Antrą, o gal net trečią ar ketvirtą dieną neplauti plaukai: netrinktiems plaukams lengvai susitaršęs kuodelis yra pats tas.

„Netvarkingas kuodas yra žaisminga ir visada elegantiška šukuosena. Svarbiausia, kad su netvarkingu kuodeliu jaustumėtės savimi ir nebandytumėte apsimetinėti kažkuo, kuo nesate“, – sako niujorkietė plaukų stilistė, „L'Oréal Professionnel“ akademijos atstovė Jill Engelsen.

Sužinokite, kaip vos trimis paprastais žingsniais susirišti tiek klasikinį, tiek ir kitų tipų netvarkingą kuodą.

Klasikinis netvarkingas kuodas

1 žingsnis: plaukus suriškite į uodegą. Pirmiausia pasilenkite į priekį ir suriškite plaukus į laisvą uodegą pageidaujamame aukštyje. Nenaudokite šukų ir nesijaudinkite dėl išsidraikiusių sruogų: keli netobulumai tik į gera.

2 žingsnis: plaukus apsukite aplink pagrindą. Uodegą susukite virvele ir apsukite ją aplink kuodo pagrindą, bet palikite iškištą patį uodegos galiuką.

3 žingsnis: sutvirtinkite kuodą. Kuodelį sutvirtinkite gumele ir segtukais.

Didesnės apimties netvarkingas kuodas

1 žingsnis: suteikite daugiau apimties. Pirštais iššukuokite plaukus ir suimkite juos į aukštą standžią uodegą. Tuomet smulkiadantes šukas papurkškite plaukų laku ir jomis švelniai pašiauškite plaukus nuo šaknų iki galiukų.

2 žingsnis: paslėpkite gumelę. Pašiauštą uodegą padalinusi į kelias virveles, laisvai jas apvyniokite aplink plaukų gumelę. Tuomet priekyje, gale ir šonuose kuodą sutvirtinkite segtukais. Jei kai kurios sruogos pernelyg pasišiaušė, papurkškite plaukų laku ir pirštų galiukais švelniai jas priglostykite prie kuodo.

Glotnus netvarkingas kuodas

1 žingsnis: sutramdykite pasišiaušusias sruogas. Ant drėgnų plaukų užtepkite plaukų formavimo priemonės (du paspaudimus). Jei plaukai banguoti ar garbanoti, išbandykite šiam plaukų tipui skirtą nenuplaunamą kondicionierių, kuris garbanoms suteiks švelnumo ir jas išryškins. Tiesiems plaukams pravers specialus serumas, neleidžiantis susiformuoti „šiaušalams“. Plaukus išdžiovinkite įprastai.

2 žingsnis: plaukus suriškite viršugalvyje. Kurdama drąsesnį įvaizdį, kuodą formuokite pačiame viršugalvyje – lyg karūną. Sutvirtinkite gumele ir pradėkite apie ją sukti kuodelį. Pirmieji apvyniojimai turėtų būti itin standūs, prie pat gumelės, o likusius plaukus sukite vis laisviau.

3 žingsnis: sutvirtinkite segtukais. Kai apvyniosite visą uodegą, pakiškite jos galiuką po pirmuoju sluoksniu ir pritvirtinkite segtukais. Likusią kuodo dalį priekyje, gale ir šonuose sutvirtinkite segtukais ir papurkškite plaukų laku, kad šukuosena laikytųsi tvirčiau.

Pintas netvarkingas kuodas

1 žingsnis: pynimas eglute. Padarykite sklastymą šone. Dalį, kurioje yra daugiau plaukų, supinkite eglute, o kasos galiuką suriškite nepastebima plaukų gumyte.

2 žingsnis: įriškite medžiaga apvilktą gumelę. Kai baigsite pinti, likusius plaukus susukite į žemą kuodelį šone ir sutvirtinkite pasirinkta žaisminga gumele. Kuo daugiau garbanėlių ištrauksite iš kuodo, tuo šukuosena atrodys mieliau ir netvarkingiau.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją