1. Išsirinkite geriausią atspalvį.

„GH Beauty Lab“ pataria: norėdami parduotuvėje išsirinkti geriausią dažų atspalvį, dairykitės į tuos, kurie yra artimiausi jūsų dabartiniam atspalviui. Į dėžutes supakuoti dažai paprastai būna išdėstyti lentynose pagal spalvas: paimkite savo plaukų sruogą ir dėkite prie dėžutės, kol rasite artimiausią spalvą. Tuomet rinkitės iš dviejų atspalvių, esančių tos dėžutės šonuose.

2. Įsigykite iš karto dvi dėžutes plaukų dažų.

Vargu ar norėsite, kad įpusėjus dažymo procesui, jums pradėtų trūkti dažų. Jei jūsų plaukai siekia pečius ar yra ilgesni, jums gali prireikti dviejų dėžučių, nelygu plaukų storis. Jei vis dėlto vienos dėžutės nesunaudosite, visuomet galite ją pasilikti kitam kartui arba grąžinti.

3. Nemaišykite spalvų, kad išgautumėte „individualų atspalvį“.

Kol nesate profesionali koloristė, (niekada!) nerekomenduojama maišyti kelių skirtingų dažų atspalvių. Nė vienas iš didžiųjų gamintojų, su kuriais kalbėjomės, negarantavo, kad išgauta spalva bus prognozuojamas derinys. Tiesą sakant, net ir pasirinkus vieną spalvą, rezultatas paprastai šiek tiek skiriasi nuo to, kuris būna pavaizduotas ant dėžutės. Geriausia rinktis vieną atspalvį ir iki galo laikytis plaukų dažymo instrukcijų.

4. Nepraleiskite sruogos testo.

Nors daug kam kyla pagunda šį etapą praleisti, tačiau sruogos dažymo testas yra labai svarbus, ypač jei ketinate išbandyti naują atspalvį. Iš pradžių nudažykite nukirptą ar nematomoje vietoje esančią sruogą ir palaukite rezultato. Dažnai būna taip, kad to nepadariusius ištinka įprasta siaubo istorija: plaukai tapo oranžiniai ar violetiniai!

5. Vilkėkite lengvai nusivelkamus drabužius.

Jei nenorite ištepti drabužių, apsivilkite seną chalatą arba marškinius su sagomis (arba, kaip patarė kai kurie vartotojai, būkite nuoga!), kad nereikėtų traukti palaidinės per galvą, kai ateis laikas nuplauti dažus.

6. Apsaugokite nuo dažų odą.

Nieko nėra blogiau, nei ant kaktos likę ryškūs plaukų dažų dryžiai. Jei norite apsaugoti veido odą nuo dažų, prieš dažymą odą palei plaukų liniją, taip pat aplink ausis, patepkite skaidriu kietu lūpų balzamu. „Kadangi lūpų balzamas yra mažas, jūsų potėpiai bus tikslūs“, – teigė įžymybių koloristė iš „Meche Salon“ Los Andžele Kari Hill.

7. Išsidėliokite įrankius po ranka.

Mąstykite kaip chirurgas ir prieš darbą po ranka pasidėkite visus reikalingus įrankius bei priemones. Prieš pradėdamos dažyti, perskaitykite pridėtas instrukcijas. Taip aiškiai suprasite, ką reikia daryti, ir proceso viduryje nesustosite, nes pertraukos gali baigtis klaidomis, pavyzdžiui, per ilgai užlaikytais dažais ar praleistomis vietomis.

8. Pasiruoškite papildomas apsaugines pirštines.

Apsimaukite į dėžutę įdėtas plastikines pirštines, kad apsaugotumėte rankas, kol dažysite plaukus. Tačiau apsaugines pirštines reikia mūvėti ir tuomet, kai dažus plausite. Turėkite po ranka atsarginę vienkartinių pirštinių porą.

9. Dažus tepkite ant sausų plaukų.

Plaukų dažymo ekspertai (ir plaukų dažų instrukcijos) rekomenduoja dažyti sausus plaukus. Jei plaukai bus šlapi, dažai gali neįsigerti į plauką arba prasiskies, todėl galite gauti nepageidaujamą rezultatą.

10. Nespauskite dažų tiesiai iš buteliuko.

Išspausti iš karto visus dažus ir paskirstyti juos ant plaukų tarsi šampūną gali būti paprasta (ir smagu!), tačiau šis būdas plaukus gali nudažyti netvarkingai ir netiksliai. Įsigykite dubenėlį ir specialų teptuką, kurie naudojami grožio salonuose. Dažus sumaišykite ir tepkite ant sruogų teptuku – tai duos tolygesnį ir profesionalesnį rezultatą.

11. Pradėkite dažyti nuo plaukų šaknų.

Plaukų dažus reikia pradėti tepti nuo šaknų. Kadangi nuo šaknų plaukai yra ataugę ir mažiausiai pažeisti, jiems reikės daugiau dažų ir ilgesnio laikymo laiko. Palaikykite dažus tiek, kiek nurodyta instrukcijose, o tada dažus nušukuokite ant likusių plaukų. Dažus paskirstykite tolygiai ir venkite dviejų atspalvių efekto.

Suskirstykite plaukus į keturias ar šešias dalis, kaip daro grožio salonų profesionalai (jei reikia, naudokite segtukus), kad dažais padengtumėte visą galvą.

12. Naudokite du veidrodžius.

Nudažyti pakaušį gali būti sudėtinga. Jei nenorite palikti nenudažytų plotelių, naudokitės rankiniu veidrodžiu, nuo kurio vonios veidrodyje atsispindės galinė galvos dalis, patarė K. Hill.

13. Sruogas šviesinkite dantų šepetuku.

Jei norite pašviesinti ar patamsinti kai kurias sruogas, papildomus dažus tepkite švariu dantų šepetuku arba blakstienų tušo šepetėliu. Genialu! Sruogas šviesinkite tose vietose, kur ant plaukų natūraliai kris saulės spinduliai – kraštuose ir einant nuo skląstymo, pažymėjo K. Hill.

14. Kuo greičiau nuvalykite dažų purslus.

Jei apsitaškėte plaukų dažais, kuo greičiau juos nuvalykite, kol jie nespėjo įsigerti. Šiam reikalui turėkite po ranka vienkartinių veido valymo servetėlių.

15. Kol laikysite dažus ant plaukų, apsimaukite dušo kepuraitę.

16. Venkite vandens, jei norite, kad spalva laikytųsi kuo ilgiau.

Tai yra pirmoji taisyklė, jei norite, kad spalva išliktų kuo ilgiau. Nepaisant to, jog dažnausiai kaltinimas šampūnas, „pagrindinis blunkančios spalvos kaltininkas yra vanduo“, – teigė „GH Beauty Lab“ vyresnioji chemikė Sabina Wizemann. ‚Kiekvieną kartą, kai plaukai įmerkiami į vandenį, su šampūnu ar be jo, dažų molekulės po truputį nuplaunamos“.

17. Rinkitės spalvą saugančius šampūnus.

Nė vienas šampūnas nėra visiškai saugus dažytiems plaukams, nes bet kokiam šampūnui reikia vandens, o vanduo savaime po truputį nuplauna dažus, pažymi S. Wizemann. „Nors manoma, kad šampūnai be sulfatų pristabdo blukimą, mūsų bandymai parodė, kad jie ne visada duoda geresnį efektą, negu šampūnai su sulfatais“, – teigė ji.

Jūsų plaukų spalva laikysis ilgiau, jei naudosite specialiai dažytiems plaukams skirtus šampūnus ar kondicionierius. Ant šampūno buteliukų ieškokite užrašų „dažytiems plaukams“, „apsaugo / išsaugo spalvą“ ir pan. Tokie šampūnai mažiau kenks pridėtinei spalvai, todėl jūsų plaukų atspalvis išliks ilgiau.

18. Kas savaitę naudokite spalvą paryškinantį blizgesį.

Naudokite produktus, kurie būna septynių atspalvių ir ant plaukų palieka šiek tiek pigmento, pradedant šviesia ir raudona spalva ir baigiant ruda bei juoda. Šios priemonės užėmė pirmąją vietą per bandymus, kurių metu buvo siekiama pratęsti dalyvių plaukų spalvos trukmę, ir suteikė jiems sveiko žvilgesio.

19. Apsaugokite spalvą nuo išblukimo saulėje.

Nebūkite saulėje (arba užsidėkite kepuraitę), kad plaukai nenušviesėtų. „Saulė veikia kaip baliklis ir suardo ne tik dirbtinę spalvą, bet ir melaniną, kuris suteikia natūralią spalvą jūsų plaukams“, – teigė „Clairol“ spalvų direktorius Niujorke Jamesas Corbettas. Taigi apsauga nuo UV spindulių plaukams yra tokia pat svarbi, kaip ir odai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją