Makiažo „must have“ kasdienai ir vakaro karalienės akcentai

Nors, pasak Indrės Paulinos, kiekvienais metais tendencijų vis daugėja ir gali atrodyti, kad madinga – viskas, tačiau stipriai auga visuomenės individualumo poreikis, todėl makiažo ekspertai visame pasaulyje ragina eksperimentuoti ir atrasti sau idealiai tinkančią makiažo tendenciją, rašoma pranešime spaudai.

Oda – pagrindinis akcentas. Kitais metais ir toliau dominuos „švari“, permatomu makiažo pagrindo sluoksniu dengta, švytinti, sveika oda. Geriausia rinktis lengvesnius CC ar BB kremus arba skystesnius, lengvesnius makiažo pagrindus. Siekiant išgauti stipresnį maskavimą, probleminių vietų maskavimui naudoti maskuoklius.

Kontūravimas, I. Paulinos teigimu, greitai taps neaktualus. Karaliauja skaistalai – kreminiai, pieštukiniai, skysti. Tai vienas iš ateinančių metų „must-have“ – būtent tokie skaistalai, kurie gali būti naudojami universaliai: ir skruostams, ir akims, ir lūpoms. Šie skaistalai, kitaip nei sausi, suteikia gyvybingumo, skaistumo odai ir labai madingo švytėjimo, tad galutinis rezultatas, kurį gauname – lengvas ir natūralus veido kontūras. Beje, švytėjimo suteikiančios priemonės (highlighteriai) taip pat niekur neiškeliaus. Ypač kitais metais jomis stipriai švytės mūsų skruostikauliai ir smilkiniai.

Akių makiažas – laikas pamiršti „nude“ madą, dominuos spalvos. Socialiniuose tinkluose galima pamatyti dominuojančius įvairius papuošimus ne tik ant akių vokų, bet ir veido. Galbūt ne visiems tai priimtina ir gražu, bet šią madą galima pritaikyti kiekvieno skoniui, net ir subtiliausiam. Laikas žaisti su šešėlių spalvų įvairove.

„Ryški geltona, oranžinė, violetinė, rožinė, neoninės spalvos. Štai tikri 80-ieji. Ryški rožinė vis dar karaliaus pasirinktinai akyse, skruostuose ar lūpose. Tame pačiame vaivorykštės spalvų laikmetyje galime prisiminti ir spalvotus akių pravedimus ir blakstienų tušus“, – ragino makiažo meistrė Indrė Paulina.

Balinti antakiai – dar viena didelė tendencija. Nėra kasdieniška ir ne visiems priimtina, tačiau vis daugiau moterų ryžtasi išbandyti. Norint atsargesnio varianto, antakius galima ryškinti mažiau arba palikti natūralų atspalvį.

Lūpos: klasika niekada neišeina iš mados, tad ir kitais metais rinksimės raudoną, klasikinę vyno raudonumo spalvą, taip pat rusvų ir sodrių rudų tonų atspalvius. Populiarūs lūpų putlintojai bei aliejai (tai dar viena būtinybė, kažkas tarp lūpų balzamo ir blizgio), kurie vizualiai padidina lūpų apimtį.

Naujųjų metų makiažo ir plaukų stilistikosidėją iliustravusi Indrė Paulina atkreipė dėmesį, kad norint tapti vakaro karaliene, verta eksperimentuoti su blizgančiais, žėrinčiais akcentais – makiaže dominuoja daug blizgesio. Ypač stilingai atrodys sodri žalia, sidabrinė, auksinė, raudona (vyno) spalva, mėlyna, violetinė spalvos.

Plaukai – bangos ir visos įmanomos jų alternatyvos

Plaukų stiliaus, šukuosenų tendencijose gana ryškiai atsispindi vėlyvieji 90-2000-ieji: svarbų vaidmenį čia vaidina įvairiausi plaukų aksesuarai, segtukai, gumytės, kasyčių šukuosenos. Šiuo atveju eksperimentams ribų nėra. Galima rinktis tradicinius aksesuarus, kuriais puošėsi Christina Aguilera, Britney Spears ir daug kitų, o galima sugalvoti ką nors šiuolaikiškiau ir pritaikyti to laikmečio madai.

Šlapių plaukų efektas: ant bangos – nuo vos vos sudrėkintų sruogų iki absoliučiai „šlapios“, gausiu kiekiu žele sulipdytos galvos. Šis sprendimas, žinoma, galbūt aktualesnis vasarą, tačiau gali būti puiki idėja ir tuomet, kai norime pasaugoti plaukus nuo dažnų plovimų arba tiesiog leidžiam sau tingėti.

Modernus chaosas arba „ką tik iš lovos“ – plaukų tendencija, kai pakanka vos perbraukti plaukus šukomis arba nebūtinai, o tada papurkšti šiek tiek lako, tekstūros purškiklio arba, turint daugiau laiko, kelias sruogas netvarkingai pabanguoti! Tekstūros ir sluoksniai – kuo jų daugiau ir ryškiau – tuo madingiau. O smagiausia, kad tokiu sušukavimu drąsiai galima eiti tiek į parduotuvę, tiek į vakarėlį, priderinus aprangą, makiažą.

Šlovė garbanoms – jeigu anksčiau buvo labai paklausu pageidaujama Holivudinių bangų, tvarkingų ir kiek įmanoma preciziškų, tai 2023-ųjų mada bus afrikietiškos garbanėlės arba natūralių, netvarkingų garbanų „šalmeliai“. Garbanas galima pavelti arba tiesiog iššukuoti (smulkesnes): kuo daugiau masės ant galvos. Žinoma, natūralioms garbanėms čia pasiseka labiau, nes tiesių plaukų savininkėms gali tekti gerokai pavargti, arba neišeiti iš salonų.

Atskiras dėmesys kirpčiams: kaip ir praėjusiais metais, neišeina iš mados garbanoti, iškarpyti, ilgesni kirpčiai, krentantys bangomis šonuose („curtain bangs“) ir vienos pusės kirpčiai (ant šono) išlieka populiarūs ir kitais metais.

Madingos bus ir pusiau sukeltų plaukų šukuosenos, t.y., atvira kakta. Taip pat žemi netvarkingi kuodeliai, uodegėlės (viena ar dvi), kasos, surištų kasų uodegos – fantazijai ribų nėra.

„Bet mada ir visos tendencijos būtent tuo ir žavios: jas galime kurti mes patys! Todėl, kad ir ką bepasirinktumėte, švęskite taip, kaip jums bus jaukiausia ir net jei mėgstate klasiką, verta įpinti šiek tiek blizgesio“, –sakė makiažo ir šukuosenų meistrė I. Paulina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją