Žmonės yra skirstomi į keturis, metų laikais pavadintus spalvinius tipus: ruduo, žiema, pavasaris ir vasara. Žiema ir vasara atstovauja šaltąjį spalvinį tipą, o ruduo ir pavasaris – šiltąjį.

Viena kelrodžių žvaigždžių ieškant savojo spalvinio tipo – atidžiai pažvelgti į savo veido odą. Ar ji turi šiltą, persikinį ar rusvą atspalvį? O gal šaltą su melsvais, pilkšvais tonais?

Žiema (šaltas)

Oda: du tipai – balta su rožiniu atspalviu arba porcelianinė su mėlynu atspalviu. Oda linkusi greitai įdegti, tamsios blakstienos ir antakiai, melsvas lūpų atspalvis.

Plaukai: juodi, tamsiai rudi su peleniniu, melsvu blizgesiu. Jei blondinė – pilkšva (jokiu būdu ne geltona), violetinė, melsva.

Akys: aiškūs balti obuoliai, ryški rainelės spalva, pilka, permatomai žalia, mėlynai violetinė, ruda.

Apranga: ryškūs, aiškūs, švarūs šalti tonai: juoda, balta, ciklamenas, raudona, violetinė.

Jūsų atspalviai:

Vasara (šaltas)

Oda: blyški porcelianinė, blyški rožinė, alyvinė, arba smėlio spalvos. Pilko atspalvio antakiai ir blakstienos. Lūpos – blyškiai rožinio atspalvio. Įdegis neturi „ryžo“ atspalvio, o tik šaltai rudas.

Plaukai: šviesūs, pilki, tamsiai pilki, šalto rudo atspalvio. Nekontrastuoja su oda.

Akys: pilkos, pilkai žydros, šviesiai žydros, tamsiai mėlynos, riešuto rudos. Baltymas – ne ryškiai baltas, bet pieno spalvos, nekontrastuoja su rainele.

Apranga: švelnūs, šalti, pilkinti tonai, alyviniai, pilki, rožiniai, žydri, tamsiai mėlyni, bordo, kakavos.

Jūsų atspalviai:

Ruduo (šiltas)

Oda – dramblio kaulo arba auksinio šampano. Strazdanos smulkios, „ryžo“, geltonai rudo atspalvio, antakiai rusvi, šviesūs, blakstienos šviesios, akys atrodo kaip be kontūro. Visos rudens tipo moterys blogai įdega, oda rausta, retai kada įdega šokoladine spalva.

Plaukai: ryškiai oranžinės (ryžos) spalvos, kaštoniniai. Dažant plaukus reikia atminti, kad netinka šalti, sidabriniai tonai, mėlyni atspalviai.

Akys: ryškiai, skaidriai, vaiskiai mėlynos, žydros, gintariniai rusvos, rudos.

Apranga: ryškūs, švarūs rudi, alyviniai, šokoladiniai (vietoj juodos), žali, alyvuogės, chaki, koralo, persiko, lašišos, rudens lapų atspalviai.

Jūsų atspalviai:

Pavasaris (šiltas)

Oda – permatomai blyški su švelniai auksiniu, rožiniu, persiko atspalviu. Lūpos natūraliai raudonos. Blakstienos, antakiai plaukų tono (šviesūs). Nežiūrint odos blyškumo gerai įdega, įgyja šiltą medaus ar auksiniai rusvą toną.

Plaukai: šviesūs su auksiniu atspalviu, ryži, šiaudinio, rusvo atspalvio. Dažant reikia išsaugoti pagrindinį auksinį toną.

Akys: dažniausiai šviesios, vaiskios, „permatomos“, žalios, rudos, dangaus žydrumo.

Apranga: švelnių, šiltų tonų, pavasario žalumos, obuolio, geltonai oranžinė.

Jūsų atspalviai:

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)