Tiesioginės DELFI Stiliaus konferencijos metu stilistė ir kanalo ambasadorė Agnė Gilytė bei dizaineris Egidijus Sidaras plačiau papasakojo apie aprangos kodų svarbą bei atskleidė, kada į juos galima pažvelgti kūrybingiau.

Paklausus dizainerio, ar jam yra tekę renginių metu susidurti su neegzistuojančiais aprangos kodais ir komiškais pavyzdžiais, E. Sidaras atsako, kad visgi yra svarbu atsižvelgti ne tik į tai, ar yra kvietime paminėtas aprangos kodas, bet ir į kokios temos renginį einate. Galbūt nėra būtina rengtis griežtai kodą atitinkančių drabužių. Tačiau yra tekę pamatyti keistų ar netgi nelabai suprantamų aprangos kodų, kuomet nėra aišku, kaip derėtų rengtis.

Taipogi nemažiau svarbu išlaikyti pusiausvyrą tam, kad neatrodytumei arba pernelyg paprastai ir kasdieniškai arba per puošniai. Pats aprangos kodas, kaip teigia A. Gilytė, yra puikus orientyras, norint išlaikyti pastarąjį balansą, tačiau laikai, kai visi nuosekliai laikosi kodo, jau yra praeityje.

„Ką rengtis, kai kvietimė nėra nurodytas aprangos kodas?“ - klausia skaitytoja.

„Reikėtų atkreipti dėmesį, kur vyks pati šventė. Jeigu aplinka yra mažiau įpareigojanti, tuomet galima rinktis laisvesnio stiliaus aprangą. Tačiau jei jūs gavote kvietimą ateiti į teatrą, rotušę ar kitą panašią vietą, tokiu atveju reikėtų laikytis puošnesnio įvaizdžio ir aprangos“, – pataria E. Sidaras.

Daugiau praktiškų patarimų ir atsakymų į skaitytojų komentarus - video:


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)