Pirmiausia reikia suprasti, kas sukelia pleiskanas. Taigi, pleiskanas ant galvos išprovokuoja riebalinių liaukų pažeidimas. O jam gali būti daugybė priežasčių. Yra nemažai pleiskanų šalinimo būdų, mes sutelksime dėmesį į populiariausius.

Prieš pleiskanas – naminėmis priemonėmis

Šios priemonės gali padėti išsigydyti pleiskanas namuose:

Ramunėlės. Kiekvieną kartą plaudami plaukus išskalaukite juos ramunėlių nuoviru. Ši procedūra gali padėti pašalinti pleiskanas ir sustiprinti plaukus.
Obuolių sidro actas. Kai skalaujate galvos odą, acto rūgštingumas skatina odos dalelių šveitimą ir reguliuoja pH lygį, neleisdamas augti pleiskanas sukeliantiems grybeliams.
Taigi, jei jūs ar kas nors iš jūsų namiškių kenčia nuo pleiskanų, šių produktų visada turėkite po ranka ir nepamirškite jų naudoti.

Kaip atsikratyti pleiskanų per 5 minutes

Paprasta priemonė yra valgomoji soda. Pirmiausia reikia išplauti galvą šampūnu, tada įmasažuoti galvos odą sauja valgomosios sodos ir palikti maždaug 5 minutėms. Tada vėl išplaukite šampūnu ir patepkite kondicionieriumi.

Antroji priemonė yra druska. Ją galite naudoti galvos odai valyti. Viskas, ko jums reikia, tai arbatinis šaukštelis druskos, kurį įtrinkite į sausą odą, o tada išplaukite galvą su šampūnu.

Kaip atsikratyti pleiskanų alternatyviomis priemonėmis

Geriausias būdas atsikratyti pleiskanų yra naudojant varnalėšų aliejų. Štai receptas:

Trys lašai arbatmedžių aliejaus;
Vienas kiaušinio trynys;
2 valgomieji šaukštai varnalėšų aliejaus.
Įtrinkite mišinį į odą, palaukite 15 minučių ir išplaukite galvą šampūnu.

Dar vienas mišinys – pagamintas bespalvės henos pagrindu. Keletą šaukštų henos atskieskite trupučiu šilto vandens iki pastos konsistencijos ir pusvalandžiui užtepkite ant plaukų šaknų, tada nuplaukite.

Trečiasis būdas ne tik gydo pleiskanas, bet ir apsaugo nuo plaukų slinkimo. Kaukės gamybai sutrinkite pusę avokado blenderiu ir įpilkite ten du šaukštus kokosų aliejaus. Mišinį 40-čiai minučių užtepkite ant šaknų.

Dar vienas pigus metodas – naudojant obuolius. Sutrinkite obuolį iki minkštimo konsistencijos, tada įlašinkite porą lašų eukalipto ir arbatmedžio aliejų. Įmasažuokite tyrelę į galvos odą ir po 30 minučių nuplaukite. Atkreipkite dėmesį, kad šią kaukę reikėtų daryti ant švarių plaukų ir išplauti be šampūno.

Norėdami sustiprinti šių metodų poveikį, rekomenduojame kaukes daryti pakaitomis. Jei pleiskanos neišnyksta, gydomąjį mišinį reikia naudoti tris kartus per savaitę. Jeigu poveikis jau regimas ir pleiskanos pradeda nykti, kartokite procedūras 1-2 kartus per savaitę.

O kad kaukės veiktų dar geriau, ant galvos galite užsidėti, pavyzdžiui, polietileno maišelį arba dušo kepuraitę. Šiluma aktyvinančiai veiks kaukės medžiagas. Kaukes taip pat reikėtų nuplauti šiltu vandeniu.

„Delfi“ primena, kad pleiskanoms neišnykstant ar esant kitų galvos odos problemų rekomenduojama kreiptis į specialistus.