– Esate kūrėjų duetas – kaip susibūrėte? Ar nėra sudėtinga kurti kartu? Juk galbūt kartais tenka pasitenkinti ir kompromisais.

– Kaip duetas, susikūrėme studijų metais. Abiems patiko gana skirtinga stilistika, tačiau supratome, kad sujungiant skirtingas mintis, gaunasi kažkas naujo ir taip nusprendėme kurti kartu. Kartais išties mūsų abiejų mintys, nuomonės išsiskiria, bet ieškome kompromiso, kad būtų pasiektas kiek įmanoma geriausias galutinis rezultatas.

– Kas jus įkvepia, kur semiatės idėjų? Ar nesudėtinga kaskart mėginti pranokti save?

– Mus įkvepia supanti aplinka – tai, su kuo dažnai tenka susidurti. Įkvėpimas kartais atsiranda ir iš patirtų nusivylimų, nesėkmių. Taip pat inspiruoja aplink mus esanti pilkuma, kurią matome dažno praeivio aprangoje.

Visa tai įkvepia kurti priešingai – savo drabužiais norisi įnešti pozityvo, ryškių spalvų, suteikti pasitikėjimo savimi, drąsos. O pranokti save būna išties sunku, bet kaskart kurdami stengiamės daryti kažką, ko dar nesame darę, ir, jei sukūrę kolekciją jaučiamės patys išmokę kažką naujo, vadinasi, tikslas pasiektas.

– Ką norite papasakoti šiemetine kolekcija, kurią pristatysite „Mados infekcijoje“? Kokią žinutę perduosite publikai?

– Šių metų kolekcijos tema – netikrumas. Aplink save – socialinėje žiniasklaidoje, reklamose ir t.t., matome tik gražius, paviršutiniškus dalykus. Kartais atrodo, kad visiems kitiems sekasi nuostabiai, tik ne tau pačiam. Kita vertus, mes matome tik tai, ką norime matyti ir kartais pamirštame, kad ne viskas, kas yra rodoma, yra tikra.

Dėl to mūsų kolekcija „Wake up!“ skatina lyg ir „prabusti“ bei į tam tikrus dalykus pažvelgti iš kritinės pusės. Konkrečius aspektus, kuriais rėmėmės kurdami kolekciją, atskleisime po pasirodymo, kadangi norime, kad pristatymo metu žiūrovams kiltų individualios interpretacijos.

Viktorija Rosenberg ir Paulius Leonas

– Kaip manote, kuo išskirtinė jūsų kūryba?

– Mūsų kūryba išskirtinė tuo, kad ji neretai būna provokuojanti. Lietuvoje kol kas nėra labai įprastos mūsų mėgstamos ryškios spalvos, įvairūs raštai, kurie taip pat padeda išsiskirti.

– Kokiam žmogui skiriate savo kūrinius? Papasakokite, kas jis, ką veikia, kaip leidžia laisvalaikį?

– Savo kūrinius skiriame drąsiam, charizmatiškam, kūrybingam asmeniui, kuris domisi pasauliu, o ne tik jį supančia artima aplinka.

– Apie kokią kūrybinę ateitį svajojate? Ką laikytumėte aukštumomis? Ar ketinate orientuotis į užsienio rinkas?

– Turbūt kaip ir kiekvienas dizaineris, svajojame turėti savo mados namus. Aukštumomis kol kas laikome Niujorko, Paryžiaus, Italijos podiumus ir „Vogue“ žurnalus. Išvardinti siekiai sufleruoja, jog netolimoje ateityje planuojame orientuotis į užsienio rinkas.

– Su kokiais iššūkiais susiduriate savo darbe ir kūryboje?

– Pagrindinė kliūtis mūsų darbe ir kūryboje yra lėšų nepakankamumas. Tai dažnai stabdo darbo procesus, o kartais sugalvotos idėjos dėl to taip ir lieka neįgyvendintos.

– „Mados infekcija“ šiemet kalba apie grynus ir tvarius dalykus, kviečia vengti triukšmo, šiukšlių ir masinio vartojimo. Kiek visa tai aktualu jums? Kaip jūs patys stengiatės tai įgyvendinti savo kūryboje?

– Mūsų pirmoji kolekcija „ANTI.MAS“, kuri buvo pristatyta „Mados Infekcijoje“ 2016 metais, jau anuomet skatino vengti masinio vartojimo. Nuo to laiko iki dabar, mes vengiame kurti masinę produkciją, nesame pagaminę daugiau nei 10 vienetų to paties drabužių modelio.

Mūsų specialybė apskritai yra labai tarši, todėl ir mes, tai suprasdami, bent kažkiek stengiamės prisidėti tai stabdant. Pavyzdžiui, naudodami popierių lekalams, stengiamės neišmesti iš pirmo žvilgsnio jau nepanaudojamų atraižų – suklijuojame jas taip, kad išeitų kiti lekalai. Tą patį darome ir su nebepanaudojamomis medžiagų atraižomis – jų neišmetame, o panaudojame etikečių gamybai.

Dizainerių dueto „Leonsenberg“ kolekcija

Nuotraukos: Darius Kučys, Agnė Gintalaitė, Vaidas Jakubauskas, Povilas Vaketis, Dainius Pu.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)