Kaip kasdien prižiūrėti plaukus, kokį plaukų aliejų naudoti, kad vėsiuoju metų laiku galėtumėte džiaugtis minkštais plaukais bei kodėl vis labiau populiarėja gaminiai su bolivine balanda, pranešime spaudai dalijasi „Cascada Professional“ prekinio ženklo atstovė Aušra Paulauskienė.

Dėmesys sudėčiai – bolivinės balandos, keratinas, saulėgrąžos

Specialistė pataria renkantis plaukų priežiūros priemones atkreipti dėmesį ne tik į pakuotės dizainą ar prekės kvapą, bet ir į sudedamąsias dalis.

„Patarimas labai paprastas – skaitykite etiketes. Domėkitės priežiūros priemonių sudėtinėmis dalimis ir taip būsite atlikę pusę darbo. Kokybiškos priežiūros priemonės pasižymi tokiais ingridientais kaip saulėgrąžų aliejus, keratinas ar vitaminas E. Taip pat vis labiau populiarėja bolivinė balanda. Jie plaukus aprūpins svarbiausiais vitaminais, aminorūgštimis ir natūraliais aliejais. Taip net ir esant sausam orui plaukai išliks minkšti ir žvilgantys“, – kalbėjo A. Paulauskienė.

Nepamirškite galvos apdangalų

Ypač ploni, retėjantys, šviesinti plaukai sausuoju metų laiku yra ypač pažeidžiami ir linkę lūžinėti.

„Norėdami apsaugoti plaukus nuo vėjo ir žvarbaus oro, papildomai apsigaubkite šaliku arba užsidėkite kepurę. Galite naudoti kokybiškiausias ar brangiausias priežiūros priemones, bet jei jūsų plaukai yra silpni nepamirškite jų tiesiog paprastai žiemos metu paslėpti po galvos apdangalais. Vienas paprasčiausių, bet ne mažiau efektyvus sprendimas“, – šypsojosi specialistė.

Moteris primena žiemos metu nepamiršti naudoti apsaugines plaukų priežiūros priemones nuo UV saulės spindulių.

„Ultravioletinius spindulius dažnai tapatiname tik su vasaros metu, kai būna itin karšta ir matome daug saulės. UV spinduliai mus veikia ištisus metus. Tad jei retai nešiojate galvos apdangalus, nepamirškite naudoti plaukų priežiūros priemones, turinčias apsaugą nuo ultravioletinių spindulių“, – dėstė pašnekovė.

Kasdienės priežiūros svarba

Visuomenėje vis dar gajus mitas, kad jog dažnas plaukų plovimas juos nualina. Specialistė tam prieštarauja.

„Tikrai ne. Plaukai kur kas labiau kenčia nuo nešvarumų ir dulkių, nei nuo kasdienio plovimo tinkamai parinkta priemone. Svarbu naudoti jūsų plaukams tinkamą šampūną ar kondicionierių. Naudokite šampūnus, kondicionierius ir plaukų kaukes su drėkinančiomis bei stiprinančiomis sudedamosiomis dalimis, pavyzdžiui, bolivinėmis balandomis ir keratinu. Taip plaukai ir galvos oda bus sudrėkinti, stiprūs, sveiki, o spalva neišbluks“, – teigė A. Paulauskienė.

Pasak specialistės, ramunėlių ir alavijų ekstraktai atgaivina bei stiprina silpnus plaukus. Šampūnuose esanti didesnė ramunėlių koncentracija paryškins šviesių plaukų spindesį. Plaukų riebalavimąsi mažina dilgėlių, medetkos žiedų, ąžuolo žievės ekstraktai.

Moteris pataria be kasdienio šampūno žiemos metu dažniau naudoti plaukų serumus ar aliejus. Svarbu tinkamai pasirinkti pagal jūsų plaukų tipą.

„Tai gali būti purškiamas plaukų serumas su bolivinėmis balandomis ar saulėgrąžų sėklų aliejumi. Jie dažniausiai būna skirti visų tipų plaukams. Purkškite rytais ant plaukų ir galvos odos, taip juos apsaugosite nuo žalingo aplinkos poveikio, išsausėjimo. Serumas taip pat glotnina plaukų kutikulę, kovoja su šiaušimusi ir suteikia daugiau žvilgesio“, – dėstė specialistė.

Saulėgrąžų aliejus apsaugo plaukus nuo žalingų UV spindulių, suteikia glotnumo bei žvilgesio. Moteris pataria storiems, sausiems ir šiauštis linkusiems plaukams naudoti plaukų serumą su ramunėlėmis.

„Tokio tipo priemonės apsaugos plaukus nuo išsausėjimo ir spalvos išblukimo bei padengs apsaugine plėvele, saugančia nuo taršos ir UV spindulių. Žilstantiems plaukams patarčiau rinktis saulėgrąžų aliejus, prisotintus vitaminais A ir E. Tokio tipo aliejus leis išvengti žalvarinio plaukų atspalvio, apsaugosite juos nuo pažeidimų“, – kalbėjo profesionalė.

Pastaraisiais metais itin populiarėja priežiūros priemonės turinčios bolivinių balandų.

„Šiose glitimo neturinčiose balandų sėklose gausu skaidulų, B grupės vitaminų, vitamino E ir kitų mineralų, pavyzdžiui, geležies, magnio ir kt.. Bolivinių balandų baltymai lengvai įsiskverbia į plaukų išorinį sluoksnį, aprūpindami trūkstamomis maisto medžiagomis. Taip sutvirtindami, sustiprindami plaukus ir apsaugodami juos nuo lūžinėjimo“, – užbaigė moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją