1. Panaikinkite pabrinkimus

Ant akių užsidėkite ledo kompresus, pasitepkite vėsinančiu akių geliu arba priglauskite šaltą arbatinį šaukštelį ir pamasažuokite paburkusias sritis. Vėsa padės sutraukti kraujagysles, o spaudimas suaktyvins natūralią organizmo reakciją, kuri pašalins susikaupusius skysčius, rašo vogue.in.

2. Pasitepkite akių kremu

„Pažvelgusi į klientės veidą galiu pasakyti, ar ji naudoja akių kremą, ar ne, – sako Maria Asadi, dirbanti su tokiomis įžymybėmis kaip Sonam Kapoor Ahuja ir Jourdan Dunn. – Labai svarbu drėkinti ir maitinti odą, nes jei to nedarysite, jūsų maskavimo priemonė ir korektorius liks ant viršaus, o ne įsigers į vidų“.

3. Tuomet užtepkite sluoksnį makiažo pagrindo

Makiažo pagrindu ištepkite visą veidą, o po akimis naudokite labai ploną sluoksnį. N. Asadi siūlo jį tepti pirštu, kad padengimo sluoksnis gautųsi tankesnis, o tuomet pakoreguoti drėgna kosmetine kempinėle. Jei vis dar ieškote sau tinkamo makiažo pagrindo, vizažistas Danielis Baueris atskleidžia vieną gudrybę: „Sumaišykite šviesų bei tamsų atspalvį ir tepkite jį virš žandikaulio linijos, taip pat skruostus ir kaklą. Jei šie atspalviai atrodys natūraliai, vadinasi, radote sau tinkamą spalvą“.

4. Naudokite korektorių

„Ant tikrai tamsių ratilų negalite naudoti vien tik makiažo pagrindą, nes jis atrodys pelenų spalvos. Korektoriai yra paremti spalvų teorija, kad panaikintų pigmentacijos ar melsvus atspalvius, todėl, užtepti ant viršaus, neutralizuoja nepageidaujamą spalvą“, – aiškino N. Asadi. Norėdama neutralizuoti violetinius odos tonus, ji mėgsta naudoti oranžinį korektorių. Šią priemonę ji tepa makiažo kempinėle, lengvai įtapšnodama ploną oranžinės spalvos sluoksnį. Tai leidžia sunaudoti mažiau produkto ir padeda išvengti nuo storo priemonės sluoksnio susiveliančių rutuliukų. Tai ypač svarbu, jei ketinate pozuoti didelės raiškos nuotraukoms – juk veikiausiai nenorėsite, kad fotografijose matytųsi stori makiažo sluoksniai.

Pajuodę paakiai.

5. Užtepkite maskuojančią priemonę

Po akimis geriausia naudoti šviesą atspindinčią priemonę, kuri turi būti vienu atspalviu šviesesnė už jūsų odą, kad šią sritį pašviesintų. „Svarbu išsirinkti maskuoklį, kuris tinka jūsų odos tipui. Jei turite raukšlelių, jums reikės tirštesnio, matinio ir tvirtesnio maskuojamojo kremo, kuris nesivagotų. Jei jūsų oda palyginus lygi, galite rinktis labiau drėkinantį, skystesnį variantą“, – sakė N. Asadi. Jei norite daugiau pigmento, rinkitės kreminį pieštuką arba maskuoklį indelyje.

Sintetinių šerelių šepetėliu nedideliais taškeliais paskirstykite maskuoklį vidiniame akies trečdalyje ir išoriniame kamputyje. Tada pirštų pagalvėlėmis įspauskite priemonę į odą. Nenaudokite priemonės pernelyg arti blakstienų, nes gali susidaryti maskuoklio sankaupos. Jei pigmento dar trūksta, tepkite jį plonais sluoksniais.

6. Tinkamai užfiksuokite makiažą

Naudokite servetėles, kad sugertumėte blizgesį, o tada nedideliu šepetėliu užtepkite makiažą fiksuojančios pudros. Biri pudra ilgainiui išryškėja, todėl D. Baueris rekomenduoja naudoti permatomą pudrą. „Aš naudoju švelnios dulksnos fiksuojamąjį purškiklį, o jei jūsų veidas turi blizgesio ar daug prakaituojate, paprasčiausiai lengvais prisilietimais patapšnokite pudros kempinėle“, – teigė jis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją