Kosmetikos parduotuvių tinklo „Douglas“ odos ekspertė Žydrūnė Miliukaitė pabrėžia, kad odos higiena – esminis sveikos ir švytinčios odos faktorius.

„Netinkamai valant odą ar visai jos nevalant, gali atsirasti bėrimų, inkštirų, sudirgimų ar net paūmėti uždegimai. Nevaloma oda tarsi „apsiniaukia“, dingsta jos skaistumas, be to, sulėtėjus odos regeneracijai, ji ima greičiau senti.

Antras svarbus momentas – būtent nuo odos paviršiaus švaros priklauso kitų kosmetinių priemonių efektyvumas. Argi kuri norėtų mėtyti pinigus vėjais ir nesulaukti norimos pagalbos savo grožiui?“, – klausia Ž. Miliukaitė.

Kaip išsirinkti tinkamą priemonę?

Odos ekspertė pastebi, kad daugelis lietuvių daro tą pačią klaidą – makiažui valyti naudoja veido prausiklį.

„Prausiklis skirtas subtiliai, nepažeidžiant odos apsauginės funkcijos nuvalyti makiažo likučius ir kitus veido nešvarumus: prakaitą, riebalus, oro taršos daleles. Prausikliu ištirpinti makiažo priemonių medžiagas – nelengva misija. Vieno prausimosi tikrai neužtektų, o prausiant kelis kartus, kyla pavojus pažeisti odos apsauginį barjerą.

Žydrūnė Miliukaitė

Išimtys galėtų būti taikomos tik itin plonai, lepiai ir sudirgusiai odai, kai moteris naudoja minimalų makiažo priemonių kiekį arba kai prausiklio formulė subalansuota valymo bei prausimosi ritualui. Tad pirmiausia nusivalykite makiažą, o paskui jau nuplaukite veidą prausikliu“, – pataria specialistė.

Kaip iš daugybės makiažo valymo priemonių išsirinkti tinkamiausią? Odos ekspertė pataria, kad universaliausia priemonė – micelinis vanduo. Jis tinka ir turinčioms jautrią bei sausą veido odą.

„Sunkesnį“ makiažą idealiai nuvalo aliejiniai valikliai ir balzamai, kurie nuo sąlyčio su vandeniu iš aliejinės tekstūros virsta neriebiu pieneliu ir tinka visam veidui, įskaitant akių zoną.

Sausai, lepiai odai puikiai tiks valomieji pieneliai, nano šluostės. Jei dažniausiai pasidažote tik akis ir lūpas, labiausiai tiks dvifaziai valikliai, o keliaujant labai patogu naudoti valomuoju skysčiu impregnuotas servetėles.

Paruoškite veidą tinkamai

„Svarbu suprasti, jog visos makiažo valymo priemonės greitai ir veiksmingai ištirpdo „piešinį“ nuo mūsų veido, tačiau neatlieka prausiklio funkcijos. Todėl nusivaliusios makiažą nepamirškite odos nuplauti jums tinkančiu prausikliu“, – pataria Ž. Miliukaitė.

Ji taip pat rekomenduoja naudoti toniką, kuris padeda neutralizuoti vandens daromą poveikį, nuramina, subalansuoja, atkuria sveikos odos pH lygį ir paruošia veidą kitoms naudojamoms priemonėms. Jeigu norisi stipresnio poveikio, palepinkite odą kauke arba serumu.

„Jeigu nenaudojote drėkinančios naktinės kaukės, „pagirdykite“ odą drėkinančiu ar maitinančiu kremu. Juk moterys – kaip gėlės, nelaistysime – nežydėsime“, – įsitikinusi odos ekspertė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją