Vienintelio Lietuvos mados festivalio dalyvių stilius, tradiciškai, sulaukia ne ką mažiau dėmesio nei dizainerių pasirodymai. Ryškus, provokuojantys ir kartais net ekscentriški – „Mados infekcija“ svečiai puikiai žino, kad čia negalioja įprasti aprangos kodai ir taisyklės.

DELFI tiesioginės transliacijos metu kalbintos renginio viešnios teigė, kad pasiruošimas festivaliui truko vos keletą dienų, o savo aprangą jos rado dėvėtų drabužių parduotuvėje.

„Už aprangą susimokėjome po keturis eurus“, – paklaustos, kiek kainavo pasiruošti renginiui, atsakė merginos.

Stilistė Agnė Gilytė į madų šou atvyko tiesiai iš komandiruotės. Tačiau jos įvaizdis tikrai nėra paskutinės minutės idėja. Kaip ir priklauso stilistei, apie savo įvaizdį ji pagalvojo gerokai anksčiau ir penktadienio vakare vilkėjo monochromatinį kelnių kostiumą, prie kurio priderino šį sezoną ypač madingus „chunky“ stiliaus sportinius batelius.

O štai stilistei Irinai Cybinai pasiruošti prireikė penkių minučių. Taip jau būna, kai diena iš dienos sukiesi mados industrijoje – pasiruošimas festivaliui yra anoks galvos skausmas. Paklausta, kiek kainavo apranga, Irina patikino, kad bendra vertė gali siekti ir 500 eurų, tačiau tai nėra išskirtinai festivaliui pirkti drabužiai, juos stilistė mielai vilki ir paprastą dieną.

O štai Irinos kolegė, mados žurnalistė Ugnė Mingėlaitė teigė drabužius festivaliui nusipirkusi likus pusvalandžiui iki šou, o persirengusi prekybos centro rūbinėje. Tad kas pasakė, kad damos svarbiam renginiui pustosi pusę dienos?

„Su fantazija“, – nepataikaudami šiandienėms mados tendencijoms renginio svečių prašė puoštis organizatoriai.

Ar jiems pavyko? Pažvelkite į DELFI Stilius fotogaleriją ir įvertinkite patys. O galbūt net pasisemkite įkvėpimo iš pirmosios mados festivalio dienos svečių.

Šiemet „Mados infekcija“ įkvėpimo sėmėsi iš pasaulinių aktualijų – stiprėjantis nerimas dėl visuotinės taršos kelia sparnus tvarios ir etiškos mados idėjoms.

„Pagaliau nepamatuotas perteklius, beprasmis išteklių švaistymas ir vienkartinis grožis tapo prasto tono ženklu. Todėl gera, kad vis daugiau jaunimo sąmoningai orientuojasi į kokybę, ne kiekybę – tai šiemet atsispindi visoje festivalio koncepcijoje, nuo kūrybinių iki buitinių sprendimų.

Ant podiumo išvysite tuos, kurių idėjos – ne vienadienės, stilius – individualus, minčių kryptis – ateitis“, – pasakojo renginio idėjinė vedlė Sandra Straukaitė.

Mados gerbėjams per dvi dienas bus pademonstruota 16 kolekcijų, kartu su lietuviais savo kūrybą pristatys svečiai iš Italijos, Danijos ir Latvijos.

Moteriškas kolekcijas „Mados infekcijai“ šiemet paruošė dizainerė Lina Gudanavičiūtė, neseniai tarptautinėje parodoje Londone Lietuvai atstovavusi Morta Nakaitė, anksčiau „Mados infekcijoje“ dalyvavusi Nikė Kotryna Kvedarauskaitė, „Injekcijoje“ atrasti lobiai – Kotryna Lipkevičiūtė ir Urtė Vosyliūtė, Inga Skripka, Laima Jurča iš Latvijos.

Išskirtinai vyrams sukurtas kolekcijas šiais metais pristatys „Mados infekcijos“ svečiai iš užsienio – Tobias Birk Nielsen iš Danijos ir „Status by Shtamguts“ iš Latvijos.

Šįkart žiūrovai daugiausiai išvys mišrių – ir moterims, ir vyrams skirtų kolekcijų. Savo kūrybą pristatys „Mados infekcijos“ svečias iš Italijos Simon Cracker, festivalio idėjinė vadė Sandra Straukaitė, „Leonsenberg“, Mantas Bartkus su #F6 komanda, Akvilė Jančauskaitė kartu su „cut my fashion.“, Krista Stark, dar žinoma kaip Kristina Vikøren, ir „Injekcijos“ nugalėtojai Urtė Katiliūtė, Justas Taroza ir Augustė Zukaitė.

„Mados infekcija“ užkulisiai pro DELFI fotografo objektyvą:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (162)