Apgaukite šviesą

Nors garsenybių vizažistė Sofia Tilbury nemėgsta žodžio „liekninti“ ir mieliau kalba apie paryškinimą, jos teigimu, veidui suteikti formą ir paryškinti jo kontūrą padės kreminės kontūravimo priemonės ir bronzantai.

„Paryškinkite ir „pakelkite“ veido bruožus, kontūravimo priemonę tepdama išilgai skruostikaulių, paskui – ant smilkinių, žandikaulio linijos ir iš abiejų nosies pusių. Viską išsklaidykite šepetėliu.

Tokiam „veido pakėlimo“ efektui sustiprinti mėgstu vidinius akių kampučius, išorinį akies kampą viršaus link, nosies centrą, kaktą ir smakrą patepti šviesesnio atspalvio maskuokliu. Tai padeda „apgauti“ šviesą: atmušti šešėlius ir nušviesti iškiliausius veido taškus. Baigdama makiažą aukštai ant skruostikaulių užtepkite skaistalų ir spindesio suteikiančios priemonės ir išsklaidykite judesiais aukštyn ir ausies viršaus link: veidas švytės, atrodys dailios formos ir tarsi pakeltas“, – sako ji.

Žnaibymas? O taip!

Profesionalai prisiekinėja, kad ledukai padeda odai atrodyti gaiviai, stangriai ir pakeltai. Tokį vėsinantį ir paburkinimus naikinantį efektą vos per 10 minučių suteikti gali ir veido kaukė bei akių serumas.

„Negailiu laiko veidui pamasažuoti sukamaisiais judesiais, naudodama serumus ir kolagenu papildytus veido aliejus. Smilius sudėkite kabliuko forma ir jais braukite po skruostikauliais aukštyn ir į šonus, tada vienu judesiu švelniai sužnybkite palei žandikaulio liniją, kad sumažintumėte skysčių susikaupimą ir išryškintumėte veido bruožus“, – pataria Sofia.

Skruostų „obuoliukus“ ryškinkite kitaip

Tikriausiai esate girdėję patarimą užtepti skaistalų tiesiai ant skruostų „obuoliukų“ – iškiliausių žandų vietų šypsantis. Toks triukas suteikia skruostams jaunatviško pilnumo. Profesionali makiažo meistrė Lori Leib atskleidžia, kad, norėdama sukurti lieknesnio veido įspūdį, ji skaistalus tepa ant viršutinės „obuoliukų“ dalies ir šiek tiek aplink smilkinius.

Garsenybių vizažistė Renée Loiz skruostus irgi ryškina kitaip. „Dar vienas būdas veidui paploninti yra perbraukti skaistalais palei viršutinę skruostų dalį, o ne tiesiai ant „obuoliukų“, nes pastarąja technika kaip tik nukreiptumėte dėmesį į apvaliausią veido dalį. O skaistalais paryškinus viršutinę žandų dalį, veidas yra vizualiai išilginamas“, – sako profesionalė.

„Geri skaistalai viską pataiso! Veidą pailginsite ir pakelsite, jais patepusios tik skruostikaulių viršų, o ne „obuoliukus!“, – tvirtina įžymybių makiažo meistė Jenna Nicole.

Rinkitės prislopintus tonus

Norėdama veidui suteikti ryškesnį kontūrą, naudokite prislopintų tonų bronzantą ar pudrą po skruostikauliais, žandikaulio linija ir aplink kaktą.

„Prislopintas tonas sukurs natūralių šešėlių vaizdą”, – sako L. Leib.

Mažiau yra daugiau

Nors, sprendžiant iš instagramo nuotraukų, gali pasirodyti, kad kampams ir kontūrams paryškinti daugiausiai dėmesio reiktų skirti kontūravimui, anot garsenybių vizažistės Valerie Star, mažiau yra daugiau.

„Norint paliekninti veidą, kontūravimas yra svarbi priemonė, bet jo efektą galima išgauti su kreminės tekstūros priemonėmis, kurios tinkamai aplikuotos susilieja su oda ir paryškina natūralų grožį. Persistengti nereikia“, – ramina ekspertė.

Makiažo pagrindą tepti pradėkite nuo vidurio

Pasak V. Star, verta naudoti tik nedidelį makiažo pagrindo kiekį, didžiąją dalį priemonės skiriant veido viduriui: pradedant nuo nosies ir kruopščiai išsklaidant į šonus.

„Tokiu būdu dėl makiažo pagrindo nesusidarys kaukės efektas, kai daugiausiai priemonės atsiduria ties veido kraštais“, – teigia makiažo meistrė.

Išmokite kontūruoti

Sudarydami šį patarimų sąrašą, sakėme, kad nereiks mokytis jokių beprotiškų kontūravimo technikų. Visgi V. Star patikino, kad rimtam kontūravimo efektui tereikia kreminio pagrindo priemonės, kuri būtų dviem ar trim atspalviais tamsesnė už jūsų natūralią veido spalvą.

„Užtepkite jos ant skruostų įdubimų, pradėdama nuo plaukų linijos ties ausies viršumi ir tapšnodama išskaidykite, sustodama prie pat skruostų „obuoliukų“ žemiau akies vidurio. Šepetėlyje esančius priemonės likučius sutepkite virš antakių lanko iki plaukų linijos. Po to sukamaisiais judesiais retušavimo šepetėliu labai gerai priemonę išsklaidykite“, – pataria specialistė.

Garsenybių vizažistė Liz Castellanos dalijasi tokiu patarimu: „Paimkite keliais atspalviais už jūsų natūralią odos spalvą tamsesnį kremą arba pudrą ir tankų vidutinio dydžio šepetėlį. Priemonę tepkite palei žandikaulio liniją, po skruostikauliais ir palei plaukų liniją. Taip tose vietose sukursite šešėlius ir veidas atrodys lieknesnis.“

Nepamirškite spindesio

V. Star teigimu, atlikus kontūravimą, reiktų tam tikroms veido vietoms suteikti švytėjimo. „Vėduoklės formos šepetėliu pakabinkite šiek tiek spindesio suteikiančios priemonės ir labai nedidelį kiekį užtepkite ant viršutinės skruostikaulių srities, šiek tiek aukščiau išorinės antakių srities ir virš lūpos esančio Kupidono lanko. Taip akcentuosite iškiliausias veido vietas ir sukursite plonesnio veido iliuziją“, – tikina ekspertė.

Praktikuokitės kontūruoti ir suteikti spindesio

Nors R. Loiz pripažįsta, kad kontūravimas ir spindesio suteikimas nėra pačios lengviausios makiažo technikos, praktikuojantis galima pasiekti tobulumo.

„Kontūravimas – tai šešėlių piešimas tamsesniu atspalviu ant smilkinių, po skruostikauliais ir palei žandikaulio liniją, taip paryškinant veido kontūrus, o spindesio suteikianti priemonė subtiliai paryškina skruostikaulius. Šiai technikai renkuosi kremines priemones, nes jos puikiai susilieja su oda, tad rezultatas atrodo itin natūraliai“, – teigia R. Loiz.

Garsenybių pamėgtas makiažo meistras Paulas Anthony sako, kad visuomet atsižvelgia į veidą ir jo struktūrą, kad sukurtų tobulą ryškių skruostikaulių efektą, bet pirmas darbas yra paruošti odą. „Pabaigoje užtepkite ploną makiažo pagrindo sluoksnelį, kad rezultatas būtų nepriekaištingas“, – primena specialistas.

Makiažą užbaikite dulksna

Užbaigdamos makiažą, jam sutvirtinti naudokite rožių vandens dulksną. „Panaikinsite nenatūraliai atrodantį pudruoto veido efektą, suteiksite drėgmės ir sutvirtinsite makiažą“, – sako V. Star.

Nusipieškite „katės akių“ kontūrą

„Greitai ir lengvai veidą paploninsite, vizualiai pakėlusi akis viršun“, – teiga R. Loiz ir rekomenduoja nusipiešti „katės akių“ kontūrą, kurį pasidarysite priemonę kampu braukdama išorės link. Veidas kaipmat atrodys vizualiai lieknesnis.

Šaltis – jūsų draugas

Makiažo meistrė Sooyon Elina Kim dalijasi „lediniu“ patarimu, kurį praktikuoja pati: „Kad sukurčiau lieknesnio veido iliuziją ir atsikratyčiau rytinio veido paburkimo, greitai perbraukiu per odą šaldančiu veido voleliu.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją