Agneta, į ką pirmiausia atkreipi dėmesį, pamačiusi žavią moterį?

– Neturiu konkrečių standartų, tiesiog pastebiu tam tikrą harmoniją, kurią moteris spinduliuoja nebūtinai būdama stereotipinė žurnalų viršelių herojė. Esu įsitikinusi, kad moteris, kaip visuma, turi skleisti savotišką žavesį, tada nuo jos būna sunku atitraukti akis.

– Kada jautiesi pati sau gražiausia?

– Ironiška, bet sau gražiausia esu vasarą, kai būnu įdegusi ir pabuvusi prie jūros. Beveik visada sau nepatinku neišsimiegojusi.

– Kaip bėgant laikui keitėsi Tavo požiūris į grožį, kosmetiką ar net pačią save? Ar buvo laikas, kai pati sau nepatikai?

– Tiesą sakant, nepamenu, kada sau patikau. Tik dabar pradedu mokytis susitaikyti su visuma ir priimti save kaip duotybę, išmokti save mylėti. Ir čia ne afirmacijų ar vieno seminaro reikalas, tai ilgas ir duobėtas kelias, prasidėjęs dar nuo vaikystės programų pagal tuometį suvokimą, kas buvo gražu. Kompleksuodavau ir dėl dantų, ir dėl ūgio, ir dar dėl milijono dalykų. Na, o požiūris į grožį keitėsi su laiku ir mada. Ir jis nuolat keičiasi, dabar imponuoja natūralumas visur ir visada.

– Kaip manai, kokia žiniasklaidos ir „Instagram“ įtaka grožio suvokimui?

– Pažiūrėkite į jaunimą vakare. Visos su Kim Kardashian kontūravimo grimu, kuris tinka nebent filmavimams. Per tą grimo sluoksnį nebesimato žmogaus duotybių ir viskas labiau primena grimasas.

– Kada pati pradėjai naudoti kosmetiką?

– Labai anksti. Bandymai prasidėjo gal jau nuo šeštos klasės, bet mama neleisdavo. Kioske už kišenpinigius nusipirkau tušą, o vakare grižusi tiesiog su pirštais draskydavau blakstienas, kad jis nubyrėtų ir nebūčiau pagauta.

– Sakai, kad dabar tau imponuoja natūralumas. Kokia Agneta kasdienybėje? Su ar be makiažo?

– Labai norėčiau apskritai nesidažyti, bet laikau save anemiškos išvaizdos ir tenka veidui suteikti spalvos ir gyvasties. Dieniniame ir apskritai kiekviename makiaže man kosmetikos turi nesimatyti. Patinka maksimaliai natūralus įvaizdis, tarsi viskas taip, kaip duota gamtos. Taip man gamta parūpina lygų odos atspalvį, matizuoja, šiek tiek pakontūruoja, suteikia subtilų kontūrą tarp blakstienų, padažo blakstienas ir lūpas.

– Kaip renkiesi sau kosmetiką? Kas Tau svarbiausia?

– Mane patraukia prekės ženklo filosofija ir estetika, makiažo priemonių atspalviai.

– Rinkai pristatai daug naujų, Lietuvoje nematytų kosmetikos ženklų, kaip tuos ženklus ir produktus atsirenki? Kas tau svarbiausia?

Odos priežiūros kosmetikos kriterijus yra vienas – ingredientai. Vėliau jau konceptas, kaina.

– Savo kailiu išbandai daugybę naujovių. Ar turi nepakeičiamų produktų?

– Taip, aš nuolat bandau naujus produktus ir mano voniose lūžta lentynos. Žinoma, dėl to mano rutina visą laiką keičiasi. Vis dėlto dažnai po ne visai sėkmingų bandymų grįžtu prie patikrintų lentynų senbuvių: Holifrog „Tashmoo“ švelnaus prausiklio, NIOD daugiamolekulio serumo ir Goldheit „Skin Control“ balansuojamojo serumo. Jeigu reikėtų išskirti vieną mėgstamiausią dekoratyvinės kosmetikos produktą, rinkčiausi RMS blakstienų tušą.

– Ar mėgsti grožio procedūras?

– Visiškai nesilankau pas kosmetologes. Vienintelė mano procedūra – veido masažas, kurį atlieku kartu su kūno masažu. Tikiu nuoseklia odos priežiūra namuose ir pažįstu savo odą geriausiai.

– Ką manai apie vadinamąją „natūralią“ kosmetiką? Pati užsiimi daržininkyste ar teptum ant veido kažką tiesiai iš daržo?

– Manau, kad natūralumas yra pervertintas. Kiekviena norime drėgmės ir peptidų, bet vaisių ar uogų tyrelė lūkesčių, deja, nepateisins. Dėl to daržo gėrybes renkuosi valgyti.

– O ką manai apie grožio injekcijas ir plastines operacijas?

– Esu mačiusi daug liūdnų pavyzdžių, kai injekcijas atlieka nekvalifikuotos, tačiau labai savimi pasitikinčios kosmetologės ar gydytojai be jokio estetikos suvokimo. Medicinos pažanga – nuostabus dalykas, bet viskas turi būti tinkamose rankose. Dabar madingas hiperseksualumas, infantiliškos lūpos, absurdiškai pakelti antakiai – bet taip tik maskuojamos savivertės problemos. Vis dėlto, kai turime realią problemą ir gerą specialistą, tandemą gali lydėti puikūs rezultatai.

– Esi labai sportiška, žaidi teniso turnyruose. Kas tave motyvuoja sportuoti?

– Mane motyvuoja „aš rytoj“. Noriu stiprėti, gražėti ir džiaugtis mobiliu, sveiku kūnu. Nuo viso šito skiria tik sprendimas. Iš valios ilgai nepatempsi.

– Prekiauji įvairiais papildais. Kokius grožio papildus vartoji pati?

– Mano papildų stalčius jau išsiplėtė į spintelę, nes esu stropi jų vartotoja. Galbūt kitoms nereikia tokios įvairovės kaip man, bet rekomenduoju kiekvienai moteriai vartoti mineralus, kurių negauname su maistu, omega rūgštis, vitaminą D ir kolageną.

– Tiki kolageno nauda?

– Asmeninė patirtis sako, kad poveikis yra ir mes mažai jo gauname su maistu.

– Kam skiri daugiausia dėmesio, laiko ir pinigų?

– Intelektui. Jam esant prioritetai skirstysis teisingai.

– Esi labai patraukli moteris, kaip manai, išvaizda padeda ar labiau kenkia versle? Ar esi susidūrusi su požiūriu: graži, vadinasi, kvaila?

– Esu susidūrusi su įvairiausiu požiūriu, bet ką apie Onutę sako Petriukas, daugiau pasako apie patį Petriuką, o ne apie Onutę, todėl nereflektuoju ties kitų požiūriais. Grožis yra visapusiškai nuostabi duotybė.

– Kaip manai, kokios didžiausios grožio pasaulio „bėdos“?

– Didžiausias grožio priešas – tuštybė.

– Ar egzistuoja riba tarp elementaraus ir perdėto rūpinimosi savimi?

– Manau, kad negaliu padėti jokio matematinio ženklo, nes tai kiekvieno individualus poreikis.

– Ko palinkėtum toms, kurios nesijaučia gražios? Kaip atrasti vidinio pasitikėjimo ir nugalėti kompleksus?

– Tai nėra vienos daug žadančios knygos, hipnozės seanso ar seminaro reikalas. Tai nuolatinis darbas su savimi, saviverte ir įsitikinimais. Linkiu nebijoti gilintis į save. Kapstytis, klausti, ieškoti, drąsinti pačiai save ir surasti meilę. Sau ir gyvenimui.