Auga ne tik vyrams, bet ir moterims

Nors vyrams ieškoti veido skutimosi priemonių vaistinių lentynose nekelia diskomforto, „Eurovaistinė“ grožio specialistė Aušra Vareikienė pasakoja, kad moterims kartais tai padaryti yra kur kas nedrąsiau. Visgi, ji pastebi, kad pastaruoju metu moterys vis dažniau ateina pasikonsultuoti šia tema.

„Nors tenka vaistinėje bendrauti su moterimis, kurios jaučiasi nepatogiai kalbant apie veido plaukelius, visada stengiuosi jas nuraminti – tai yra visiškai normalu, nes plaukeliai mums auga daugiau mažiau ant viso kūno, išskyrus plaštakas ir pėdas. Tenka pastebėti, kad dažniausiai moterys pergyvena dėl plaukelių virš lūpos, kuriuos neretai bijoma šalinti dėl galimo paraudimo, bėrimų ar skausmingų įauginėjimų“, – pranešime spaudai pasakoja A. Vareikienė.

Jokių skustukų veido plaukeliams

Veido plaukelių šalinimas skustuku namuose iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti kaip greičiausias ir prieinamiausias žingsnis, tačiau grožio specialistė perspėja – juo moterims skusti veido negalima, tik itin retais ir išskirtiniais atvejais.

„Veido oda kitaip nei kūno – yra labai jautri, todėl geriausia plaukelius šalinti lazeriu, depiliacinėmis juostelėmis arba patikėti tai į kosmetologo rankas. Visgi, net jei lankotės pas specialistus, namuose pasirūpinkite tinkama veido odos rutina. Prieš plaukelių šalinimą naudokite švelnų veido šveitiklį ir veido drėkinamąjį kremą, kuris padėtų atstatyti normalų odos drėgmės kiekį. Turint šias priemones išvengsite odos paraudimų, išsausėjimo ir plaukelių įauginėjimo“, – pasakoja A. Vareikienė bei dalijasi plaukelių šalinimo patarimais.

1. Pasidarykite veido pilingą

„Plaukelių šalinimas tikrai neturėtų būti pirmasis žingsnis procedūros žingsnis. Pirmiausia, pasidarkykite veido odos pilingą. Jis pašalina negyvas odos ląsteles ir pastato trumpiausius plaukelius – taip juos lengviau bus pašalinti ir užkirsti kelią įauginėjimui. Patariama prieš plaukelių šalinimą naudoti švelnų, būtent veidui skirtą šveitiklį. Juo išpilinguoti tolygiai visą veido odą ir po to gerai ją nuprausti“, – pataria grožio specialistė.

2. Išbandykite šiltą kompresą

„Po veido pilingo atpalaiduokite odą šiltu kompresu. Išmirkykite švarų rankšluostėlį šiltame vandenyje ir tada palaikykite jį ant veido odos apie tris minutes. Toks odos sudrėkinimas padeda suminkštinti plaukelių folikulus ir taip palengvina plaukelių pašalinimą“, – siūlo A. Vareikienė.

3. Naudokite skutimosi gelį jautriai odai

Išskirtiniu atveju nusprendus plaukelius skusti namuose, grožio specialistė pataria rinktis jautriai odai skirtą skutimosi gelį ar drėkinamąjį losjoną, kurio sudėtyje būtų alavijų aliejaus. Anot jos, šios priemonės padės matyti, kuriose vietose jau buvo skusta bei leis išsaugoti didesnį odos drėgmės kiekį, išvengti sudirgimų, paraudimų.

4. Po procedūros – drėkinamosios odos priemonės

„Po bet kokio veido plaukelių šalinimo nepamirškite drėkinti veido odos, nes jai reikės jūsų pagalbos. Patepkite ją drėkinamuoju kremu. Taip nuraminsite odą ir išvengsite galimų paraudimų, o taip pat pridrėkinsite ją taip, kad vėliau galėtumėte, esant poreikiui, drąsiai naudoti ir dekoratyvinę kosmetiką, nebijant užkimšti odos porų ar sulaukti išsausėjimo ženklų plaukelių šalinimo vietose“, – teigia specialistė.

5. Plaukelius šalinant lazeriu ar depiliacija – venkite saulės

„Iki šiol tenka susidurti su moterų istorijomis, kaip po plaukelių šalinimo lazeriu arba depiliacijos joms išryškėjo pigmentinės dėmės ant veido. Pigmentinės dėmės atsiranda ne dėl šalinimo būdo, bet dėl odos pažeidžiamumo nuo saulės. Po depiliacijos prieš einant į lauką naudokite bent +30 SPF apsaugos priemones parą laiko, o po lazerinės depiliacijos saugokite odą dvi savaites. Vadovaujantis šia taisykle galėsite džiaugtis glotnia ir skaisčia oda“, – sako A. Vareikienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją