Šiais laikais grožį ir jaunystę puoselėti yra įvairiausiu būdų – natūralios, liaudiškos priemonės, įvairūs vitaminai ir maisto papildai, grožio klinikose atliekamos procedūros, kosmetika ar plastinė chirurgija, rašoma pranešime spaudai.

„Šiuo metu pastebime skirtingas tendencijas ir skirtingų tipų klientus. Vieni ieško greito efekto ir nori rezultatų čia ir dabar, todėl neretai renkasi plastinę chirurgiją, užpildus bei injekcijas. Kita kategorija – linkusi į natūralių odos funkcijų stiprinimą ir palaikymą, ieško procedūrų, kurios būtų individualiai parinktos pagal asmeninius poreikius“, – pasakoja „Biologique Recherche Ambasados“ vadovė Živilė Petrauskienė.

Kolagenas – jaunystės eliksyras

„Kolagenas yra žmogaus organizme natūraliai sintetinamas baltymas, laikomas vienu svarbiausių odos elementų ir pasižymintis unikaliomis savybėmis – jis palaiko normalų odos stangrumą, elastingumą ir atsinaujinimą“, – naudas vardija grožio ekspertė.

Živilė Petrauskienė

Pasak jos, dažnai kolageno nauda yra siejama tik su oda, tačiau jis teigiamai veikia ir kaulų, kremzlių, raumenų, sausgyslių, raiščių funkcijas. Nuo 25 metų kolageno gamyba ima lėtėti ir su kiekvienais metais atsiranda vis didesnis šio baltymo trūkumas, todėl jaunesniems šio baltymo papildomai vartoti nereikėtų.

Kaip paaiškina specialistė, šio baltymo koncentracija, priklauso nuo gyvenimo būdo, mitybos, genetikos, visgi vidutiniškai kasmet kolageno kiekis odoje sumažėja 1–2 proc. Oda ima prarasti savo elastingumą, stangrumą, skaistumą, atsiranda pirmosios raukšlės. Kolagenas dažnai yra siejamas su jaunyste.

„Jis būtinas tam, kad mūsų organizmo ląstelės galėtų atsinaujinti. Jis ne tik aktyviai dalyvauja visuose atsinaujinimo procesuose, bet yra būtinas gerai viso organizmo būklei palaikyti. Kalbant apie kolageną, tepamą ant odos, rekomenduočiau jį naudoti su drėkinančiais produktais, papildančiais kolageno poveikį“, – pasakoja Ž. Petrauskienė.

Šiandien galima rinktis, kokį kolageną norisi vartoti – geriamą ar tepamą.

„Tiesa, organizmas pirmiausia kompensuoja kolageno trūkumą ten, kur jo labiausiai trūksta“, – sako specialistė. Pasak jos, jei vartosime tik geriamą kolageną siekdami pagerinti odos būklę, greitų rezultatų, vargu, ar galime tikėtis, nes tai gali reikšti, kad organizme jo trūksta ir kitiems organams bei audiniams. Tiesa, siekiant ilgalaikio rezultato, grožio ekspertė rekomenduoja, naudoti tiek geriamą, tiek tepamą kolageną.

„Tepant kolageno sintezę stimuliuojančius produktus galime sustiprinti dermos ir epidermio sąsają, padidinti odos tankį ir sumažinti raukšles greičiau. Taip pat svarbu, kokio tipo kolagenas yra naudojamame produkte bei, žinoma, skirti pakankamai dėmesio mitybai. Mes taip pat galime padėti savo organizmui gaminti šį baltymą vartojant tinkamus maisto produktus, kuriuose gausu baltymų ir aminorūgščių“, – pasakoja Ž. Petrauskienė.

Platus naujovių spektras

Grožio klinikos vadovė pripažįsta, kad grožio industrijoje kiekvienais metais atsiranda vis daugiau naujovių, tad, klinikos jau siūlo alternatyvas invazinėms procedūroms. Anot Ž. Petrauskienės, tokios procedūros pagreitina ląstelių atsinaujinimą, suteikia iškart matomą odos patempimo poveikį bei stimuliuoja elastino ir kolageno sintezę odoje.

„Subalansavus pagrindines odos funkcijas galime pasiekti ilgalaikių rezultatų bei džiaugtis sveika, jaunatviška oda ilgai“, – akcentuoja ekspertė.

Svarbu atkreipti dėmesį, kad norint puoselėti grožį vertėtų rūpintis tiek išore, tiek vidumi. Nereikėtų nuvertinti tinkamų grožio procedūrų ir odos priežiūros priemonių.
Ekspertė akcentuoja, kad universalių ir visiems vienodai efektyviai veikiančių priemonių nėra, todėl labai svarbu situaciją įvertinti individualiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)