Apibendrinus nagų stilistų teikiamas prognozes, pavyko išskirti keletą rudens tendencijų, kuriomis verta vadovautis mąstant apie manikiūrą, rašoma portale NYLON. Toliau suminėtos tendencijos tikrai galėtų tapti įkvėpimą pakurstančiomis idėjomis.

Prancūziškas emo

Jei svarstote, kuo būtų galima pakeisti standartinį prancūzišką manikiūrą, šabloną siūlome išlaikyti tokį pat, tačiau pakeisti spalvą – nago pakraštį lakuoti ne tradiciškai balta, o juoda (ar beveik juoda) spalva.

„Vienas iš mano mėgstamiausių variantų – tai oranžinio atspalvio rusvos, kuri naudojama kaip pagrindas, ir intensyviai juodos, kuria lakuojamas nago galiukas, derinys“, – sako nagų dizaino krypčių žinovė
Tammy Taylor, įmonės „Tammy Taylor Nails“ įkūrėja ir vadovė.

Jei susigundysite šia idėja, gausite įsitikinti, kad toks minimalistinio stiliaus prancūziškas manikiūras kur kas labiau atitinka rudeninę nuotaiką.

Folijos aplikacijos

Niujorke veikiančios manikiūro ir pedikiūro paslaugas teikiančios įmonės „Glosslab“ įkūrėja Rachel Apfel Glass teigia, kad menkutės žvilgančios detalės yra kaip tik tai, ką drąsiai galima rinktis norint pagyvinti tradicinį manikiūrą, bet vis dar nesiryžtant stačia galva nerti į visiškai naujas, ekscentriškas tendencijas.

„Folijos aplikacijos suteikia žaismingumo, bet jokiu būdu neatrodo iššaukiančiai. Jomis galima puošti bet kuria rudenį madinga neutralia spalva nulakuotus nagus“, – sako specialistė.

Kaitinančios haliucinacijos

Kaitinančiomis haliucinacijomis čia pavadintą tendenciją dar pernai pradėjo Megan Thee Stallion – nesunkiai vien savo išvaizda įkaitinanti reperė. Dabar nagų marginimas ryškiaspalviais pliūpsniais gerokai išpopuliarėjo ir tapo viena karščiausių naujovių manikiūro madų pasaulyje. Plėtoti šį unikalų dizainą galima neribotai. Standartinėmis laikomas raudoną, geltoną ir mėlyną spalvas siūloma keisti tokiomis, kurios labiau atitinka konkretų sezoną. Pavyzdžiui, rudeniui, ko gero, tiktų juoda, pilka, tamsiai žalia ir tamsiai mėlyna.

Purvini grandžo tonai

Paskutinį praeito amžiaus dešimtmetį ženklina laikinas grožio ir mados atgimimas, todėl nekeista, kad dabar ant nagų sugrįžta niūrūs, murzini tonai. Pasak T. Taylor, dabar ypač ryški roko estetikos įtaka ir apie tai byloja tokie nūnai madingi motyvai kaip odinės detalės, gyvūnų kailio raštai ir tatuiruotės. Jei jums priimtinas toks stilius, nagus galite lakuotis rudais, rusvai pilkais ir neutraliais atspalviais. Atspalvius galima derinti tarpusavy ir kurti subtilius piešinius.

Pilkoji materija

„Šį rudenį bus aktualus visas pilkos spektras, – tvirtina R. Apfel Glass. – Pilkus tonus galima traktuoti kaip vasarą madingų blyškių ir
balkšvų atspalvių transformaciją.“

Nuo vasariškų suknelių perėjus prie jaukių megztinių, pilki nagai atrodys tiesiog nepriekaištingai. Nagų stilistai rekomenduoja pažaisti įvairiais efektais. Tarkim, blizgučiai arba matinis paviršius suteiks pilkiems nagams originalią išvaizdą.

Glamūrinė žeoda

Pseudonimu Honey pasivadinusi nagų stilistė prognozuoja, kad šį rudenį turėtų išryškėti dar viena nauja tendencija, kurią čia pavadinome glamūrine žeoda. Toks pavadinimas parinktas dėl vizualaus konkrečia technika nulakuotų nagų panašumo į tam tikrą geologinį darinį su mineralų kristalais ertmėje – žeodą. Toks manikiūras kuria kelių dimensijų įspūdį. Renkantis spalvas galima eksperimentuoti su neutraliais tonais, o dizainas gali būti ir vientisas, ir struktūriškas.

Chameleono spalvos

Besimainantys tamsūs atspalviai – tai vėstant orams daug tinkamesnė glazūruotų vasariškų nagučių pamaina.

„Tviskančius brangakmenius primenantys nagai ypač efektingai atrodo šviesoje, kadangi tada matyti du, o kartais trys atspalviai“, – įsitikinusi Honey.

Bazinę spalvą galima rinktis iš itin gausaus asortimento. Chameleoniški nagai paprastai tampa unikaliu įvaizdžio akcentu.

Tobulas auksas

Auksas visada atrodo ypač prabangiai. Žinoma, ir tada, kai yra derinamas su kuria nors spalva iš rudeninės sodrių atspalvių paletės. Auksiniu piešiniu arba apvadu dekoruoti nagai puikiai atrodo prie minkštų audinių, iš kurių siuvami vėsesniu oru dėvimi drabužiai.

Gotikinės gėlės

Pavasariškai gaivios gėlės atrodo visiškai kitaip, kai yra nupieštos juodai. Nagų stilistai teigia, kad juoda ir raudona spalvomis išpiešti augaliniai motyvai sukuria tobulą balansą tarp moteriškumo ir vėjavaikiškumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)