1. Paruoškite lūpas

Lūpoms skirtu šveitikliu švelniai pašveiskite lūpas, kad pasišalintų negyvos odos lopinėliai, ir pasitepkite lūpų balzamu – taip pavyks sukurti lygutėlaitį paviršių – idealiai lūpų dažams paruoštą pagrindą. Visgi nesidažykite tuoj pat: šiek tiek palaukite, kad balzamas įsigertų į lūpas.

Patarimas. Jei specialaus šveitiklio neturite, lūpas galite nušveisti sausu dantų šepetėliu arba sudrėkinta frotinio audinio skiaute, tačiau atminkite, kad įšveisti reikia ypač švelniai, kad lūpos nesudirgtų ir neįplyštų, rašoma portale IPSY.

2. Apveskite lūpas iš išorės maskuokliu

Maskuojamuoju pieštuku praveskite dailią išorinę liniją. Maskuokliu braukite per odą, prie pat lūpų kontūro. Taip apvesti reikia ir viršutinę, ir apatinę lūpą. Kruopščiai apvedusios lūpas, pirštų galiukais arba drėgna kempinėle paskirstykite maskuoklį taip, kad griežtos linijos nesimatytų: ji turi susilieti su makiažo pagrindu (arba plika oda).

3. Apveskite viršutinę lūpą

Jei naudojate tradicinį lūpų pieštuką, atminkite, kad jis turi būti ganėtinai smailas ir šviežiai padrožtas. Kad pieštuko šerdis nebūtų pernelyg smaili ir sušiltų (sušilusį produktą daug lengviau paskirstyti), kelis kartus perbraukite pieštuku per išorinę plaštakos dalį.

Pirmiausia lūpų pieštuku išveskite ženklą X, taip pažymėdamos aukščiausius kupidono lanko taškus. Tada nuo tų taškų veskite liniją (išgaukite ją trumpučiais brūkštelėjimais) link lūpų kampučių.

4. Apveskite apatinę lūpą

Lygiai kaip apvedant viršutinę lūpą, pradėti teks nuo vidurio, o tada judėti link lūpų kampučių. Linija turi eiti lūpų kontūru, bet jokiu būdu neišeiti į išorę – turite pasistengti išlaikyti natūralią lūpų formą. Patarimas. Jei labai norisi, kad lūpos atrodytų putlesnės, liniją reikėtų vesti natūralaus lūpų kontūro išorėje, pradedant nuo kampučių ir judant vidurio kryptimi.

5. Nudažykite lūpas

Nudažykite lūpdažiu apatinę ir viršutinę lūpas, o tada švelniai jas suspauskite ir patrinkite, kad lūpdažis pasiskirstytų po visą lūpų plotą. Dabar įdėmiai apžiūrėkite pieštuku padarytą apvadą ir lūpų teptuku arba pirštų galiukais jį paskirstykite: jo spalva turi susilyginti su lūpdažio spalva.

Kai įsitikinsite, kad lūpos tolygiai padengtos dažais, nuspauskite jas popierine servetėle. Tada dar kartą padažykite lūpas lūpdažiu – tik vidurinę dalį – ir vėl švelniai patrinkite jas vieną į kitą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)