– Kas yra Tobias Birk Nielsen ir jo komanda?

– Esu jaunas dizaineris, besistengiantis įgyvendinti savo vizijas ir idėjas bei dirbantis po 18 valandų tam, kad savo kompaniją paverstų tvariu verslu. Laimei, turiu nedidelę su mano prekės ženklu dirbančią komandą, kuri man padeda, yra beprotiškai talentinga ir nepaprastai atsidavusi šiam projektui.

– Kaip atsidūrėte mados pasaulyje? Kada supratote, kad tai – Jūsų pašaukimas ir ėmėte jo siekti?

– Įsitraukiau į mados pasaulį tuomet, kai, neradęs nieko geresnio, stojau į Danijos dizaino mokyklą. Norėjau praleisti daugiau laiko su draugu, kuris ten jau studijavo. Tuomet pamačiau, kad nuojauta manęs neapgavo ir, žingsnis po žingsnio, nuo tos dienos dariausi vis ambicingesnis.

– Iš kur kyla Jūsų idėjos? Kas yra Jūsų įkvėpimai ir įtakos?

– Visos idėjos ir įtakos ateina iš asmeninių patirčių ir emocijų, kurias išgyvenu kolekcijos ar projekto vystymo metu.

Tobias Birk Nielsen darbai

– Kokią žinutę norite papasakoti kolekcija, kurią pristatysite Lietuvoje?

– 2019-ųjų rudens-žiemos kolekcija vadinasi „Pastišo ramybė“, ja sieksiu vizualiai perteikti poeziją ir harmoniją chaose.

– Kokiam žmogui Jūs kuriate?

– Kuriu aistringam ir dėmesingam vyrui.

– Su kokiais didžiausiais sunkumais susiduriate savo darbe? Ką laikote savo didžiausiomis pergalėmis?

– Skaičiuojant pasiuvamų drabužių vienetus, mes augome kiekvieną sezoną, o pastaruoju metu – itin greitai. Tai reiškia, kad mūsų sezoninė produkcija tampa vis didesnė tiek kiekių, kiek vartojimo prasmėmis. Tai, žinoma, gerai, tačiau kyla paradoksas – dėl to man tampa sudėtinga išlaikyti savo rankų darbo ir meistrystės šaknis. Jau nebegaliu, pavyzdžiui, daryti ranka pieštų elementų studijoje ir turiu iššūkį galvoti apie masinę produkciją.

Tobias Birk Nielsen darbai

– Ką patartumėte jauniems dizaineriams, dar tik svajojantiems apie galimybes pristatyti savo kūrybą ir, juo labiau, sėkmingai ją parduoti?

–Sudėtinga atsakyti į šį klausimą neskambant pernelyg sentimentaliai – siekite savo svajonių, bet tik su aiškiu planu priešakyje. Nusibrėžkite viziją ir jos laikykitės. Mokykitės sudaryti pardavimų strategiją, pinigų srautų biudžetą ir finansinį planą. Apsupkite save žmonėmis, kurie gali suteikti tai, ko jūs negalite – jums prireiks daugybės įvairių rankų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)