Turiu kelis midi sijonus: ryškų plisuotą, juodą platėjantį ir pieštuko silueto trikotažinį. Mano tikslas – visuomet pailginti kojas ir palengvinti viršutinę dalį, kad neatrodyčiau platesnė, nei esu iš tikrųjų.

Mano figūra – berniukiško tipo, tad mėgstu maskuoti juosmens dalį ir stengiuosi bent šiek tiek sukurti talijos iliuziją.

Kitokios figūros moteriai reikėtų dėti akcentus visai kitur. Tad aprašiau kelis būdus, kaip dėvėti midi sijoną.

Mūsų tikslas – kad kojos neatrodytų per trumpos, liemuo neišnyktų ir apskritai visas siluetas nesugriūtų. Ne veltui turbūt ir tau yra tekę girdėti teoriją, jog tokie sijonai tinka tik itin aukštoms merginoms ir tik toms, kurių blauzdos tobulos. Ne visiškai taip. Narstau po kaulelį ir dalinuosi su tavimi.

Ką būtina žinoti?

1. Midi sijonai yra kelių rūšių. Žinoma, originalus variantas (panašus į mados namų „Dior“ siluetą) turi susiimti ties liekniausia liemens vieta, gražiai apgobti klubus ir baigtis ties blauzdos viduriu.

DETAILS. #PFW #FW17 credits to @garconjon for @britishvogue #STREETSTYLE

A post shared by FashioninPills (@fashioninpills) on Mar 29, 2017 at 4:22am PDT

Tačiau toks ilgis ir siluetas, deja, tinka ne visoms figūroms. Tad puiki alternatyva – vos, vos žemiau keliais. Toks variantas lygiai toks elegantiškas, tačiau jį yra lengviau pritaikyti. Kita puiki alternatyva – aptemptas ir užpakaliuką išryškinantis midi.

2. Proporcijos. Jei jauti, kad siluetas vis dėlto atrodo lyg sustumtas, išbandyk aukštakulnius. Kitas variantas – tokios pačios spalvos palaidinė, kaip ir sijonas. Toks derinys šiek tiek išilgins siluetą. Kaip ir sijono spalvos pėdkelnės.

3. Siuvėjas – geriausias draugas. Jei jau turi spintoje midi sijoną, tačiau jis visą sezoną taip ir laukia savo eilės, neskubėk jo išmesti. Kartais rūbus prikelti naujam gyvenimui gali geras siuvėjas. Patikėk, dažnais atvejais užtenka šiek tiek palenkti ar vos, vos susiaurinti ir drabužis bus kaip nulietas.

4. Platūs klubai. Tai puikus sijono siluetas moterims, kurių apatinė kūno dalis sunkesnė – puikiai pamaskuosi klubus, tik svarbu, kad sijono juosmuo būtų kuo aukštesnis.

Black & Silver 🖤🔗 #festivaloutfit

A post shared by Kaisa Turunen (@turunenkaisa) on Aug 22, 2017 at 10:23am PDT

Dėvėjimas

1. Viršutinė dalis. Turbūt jau tai žinai, tačiau pasikartosiu – viršutinę dalį būtina sukišti. Tačiau galima ir paimprovizuoti. Jei atsibodo eilinis viršutinės dalies sukišimas į sijoną, gali sukišti tik jos priekį, arba šoną – tai atrodys šiek tiek nerūpestingai, bet kartu ir kitaip nei visos.

Paklausi: „o jeigu visai nekišti viršutinės dalies?“. Atsakau – galima ir taip. Tik tuomet midi sijonas turi būti pieštuko formos. Paprasta taisyklė: jei viršus „sunkus“ apačia turi būti „lengva“ ir atvirkščiai. Žodžiu, svarbiausia neatrodyti kaip su bulvių maišu. Jei dėvi marškinius, juos gali surišti priekyje į mazgą – nereikės sukišti ir atrodys puikiai. Vėl gi – svarbiausia yra proporcija.

#CPHFW #SS18 credits to @jharphoto for @veinmagazine #STREETSTYLE

A post shared by FashioninPills (@fashioninpills) on Aug 13, 2017 at 5:35pm PDT

2. Batai. Labai patarčiau nedėvėti batų su dirželiais aplink čiurną ar tamsios spalvos aulinukų. Na nebent tavo ūgis virš 180 cm, tuomet toks variantas galimas, tačiau jei esi žemesnė, geriau rinkis paprastus aukštakulnius. Kodėl? Dirželis padalina čiurną į 2 dalis ir vizualiai ją sutrumpina, todėl ir tavo kojos atrodo gerokai trumpesnės nei yra iš tiesų!

3. Žemakulniai. Amžinas klausimas. Ar galima prie midi tipo sijono dėvėti žemakulnius? Daug kas galvoja, jog ne, mat tokio tipo sijonas trumpina kojas, na o žemakluniai tikrai nepadeda. Taip, tai yra tiesa.

Tad jeigu tavo tikslas – ilgesnės kojos, patarčiau dėvėti aukštakulnius. Tačiau jei tai tau nė motais, dėvėk žemakulnius. Svarbiausia, kad sijonas nebūtų per ilgas. Dažniausiai tokį variantą siūlau aukštesnėms merginoms ir moterims, todėl, kad žemakulniai taip smarkiai neįpareigoja, o midi sijono elegancija vis tiek išlieka. Toks Audrey Hepburn stilius, beje, ji irgi nebuvo labai aukšta, bet visada atrodydavo puikiai!

GOLD #TBT from #MFW #SS17 credits to @sandrasemburg for @vogueparis #STREETSTYLE

A post shared by FashioninPills (@fashioninpills) on Jun 9, 2017 at 2:00pm PDT

4. Šilti viršutiniai rūbai. Jokiu būdu nedėvėk palto, kuris yra ilgas, tačiau neuždengia viso sijono! Jei jau dėvi ilgą paltą ar lietpaltį iš po jo neturi išlįsti sijonas. Taigi, variantai yra tik du: arba ilgas paltas, dengiantis visą sijoną, arba trumpas – pasibaigiantis ties liemeniu ar dubens kaulais. Dar šauniau jei jis būtų įliemenuotas, puikiai tiks ir odinė striukė.

@lisa.aiken fr m #MBFW #AUSTRALIANFASHIONWEEK #FW17 credits to @danrobertsstudio for @voguemagazine #STREETSTYLE

A post shared by FashioninPills (@fashioninpills) on May 17, 2017 at 4:49am PDT

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (17)