Veidą įrėminantys, per vidurį perskirti kirpčiukai (angl. curtain bangs) – įprastai yra ilgesni, daugiau iškarpyti, siekiant sukurti lengvą, ne itin tvarkingą stilių (prisiminkime aktorę Bridget Bardot praėjusio amžiaus aštuntą dešimtmetį). Prancūzas garsenybių plaukų stilistas Fredericas Fekkai pateikia kelis patarimus, kaip nusikirpti vadinamuosius curtain bangs kirpčiukus pačioms.

1. Pasiruoškite įrankius ir priemones

Jei tikrai pasiryžote pati nusikirpti kirpčius, reikės investuoti į žirkles. Namuose turimos žirklės nėra pakankamai aštrios, jei kirpsite plaukus paprastomis žirklėmis, nukirpsite dantytai, nelygiai. Taip pat reikia šukų, kad lygiai perskirtumėte plaukus (aš pats naudoju šukas, kurios yra tankios ir turi ilgoką ploną kotą – juo patogu labai tiksliai perskirti plaukus, bet iš esmės pakanka tankių šukų).

Po ranka turėkite plaukų šepetį, plaukų gumelę, plaukų garbanojimo žnyples ir plaukus nuo karščio saugantį purškiklį.

2. Kirpkite sausus plaukus

Kirpykloje dažniausiai kerpa dar šlapius plaukus. Jums šito daryti nepatartina. Džiūdami plaukai traukiasi, todėl šlapi kirpčiai jums atrodys tobulo ilgio, o kai išdžius... gali tekti vaikščioti su skrybėle, kol paaugs plaukai. Šlapių plaukų kirpimą palikite profesionaliems kirpėjams.

3. Pakirpkite sluoksniais plaukus viršugalvyje

Kirpimo etapai

Sluoksniais pakirpti nauji kirpčiukai dailiai įsikomponuos į visumą. Atskirkite plaukus viršugalvyje iš abiejų pusių, sklastymai – ties ta vieta, kur aukščiausi antakių taškai. Atšukuokite atskirtus plaukus ir suimkite į aukštą uodegą toje vietoje, kur jaučiate pakaušinį kaulą, suimkite plaukus į aukštą uodegą. Jei neaišku, kur pakaušinis kaulas (man kažkada nebuvo aišku), ieškokite iškilimo viršugalvyje.

Suriškite uodegą plaukų gumele. Tada suimkite šią uodegą ir susukite pagal laikrodžio rodyklę iki galo. Laikydami susuktą uodegą už galiuko kirpkite virš savo pirštų, kuriais esate suėmusi uodegą. Kadangi plaukai yra susukti, nenukirpsite jų tiesiai ir neatsiras tiesių linijų.

4. Įrėminkite veidą

Tegu surišti į uodegą plaukai taip ir lieka, kad netrukdytų. Atskirkite palei veidą šonuose esančius plaukus nuo tos vietos, kur prasideda ausis, ir atšukuokite juos atgal. Palei veidą iš abiejų pusių liks jį rėminančios sruogos.

5. Sluoksniais pakirpkite šonuose esančias plaukų sruogas

Sruogas palei veidą paeiliui susukite – abi sukamos į veido pusę. Nuo vienos susuktos sruogos, paskui nuo kitos nukirpkite po 2,5 cm. Šios sruogos turi būti simetriškos.

Kirpimo etapai

6. Užbaikite kirpimą sluoksniais – išleiskite surištus plaukus

Išleiskite į uodegą surištus plaukus, pašukuokite, kad kristų kaip įprastai. Pasigrožėkite sluoksniais krentančiais plaukais. Perskirkite plaukus per vidurį, atmatuokite maždaug 2,5 cm nuo plaukų augimo linijos iki pat apačios. Šias sruogas susukite (abi sukite į veido pusę), nuo kiekvienos susuktos sruogos apačios nukirpkite apie 3,5–5 cm. Kerpant tokiu būdu, kirpimas būna minkštas, tai suteikia plaukams dimensijos, o nukirpti kirpčiai dailiai įsikomponuoja į likusius ilgus plaukus.

7. Iš priekyje atskirtų kirpčiukų dalies suformuokite V raidę

Svarbiausia akimirka. Priekyje atskirkite dalį plaukų nuo vieno antakio kampelio iki kito, iš jų reikės suformuoti V raidę, tarsi einančią žemyn nuo antakių kampučių. Atskirtą plaukų sruogą iškelkite, pašukuokite, tada nuleiskite žemyn, pašukuokite, stipriai laikydami susukite plaukus (kaip ir sukant ankstesnes sruogas). Šią susuktą sruogą nukirpkite ties lūpomis (arba aukščiau, jei norite).

8. Įstrižai pakirpkite kirpčiukus

Pirštais kelis kartus perbraukite kirpčiukus, kad jie laisvai kristų į šonus. Suimkite kirpčiukus šone (paeiliui vieną pusę, paskui – kitą) ir kirpkite įstriža linija nuo skruostikaulio žemyn. Rekomenduojama kirpti žirklėmis tarsi skustuvu, judesys nėra vientisas, veikiau su žirklėmis kerpama palaipsniui, vis žemiau. Jūsų kirpčiai gali būti trumpesni ar ilgesni – kaip norite. Pakirpkite iš abiejų pusių, prireikus palyginkite.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją