Epizode taip pat aptariami lietuvių plaukų priežiūros įpročiai, kurie kartais yra daugiau žalingi negu naudingi (pavyzdžiui, per dažnai plaunami plaukai) bei tai, kaip kiekvienam klientui svarbu parinkti tinkamą plaukų kirpimą, kuris pabrėžtų jų plaukų unikalią tekstūrą ir užtikrintų lengvesnį formavimą.

Tęsiant teisingos plaukų priežiūros temą, šiame straipsnyje Ignas pristato kelis esminius patarimus ir savo mėgstamus plaukų formavimo ir priežiūros produktus skirtus kiekvienam, norinčiam užtikrinti ne tik nepriekaštingą plaukų išvaizdą, bet ir sveiką jų būklę. Ignas teigia, jog renkasi mėgstamiausius produktus pagal jų sudėtį ir veikimą, bet, deja, ne visada patys natūraliausi ingredientai ar produktai suteikia geriausią efektą šukuosenai.

Plaukų stilistas Ignas Dilys

Igno Dilio patarimai ir rekomenduojami produktai:

1. Tinkama plaukų priežiūra prasideda nuo šampūno ir kondicionieriaus.

Ignas pabrėžia: „Renkantis šampūną ir kondicionierių, svarbiausia žiūrėti, kad šampūnas būtų be sulfatų (sulfate-free), o kondicionierius – drėkinantis plaukus – su drėgmę suteikiančiais ingredientais ir be silikonų“.

Kasdienei plaukų priežiūrai stilistas rekomenduoja J Beverly Hills „Blue“ plaukų produktų liniją: „Everyday drėkinantis šampunas su su pro-vitaminu B5, mango ir rozmarinų ekstraktais tinka visiems plaukų tipams. Po šio šampūno naudoti drėkinantį kondicionierių su keratino amino rūgštimis, suteikiantį plaukams sveiko žvilgesio: tepti pradėti nuo galiukų ir keliauti iki šaknų. Šaknų netepti, bet paskirstyti kondicionierių per visus plaukus naudojant šlapių plaukų šepetį arba plačiadantes šukas, ir leisti plaukams įsisavinti kondicionierių apie 2-3 minutes.“

2. Patarimai garbanotiems ir banguotiems plaukams

Ignas primena, jog norint užtikrinti tobulą plaukų išvaizdą tam skiriant kuo mažiau laiko ir pastangų, būtina žinoti savo plaukų tipą. Tai ypač aktualu garbanotų ir natūraliai banguotų plaukų savininkams:

„Naturalūs plaukai, naturalios tekstūros, garbanos ir bangos pastaraisiais sezonais yra ypač madingi. Tokias tekstūras išgauti nėra labai sudėtinga, bet tam būtini du dalykai: teisingas produktas garbanoms pagal plauko tipą ir sluoksniuotas kirpimas. EVO Liquid Rollers balzamas garbanoms yra mano mėgstamiausias garbanų kremas, nes vienu metu puikiai maitina plaukus ir lengvai fiksuoja garbanas bei bangas jų nesulipindamas.

Tai labai lengvas produktas, kuris neapsunkins garbanų – jį naudoti galima kad ir kasdien: įtrynus produktą į delnus, tolygiai paskirstyti ant plaukų ir jų galiukų. Tuomet naudoti gniaužimo techniką (palenkus galvą, delnais prikelti plaukus nuo galiukų iki šaknų juos gniaužiant, prikeliant ir atleidžiant). Taip suformuotoms garbanų ar bangų sruogoms leisti išdžiūti natūraliai, arba naudojant difuzorių (specialų antgalį garbanoms džiovinti), kuris švelniai paskirstys šilumos srovę po plaukus.“

3. Naudojantiems karštus formavimo įrankius, būtina plaukų apsauga

Plonesnių plaukų savininkams, siekiantiems suteikti plaukams apimties bei tiems, kurie įpratę formuoti plaukus su plaukų tiesintuvu ar garbanojimo žnyplėmis, Ignas pataria pasirūpinti apsauga nuo karščio: „Label.m Blow Out Spray – tai apimties ir lengvo standumo suteikiantis purškalas, kuris tinka visų tipų plaukams; ypač sušukavimams, kai norima pasiekti apimties atkeliant plaukus nuo šaknų.

Šis imbiero, baltųjų lelijų, kadagio, jazminų ir figų ekstraktais praturtintas produktas taip pat suteikia apsaugą nuo intensyvaus karščio. Plaukas padengiamas termine plėvele ir apsaugomas nuo UV spindulių. Dėl to labiausiai rekomenduočiau šį produktą naudoti, jeigu ketinate formuoti plaukus su karštais formavimo įrankiais , tokiais kaip garbanojimo žnyplės ar plaukų tiesintuvas. “

4. Norint sukontroliuoti šiauštis ar pūstis linkusius plaukus

Kiekvienam, turinčiam nepaklusnius ilgus bei vidutinio ilgio plaukus, Ignas rekomenduoja Label.m Rejuvenating Radiance Oil.

„Šis ypač lengvas, aukštos kokybės plaukų aliejus su marokietišku argano aliejumi maitina plaukus ir suteikia jiems naturalaus žvilgesio.

Rekomenduoju aliejų naudoti kiekvieną kartą po plaukų plovimo: tepti ant plaukų galiukų ir vidurinės dalies (vengti šaknų , kad plaukai nesusiriebaluotų). Šis plaukų aliejus puikiai tinka nuraminti pasišiaušusias plaukų sruogas po sušukavimo: tiesiog vieną paspaudimą įtrinti tarp delnų ir lengvai prabraukti pro plaukus. Tai suteiks jiems papildomo žvilgesio ir sukontroliuos pasipūtusias sruogas.“

5. Tinkami plaukų produktai turėtų kainuoti nei per pigiai, nei per brangiai

Pabaigai Ignas pataria vengti pigių komercinių plaukų priežiūros produktų ir neapsigauti su itin prabangiais kosmetikos ženklais, kurie labiau atspindi tik prekinį ženklą, o ne pačią produkto kokybę: „Visada rekomenduoju rinktis tik profesionalių plaukų prekių ženklų produktus su aukščiausios kokybės, natūralios kilmės ingredientais.

Pigūs plaukų produktai dažniausiai tik imituoja žvilgių ir drėkinamų plaukų rezultatą juos padengiant pigiais silikonais, o labai brangūs produktai dažnai sužavi blizgiomis pakuotėmis ir unikaliais kvapais, bet ypatingesniais ingredientais nepasižymi.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją