- Kokio dydžio tavo lagaminas?

- Turiu du: vienas, su kuriuo keliauju ilgam savaitgaliui ir jis tinka kaip rankinis bagažas. Kitas – didesnis, jame su visi keturi telpame su visais daiktais, kai išvykstame ilgesnių atostogų. Manęs ne kartą oro uoste yra klausę: “have you lost your luggage?”, nes moku keliauti su mažai, nors esame ir keturiese.

- Turiu labai daug grožio priemonių, tad kurias iš jų pasiimti svarbiausia, o kokias galiu palikti?

- Visuomet svarbu pasiimti veido kremą su SPF apsauga - puikiai tiks ir kaip apsauginis kremas nuo saulės ir kaip kremas veidui. Keliaujant svarbiausia drėkinimo priemonės – tiek veidui, tiek kūnui. Iš makiažo priemonių, svarbiausia imti tik pagrindines, tarkime, blakstienų tušą ir mėgstamus lūpų dažus. Per porą dienų įgausi lengvą įdegį, pudros ar kitų priemonių tiesiog nebereikės. Juo labiau, tikrai nereikia krūvos skirtingų atspalvių šešėlių ar pieštukų.

- Lagaminas ar kuprinė?

- Labiau mėgstu nedidelius lagaminus – daiktai išlieka tvarkingesni, nelieka lyginimo problemos. Be to, daiktus geriau susukite, o ne lankstykite.

- Kokius drabužius svarbiausia pasiimti keliaujant į poilsinę kelionę?

- Imti tuos, kurie: a) mažiausiai glamžosi, b) kurie sukuria daugiausiai skirtingų derinių. Pavyzdžiui, mažai besiglamžantys marškiniai tinka ir prie sijono ar šortų ir prie kelnių - su įvairaus tipo avalyne.

- Avalynė. Ką rinktis - sportinius batelius, aukštakulnius, lengvus lygiapadžius, basutes ar šlepetes?

- Jei keliaujate ilgiau negu dviems trims paroms, galite pasiimti vieną papildomą batų porą. Pradėti kelionę svarbu su patogia avalyne, pavyzdžiui, geromis odinėmis balerinomis, o jei mėgstate sportinį stilių tobulai tiks ir sportiniai bateliai. Svarbiausia, kad avalynė būtų ne nauja, o jau dėvėta, taip išvengsite pritrynimų, ypač jei kelionės metu teks daug vaikščioti. Antra pora gali būti kitokia - aukštakulniai vakarui ar lengvos basutės.

- Kaip taisyklingai susipakuoti daiktus, kad viskas tilptų ir dar būtų galima parsivežti kažką papildomai?

- Svarbu ne pats pakavimo principas, o daiktai, kuriuos pasiimate. Tikrai nereikia imtis tiek daiktų, kiek dienų kelionėje būsite, laisvai galite skelti per pusę ir pasiimti mažiau, juos miksuodami į skirtingus derinius.

- Kada galiu „prasisukti“ tik su rankiniu bagažu, o kada jau reikia imti ir didesnį lagaminą?

- Jei keliaujate savaitę laiko ir mažiau - laisvai galite išsiversti tik su rankiniu bagažu.

- Ką rengtis pirmą dieną (oro uostas), kad atrodytum stilingai, bet nesukeltum nepatogumų registruojantis į skrydį? Kokių drabužių vengti? Kokios didžiausios daromos klaidos?

- Didžiausia klaida - apsirengti šiltus drabužius. Ypač jei keliaujate iš vietos, kur dar yra vėsu, į vietą, kur oras gerokai šiltesnis. Todėl yra didelė tikimybė, kad tų daiktų daugiau nepanaudosite. Be to, lėktuve gali būti karšta. Svarbiausia - sluoksniai. Rengtis drabužius, kuriuos lengvai gali nusirengti. Labai svarbu, kad keliaujant drabužis nebūtų vientisas, pavyzdžiui, kombinezonas.

Taip pat keliaudama aš niekada nepamirštu didelės skaros ar šaliko, nes tai universalus dalykas - tinka kaip skraistė, kaip megztinis, galvos apdangalas nuo saulės ir net kaip pagalvė lėktuve.

- Kokių daiktų keliaujat reiktų atsisakyti, kurie dažniausiai sukelia daugiausiai sunkumų ir nepatogumų?

- Vengti daiktų, kurių nesate dėvėję. Sakykime, turite gražią suknelę, tačiau jos niekad nedėvite ir vis tiek įsimetate ją į lagaminą tikėdamasi, kad atostogų metu ją apsivilksite. Beveik galiu garantuoti, kad greičiausiai jos neapsivilksite.

- Ką dar patartum padaryti prieš išvykstant?

- Prieš kelionę labai svarbu „padaryti namų darbus“, t.y., pasidomėti lankytinomis vietomis, pasiieškoti, kokie rekomenduojami restoranai ar kokia įdomi veikla siūloma mieste, į kurį važiuojate. Taip išvengsite kelioninio streso, nereikės ieškoti interneto kavinių ir apsunkinti sau galvos kelionės metu. Galėsite ramiai mėgautis atostogomis.

Daugiau stiliaus patarimų: www.gilyte.lt

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (15)