Festivalio „Mados infekcija“ idėjinė vadė dizainerė Sandra Straukaitė laidoje „DELFI diena“ sakė, kad šiais metais bus stengiamasi viską daryti dar tvariau ir ekologiškiau. Jai pritarė ir renginio prodiuserė Ilma Cikanaitė.

– Sandra, kokia bus šių metųMados infekcija?

– „Mados infekcija“ tapo labai aktualia, ji bando būti madinga visame pasaulyje. Šiemet mūsų šūkis yra toks: „Mes nekuriame šiukšlių“. Mūsų idėjos yra tokios, kurios kitą dieną tikrai netaps nebemadingos. Mes tikrai žiūrime į ateitį, bet tai, ką mes darome, yra labai svarbu. Nebus jokių popierinių pakvietimų, tik elektroniniai, bare – jokių plastikinių šiaudelių. Stengiamės viską daryti tvariai, nešiukšlinti.

– O kas yra tvari mada?

– Mums svarbu, kaip mada padaryta. Mes visada akcentavome, kad neiname į tą masinę madą, kolekcijos yra konceptualios, dizainerių kolekcijos, kurios yra vertingos jau pačios iš savęs. Už mūsų nestovi nei dideli pinigai, nei fabrikai. Žmonėms Lietuvoje visa tai pasidarė aktualu. Gal reikia mažiau daiktų, mažiau šiukšlių.

Ilma Cikanaitė

– Ilma: Gal tiesiog ta mada, kuri yra kuriama mūsų dizainerių, yra labiau ilgalaikiška. Lietuvoje dabar yra taip, kad visi nori dėmesio, greičio, būti madingi, nori visada atrodyti kitaip. Mūsų kūrėjai koncentruojasi į tai, kad daiktas yra išskirtinis ir ilgalaikis. Į tai jau pradėjo atsižvelgti daugelis, net ir pasaulyje puikiai žinomi dizaineriai. Svarbiausia yra kokybė, o ne kiekybė. Jų kūrimo filosofija irgi tuo remiasi.

– Kas pristatys madą ir kodėl nebus pristatoma kėdžių? Mada – tik labai ribotam skaičiui?

– Taip. Mados infekcijoje nebus stovimų vietų – bus tik kėdės. Visa salė bus podiumas ir net patys žmonės bus podiumo dalimi, toks ilgas labirintas.

Arnas Mazėtis, Ilma Cikanaitė, Sandra Straukaitė

– Vilma: scenografija yra taip sudėliota, kad nebus nereikalingų daiktų, nebus jokių šiukšlių, nedarome gigantiškų dalykų, sprendžiame tuos dalykus kitaip – per vaizdo projekcijas, o pats žmogus taps viso vaizdo dalimi. Podiumas bus tikrai didelis, modeliams tai bus nemažas iššūkis.

– Sulauksite ir svečių. Ką jie žada atvežti?

– Sandra: Turėsime svečią iš Italijos Simon Kreker, kuris irgi parodys aktualią ilgai kurtą ir sukauptą suknelių kolekciją. Suknelės bus sumiksuotos su šiuolaikinėmis kelnėmis, taip pat bus dvi kolekcijos iš Latvijos, taip pat danų.

– Kas taps modeliais?

– Galite ir jūs, nežinia. Manau, kad gali bet kas gali tapti modeliais. Mes kviečiame net žmones tiesiog iš gatvės, jie gali tapti modeliais. Kviečiame ne tik modelių agentūras, bet ir aktorių agentūras. Galbūt čia ir bus iššūkis patiems dizaineriams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją