Patarimais pasidalino 10-ties metų patirtį turinti plaukų priežiūros specialistė, salono „Sveikų Plaukų Vizija“ įkūrėja Meda Poškienė.

– Kokius atstatymo metodus rekomenduojate klientėms, kurių plaukai yra pažeisti nuo dažymo?

– Rinkoje sukurta labai daug moksliškai patvirtintų produktų, kurie, atliktų tyrimų bei praktikos procese parodo, jog tam tikrus procesus galime valdyti. Svarbiausia rinktis kompetetingą specialistą ir leisti jam parinkti tai, kas klientui yra reikalinga, norint pasiekti geriausių rezultatų.

– Per kiek laiko įmanoma atstatyti pažeistą plaukų būklę nuo dažymo?

– Dažymas gali būti sudėtingas procesas, paliekantis negrįžtamų padarinių. Ypač jeigu tai daroma nesaugiai arba dažomi plaukai, kurie nebuvo prižiūrėti. Plaukas yra negyvas audinys ir jo ištekliai nėra beribiai. Nesakau, kad negalima jų dažyti, galima, ir net reikia, jeigu tai padeda jaustis patogiau, psichologiškai geriau ar tai yra stiliaus dalis. Bet reikia labai atsakingai rinktis meistrą ir priežiūrą, kad po 3-5 procedūrų būtų galima grįžti į panašią struktūrą, kokią žmogus turėjo, kuomet plaukai buvo natūralūs.

Meda Poškienė

– Kas kiek laiko reikia dažyti plaukus, kad jie nebūtų per daug pažeisti?

– Laikas nėra rodiklis dažymo procese, nes tai labai individualu. Svarbiausia tinkamai prižiūrėti plaukus namuose ir rinktis specialistą, kuris tausotų kliento plaukus. Kas kiek laiko ir kaip reiktų juos dažyti, gali įvertinti tik specialistas, atsižvelgęs į individualią kliento situaciją.

– Ar galima naudoti parduotuvėse esančius plaukų dažus? Ar to daryti nerekomenduojate? Kodėl?

– Aš kaip specialistė – nerekomenduoju. Plaukų dažai masinės rinkos parduotuvėse sukurti taip, kad visais įmanomais būdais gautumėte spalvą tokią, kokią matote ant pakuotės. Tai gali būti labai agresyvu tam tikroms plaukų struktūroms ir norimus rezultatus galima išgauti žymiai švelniau.

Jie yra nespecializuoti, skirti veikti ir tamsius ir šviesius, žilus, porėtus ir įvairiausių struktūrų plaukus, todėl saugesnis dažymas yra grožio salone, kuomet stilistas pritaiko atitinkamus atspalvius bei aktyvatoriaus procentus. Kartais nereikia tokių agresyvių sprendimų, siekiant vienos ar kitos spalvos, o pasirinkti netinkami dažai gali kainuoti pažeistą plaukų kokybę nesugrįžtamai.

– Kokius patarimus duotumėte, norinčioms dažyti, bet tuo pačiu ir apsaugoti savo plaukus, merginoms?

– Atsakingai rinktis specialistą, prižiūrėti plaukus namuose, laikantis 5 pirštų taisyklės: šampūnas – galvos odai, kondicionierius – plaukui, kaukės – atstatymui ar papildomui plauko poreikiui užtikrinti, purškiklis arba kremas – apsaugai nuo aplinkos veiksnių, karščio, ultravioletinių spindulių ar tiesiog plauko elastingumui, minkštumui, drėgmei užtikrinti, aliejus – apsaugai ir elastingumui.

Taip pat nedarykite plaukų priežiūros klaidų, tokių kaip visų plaukų trinkimas šampūnu, po ištrinkimo šlapių plaukų laikymas rankšluostyje, miegas palaidais plaukais, juos prispaudžiant ir kuriant trintį, vasaros sezonu ir atostogų metu apsaugos nuo ultravioletinių spindulių nenaudojimas, penkių pirštų taisyklės nesilaikymas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją