galėsi „statyti“ ir kurti savo stilių.

3. Galvok deriniais. Jei turi vieną puikią palaidinę, tačiau jos jau kurį laiką nedėvėjai, pagalvok, su kokiais drabužiais iš tavo spintos ji tiktų, jei nerandi bent kelių variantų – laikas išmesti.

4. Siuvėjas. Na jei tikrai nenori atsikratyti nedėvimų drabužių, pagalvok, galbūt tai tie rūbai, kuriuos gali naujam gyvenimui prikelti siuvėja? Galbūt džinsus reikia vos, vos patrumpinti, o sijoną pasiaurinti, o galbūt ir tą švarką galima paversti liemene?

5. Išlikusieji. Spintoje turi teisę likti tik tie drabužiai, su kuriais sukuri bent 3 skirtingus derinius, kurie yra tinkamo dydžio ir pabrėžia tavo figūros privalumus. Mylėk save ir norėk save matyti tik atrodančią tobulai.

Daugiau patarimų: www.gilyte.lt
Agnė Gilytė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)