Makiažas šventėms ir vakarėliams

Norint suderinti karštus orus ir proginį makiažą, labai svarbus teisingas priemonių sluoksniavimas, pasakoja „Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė Aušra Vareikienė. Anot jos, vien užsitepus kreminę pudrą nereikėtų tikėtis, jog ši išsilaikys iki vakaro šokių pabaigos.

„Pirmiausia užsitepkite makiažo bazę, kuri išlaikys makiažą ženkliai ilgiau. Tuomet sluoksniuokite kitas priemones – kreminę pudrą, maskuojamąjį pieštuką bei makiažą fiksuojančią birią pudrą.

Jeigu jūsų oda sausa ir norite jai suteikti lygios delfino odos efektą, naudokite žvilgančias mineralines pudras. O jeigu turite riebią odą, išbandykite matines pudras. Dabar tinkamas metas naudoti saulės įdegio pudras, dėl kurių mūsų oda gali atrodyti tarsi dailiai nubučiuota saulės, taip pat nepamirškite skaistalų“, – pataria A. Vareikienė.

Teisingai atlikus pirmuosius makiažo žingsnius, grožio specialistė pataria pagal asmeninį skonį rinktis šešėlius arba pravedimus, dar vadinamus „eyeliners“. Ji primena: jei akių makiažas ryškus, geriau rinktis natūralesnį lūpdažį, o jeigu jos paryškintos tik akių tušu – patariama drąsiai naudoti ryškių spalvų matinius lūpų dažus.

„Lūpų dažai laikysis ilgiau, jeigu prieš tai pieštuku apvesite ne tik lūpų kraštelius, bet ir jas nuspalvinsite. Ant viršaus tepkite pudrą, o po to naudokite dažus. Norint, jog visas makiažas laikytųsi dar ilgiau, galima išbandyti fiksuojamą funkciją turinčias veido dulksnas“, – pataria A. Vareikienė.

Aušra Vareikienė

Grožio specialistė priduria, kad proginiam makiažui naudinga ruoštis iš anksto. Porą savaičių prieš galima atlikti veido odos pilingą, taip pat užsidėti valomąsias kaukes – po šių procedūrų oda atrodys gaivi. Dar patariama iš anksto išbandyti makiažo priemones – tai padės šventinės dienos rytą išvengti papildomos įtampos.

„Sveika veido oda – tai mūsų prioritetas. Prieš pradedant dažytis, nepamirškite savo kasdienės odos priežiūros rutinos – naudokite savo odos mėgstamiausias priemones kaip prausiklis, serumas ir kremas. Vasaros švenčių metų labai svarbu saugotis kenksmingųjų saulės spindulių, todėl vertėtų naudoti SPF apsaugą turinčias priemones. Tai gali būti netgi veido dulksnos, kurias pakaks kartas nuo karto užpurkšti ant makiažo. O svarbiausia – naudokite tik kokybiškas priemones, kurios apsaugos odą nuo papildomų sudirgimų“, – pataria grožio specialistė.

Paplūdimio makiažas

Mažiau yra daugiau, – taip apie paplūdimio makiažą atsiliepia grožio specialistė. Ji pataria rinktis kuo lengvesnes ir skaidresnes priemones – pavyzdžiui, BB ir CC kremus, kurie dažnu atveju turi ir SPF apsaugą, būtiną veido odai.

„Šie kremai ne tik drėkina odą, suteikia jai tolygų atspalvį ir lygumą. Jos taip pat atlieka svarbų vaidmenį saugant odą nuo kenksmingų saulės spindulių. Šiai funkcijai palaikyti galima papildomai naudoti ir veido dulksnas – tiek fiksuojančias makiažą, tiek apsaugančias nuo saulės. Nepamirškite, kad jos gali būti purškiamos ir ant plaukų, užkertant kelią jų išsausėjimui“, – primena A. Vareikienė.

Grožio specialistė padrąsina paplūdimyje naudoti vandeniui atsparius akių tušus. Anot jos, nereikėtų bijoti, kad šie nuvarvės, kadangi juos galima nuvalyti tik su dvifazėmis aliejinėmis priemonėmis ar specialiais miceliniais vandenimis.

„Džiaugiantis vasaros malonumais labai rekomenduoju iškeisti juodą akių tušą į ryškiaspalvius – mėlynus ar netgi baklažano ir smaragdo spalvų. Taip pat nepraleiskite progos išbandyti spalvotus, vandeniui atsparius akių kontūro pieštukus. Šios priemonės ne tik puikiai išsilaikys visą karštą dieną prie jūros, bet ir sukurs jūsų vasariškam įvaizdžiui daugiau įspūdingumo“, – pataria A. Vareikienė.

„Eurovaistinės“ grožio vaistinių vadovė ragina nepamiršti ir savo lūpų. Ji rekomenduoja vietoje lūpdažių išmėginti blizgius, kurių rūšių yra labai daug – tiek bespalviai, saugantys odą nuo išsausėjimo ir ją drėkinantys, tiek suteikiantys lūpoms daugiau putlumo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją