Savo patirtį ir įžvalgas ji surašė knygoje „Elegancijos gidas“, kuri šiandien mados ekspertų vadinama Stiliaus Biblija. Laikui ir mados tendencijoms nepavaldūs autorės patarimai – nuo aksesuarų iki elgesio manierų – skirti įvairiausioms moters gyvenimo situacijoms.

Šios knygos tikslas ne pristatyti skirtingus ir madingus įvaizdžius, o aptarti tą vienintelę – savęs puoselėjimo – eleganciją ir jos santykį su mada.

DELFI Stilius pristato ištrauką iš G. Antoine-Dariaux knygos „Elegancijos gidas“, kurią išleido leidykla „Vaga“.

Auksinė taisyklė – niekada neikite pirkti drabužių su drauge. Dažnai, net pati to nenorėdama, ji taps jūsų konkurente ir nesąmoningai kritikuos viską, kas jums geriausiai tinka. Net jeigu ji ištikimiausia draugė pasaulyje, kuri jumis žavisi ir kuri trokšta, kad jūs būtumėte pati gražiausia, aš vis tiek tvirtai laikausi savo nuomonės – apsipirkite viena ir konsultuokitės tik su specialistais. Jie gali būti savanaudžiai, tačiau jų patarimai bent jau nebus paremti emocijomis.

Be to, kad ir kokie geri būtų draugės norai, ji nebūtinai turi lygiai tokią pačią figūrą, yra tokio pat gyvenimo būdo, socialinio statuso ar skonio kaip jūs. Taigi kai kurie dalykai jai gali atrodyti kitaip, nes ji viską vertina pagal savo skonį, biudžetą ir poreikius. Ji įsivaizduoja, kaip tai, ką jūs išsirenkate, atrodys ant jos, nusprendžia, kad jai tai netinka, arba, priešingai, kad jai tai tinka labiau negu jums, ir savo komentarais pakerta paskutinius jūsų pasitikėjimo savimi likučius. Tuomet jau nebežinote, ar jums tas daiktas apskritai patinka ir, šiek tiek padvejojusi, nusprendžiate jo nepirkti. Be reikalo, nes jums tikrai jo reikėjo!

Iš patirties žinau, kad neįmanoma patenkinti dviejų vienu metu apsiperkančių moterų, todėl visada pasiūlau joms grįžti kitą kartą, tik jau atskirai.

Mane labiausiai baugina šie draugių tipai:

1. Draugė, kuri nori būti panaši į jus. Ji iš karto užsinori tos pačios suknelės ir iš anksto puola teisintis: „Brangioji, tikiuosi, neprieštarauji, o ir šiaip mes ne taip dažnai kur nors einame kartu, tad visada galime iš anksto susitarti, kad vienodai neapsivilktume, ir t. t.“ Jūs nepaprastai įnirštate, bet nedrįstate to parodyti, o kitą dieną grąžinate suknelę į parduotuvę.

Arba kita scena su tomis pačiomis aktorėmis: jūsų draugė iš pažiūros nuoširdžiai ir maloniai (tačiau iš tikrųjų verda iš pykčio) sako: „Brangioji, imk tu, tau vis tiek labiau tinka nei man....“ Arba: „Juk tu dažniau kur nors išeini!..“ (gilus atodūsis).

Šioje situacijoje pardavėjai geriau patyliukais dingti, nes jos abi tikrai nieko nepirks. Na, nebent jūs mažiau būgštaujate dėl draugystės, tvirtai laikote vadeles savo rankose ir iš tikrųjų manote, kad ta suknelė jums tinka labiau negu jūsų draugei.

Tada vis dėlto nusiperkate taip trokštamą derinį – suknelę, kostiumėlį ar skrybėlę, dėl kurio ir kilo visas šis nesusipratimas, o jūsų nelaimingoji draugė savo nusivylimą ir blogą nuotaiką perkelia į kitą parduotuvę, kur bergždžiai stengiasi rasti lygiai tokį patį daiktą. Tačiau visai nesvarbu, ką ji nusipirks, – vis tiek bus nepatenkinta, nes norėjo būtent to, ką įsigijote jūs, ir nieko kito.

2. Draugė, kurios biudžetas kuklesnis už jūsų, ir ji negali nė pasvajoti apie tokius drabužius, kuriuos jūs galite sau leisti (o iš tikrųjų ji apie nieką daugiau taip nesvajoja). Galbūt jums atrodo, kad apsipirkimas su jumis jai suteikia didžiulį malonumą, o aš tai vadinu psichologiniu smurtu, ir man visada labai nemalonu matyti, kaip kai kurios moterys geriausioms savo draugėms palieka antrojo smuiko rolę.

Be to, draugės dalyvavimas jums neduoda jokios naudos, nes tokia draugė pritars bet kam, ką jūs pasirinksite, o jeigu išsirinksite kažką nelabai tinkama, ji tik dar labiau jus pagirs.

3. Draugė, kuriai drabužiai yra visas gyvenimas ir į kurios patarimus jūs visada įsiklausote. Visai gali būti, kad jai bus malonus jūsų įvertinimas, ir ji nuoširdžiai patars mados klausimais. Tačiau gali būti ir taip (esu beveik tuo tikra), kad ši išlepinta ir savimi pasitikinti moteris užkariaus visą konsultantės dėmesį, – o šios greitai užuodžia gerus pirkėjus. Tada jūs pasijusite užmiršta, nes jos svarstys ne kas jums labiausiai tinka, o ką geriau pasirinkti jūsų draugei. Jau prieš tai abejodama savo sprendimu, tikriausiai atsisakysite idėjos pirkti ir tai, kuo akimirką buvote susižavėjusi.

Išvada: apsipirkti eikite viena, o kitą dieną paskambinkite geriausiai savo draugei ir pasiūlykite susitikti.

Knyga „Elegancijos gidas“
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)