Dažnai ginčijamasi, geriau plaukus džiovinti ar palikti išdžiūti patiems. Meistro nuomone, viskas priklauso nuo aplinkybių, oro sąlygų bei to, kokį efektą norite pasiekti.

„Viskas priklauso nuo oro sąlygų ir kur esame. Kol dar šilčiau, galima laukan išeiti ir drėgnais plaukais. Kai oras šąla, jokiu būdu negalima eiti į lauką šlapiais plaukais. O jeigu dar minusinė temperatūra, šlapiame plauke nuo minusinio oro gali atsirasti ledukai, plaukas skils, luš.

Jeigu esate natūralistė arba nemėgstate džiovinti, nedžiovinkite būnant namuose. Arba galite tiesiog šiek tiek pradžiovinti plauką, kad nebūtų varvantis, o tada palikti pradžiūti natūraliai. O jeigu jau džiovinate, norite suteikti plaukams formą, svarbu naudoti produktus, apsaugančius nuo karščio.

Jeigu sakingai naudojate džiovintuvą, renkatės ne pačią aukščiausią temperatūrą ir džiovintuvą laikote nepriploję prie pat plauko, tikrai nieko blogo nenutiks. Jei formavimui džiovinant naudojate ir šepetį, svarbu, kokia jo danga, kokie šereliai. Šereliai turi būti lankstūs, nepešti plauko“, – patarė K. Gigevič.

Kevin Gigevič

Nors apskritai patariama kuo rečiau tiesinti, garbanoti ir naudotis kitais karštais įrankiais, vis dėlto dauguma tą darome. Bet kaip dažnai tą saugu daryti? Kiek kartų per mėnesį, pvz., galima?

„Nėra tokio „kiek kartų per mėnesį galima“. Viskas priklauso nuo to, kokius įrankius naudojate. Tiesinimo ir garbanojimo įrankius reiktų naudoti kiek įmanoma rečiau, nes tai – tiesiogiai prie plauko besiliečiantis didelis karštis. Faktas, kad galima vieną-du kartus per mėnesį, bet taisyklė vis tiek išlieka – kaip įmanoma rečiau.

Jei tiesinate plaukus kas kartą po džiovinimo, o plaunate ir džiovinate kas porą dienų, faktas – po metų turėsite 50 proc. mažiau plaukų. Tiesinant plaukai žalojami, tada plonėja, lūžta, po truputį iškrenta... Tas pats ir su garbanojimu – jei garbanojama karštomis žnyplėmis.

Plaukų džiovintuvas galimas naudoti dažniau – reikia ir naudojate. Bet visada, kokiais karštais įrankiais besinaudotumėte, reikia naudoti apsaugą nuo karščio. Ir niekada, jokiais būdais negalima tiesinti ar žnyplėmis garbanoti drėgnų plaukų – prieš tiesinant ar garbanojant jie turi būti išdžiovinti maksimaliai gerai“, – paaiškino plaukų stilistas.

Meistras įvardijo ir kokios pagrindinės priemonės turėtų būti moters lentynėlėje, jeigu ji nori turėti gražius plaukus.

„Pagrindinės priemonės: šampūnas (parenkamas pagal galvos odą), kondicionierius/balzamas (parenkamas pagal plauko tipą), kaukė (ją būtina naudoti 1-2 kartus per savaitę ir atsiminkite, negalima perlaikyti kaukės ar su ja miegoti), ir priemonė galams – aliejukas, serumas ar nenuplaunamas kondicionierius. Galiausiai – apsauga nuo karščio, jei naudosime karštus įrankius ar džiovinsime džiovintuvu.

Būtini yra keturi produktai. Viskas. Papildomai galima turėti ir kitų priemonių, bet realiai pakanka keturių produktų, kad turėtumėte sveikus, gražius, blizgančius plaukus“, – sakė K. Gigevič.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją