Šiuo metu prekybos centruose – išpardavimų maratonas, o tai dažnai moteriai tampa tikru galvos skausmu. Ką įsigyti, kai akys raibsta nuo nuolaidų gausos? Kaip neprisipirkti nereikalingų, greit iš mados išeinančių drabužių? Į pagalbą atskubėjusi Stiliaus kanalo ambasadorė A. Gilytė konferencijos metu pažėrė vertingų patarimų.

Žiūrovams stilistė patarė nedaryti klaidos ir per išpardavimus atsisakyti minties pirkti ultramadingų drabužių.

„Kai dėvi drabužį, jis dėvisi ir fiziškai, ir morališkai. Įsivaizduokite, fashion butike pamatote ekstravagantišką drabužį, dekoruotą povo plunksnomis, bet jis jums tiesiog per brangus. Laukiate, kol jam bus taikoma nuolaida.

Finale, praėjus trims, keturiems mėnesiams, galbūt įsigijate tą daiktą per išpardavimą, bet 1) lieka labai mažai laiko jį dėvėti kaip mados vienetą, 2) jis bus morališkai pabodęs, juk tiek laiko jo laukėte!“ – aiškino stilistė.

Stilistė taip pat pataria nepirkti daiktų su akivaizdžia perspektyva. Tarkime, šiandien sijonas jums vargiai užsisega, suknelės siūlės tempiasi, bet, tikite, kad kažkada sulieknėsite ir drabužis bus tinkamas. “

Pirkite drabužius tam kūnui, kurį turite šiandien, čia ir dabar. Iš parduotuvės išsineškite jums idealiai tinkantį daiktą. Ne tas kelnes, kurias teks trumpinti ir ne tą sijoną, kurį teks siaurinti – pirkite jūsų dydžio ir išmatavimų drabužius, kurie nereikalaus papildomų pastangų juos taisant.

„Manau, kad per išpardavimus verta pirkti tuos daiktus, kurie „nerėkia“, jog tai tam tikro sezono modelis. Tarkime, pavyzdys – juoda suknelė. Ji gali būti ilga, raukta, su rankovėmis ar be jų. Bet tai yra tas drabužis, kuris bus amžinai stilingas ir visada gerai atrodys“, – pasakojo A. Gilytė ir pabrėžė, kad tikrai neverta pirkti ultramadingų drabužių, kurie mados viršūnėje karaliauja tik vieną sezoną.

Ką įsigyti per išpardavimus ir kaip tą daryti tinkamai?

Anot A. Gilytės, per išpardavimą privalu įsigyti kokybiškų marškinių. Jei yra galimybė - net dvejus. Tai puiki investicija, mat kokybiškus marškinius, kaip ir švarką, dėvėsite metus ar net ilgiau.

Prieš eidamos apsipirkti nepamirškite pasitempti – pasidažyti, susitvarkyti plaukus. Bendras vaizdas yra itin svarbus. Prisipažinkite, kiek kartų nenorėjote pirkti dailios suknelės vien todėl, kad į parduotuves vykote netvarkingai surištais plaukais, nė neperbraukusi lūpų blizgiu ir jautėtės ne itin žavinga?

Nepamirškite, daug ką lemia ne tik apšvietimas persirengimo kabinoje, bet ir jose pakabinti veidrodžiai – šie gali vizualiai liekninti, tad grįžus namo rizikuojate išvysti kiek kitokį vaizdą. A. Gilytė pataria persirengimo kabinose atlikti tik vieną darbą – persirengti, o štai save apžiūrėti ir drabužį vertinti reikėtų pagrindinėje salėje.

„Kabinos yra skirtos apsirengti, persirengti ir išeiti į pagrindinę salę savęs apžiūrėti. Ten ir daugiau apšvietimo, ir gali iš save apžiūrėti iš visų pusių“, – sakė A. Gilytė.
Agnė Gilytė

Ką daryti, jei negalite pakęsti didžiųjų prekybos centrų šurmulio išpardavimų metu?

Agnės sprendimas – elektroninės parduotuvės. „Visų pirma, galite susikrauti wishlistą (norų sąrašas – DELFI) dar gerokai prieš prasidedant išpardavimams. Jiems prasidėjus, gaunate žinutę, kad tas daiktas nukainotas. Išsimatuojate namuose, prie kasdienių drabužių, kuriuos turite spintoje. Netinkamus rūbus galite grąžinti.

Nemėgstantiems prekybos centrų tiks ir vietiniai butikai – tai senamiesčio gatvelėse esančios parduotuvės, kurios turi skirtingų prekinių ženklų drabužių.

Įkvėpimui: ką šiemet per išpardavimus įsigijo A. Gilytė?

1. Batelius, dekoruotus dekoratyviniais deimantais
2. Oversized megztinį permainingiems orams
3. Planuose – ir tamsios odos talpi rankinė, kuri tiks ir šandien, ir rudenį.

Akimirka iš konferencijos filmavimo užkulisių ir žavieji Agnės bateliai:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)