„Eurovaistinės“ veido jogos pamokas vedanti meistrė Simona Mikalauskaitė tikina, kartais sumažinti raukšles arba netgi suvienodinti nesimetriškus lūpų kampučius gali padėti paprasčiausi veido raumenų tempimai bei savimasažas.

Veido joga – tai ne raumenų mankšta, o jų atpalaidavimas

Nors iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad norint suteikti veidui gyvumo, jo raumenis reikia treniruoti, veido jogos meistrė Simona Mikalauskaitė teigia, kad iš tikrųjų kartais pakanka atlikti tempimo ir savimasažo pratimus.

„Nuo streso įsitempę veido raumenys ar netgi išryškėjusios raukšlelės – tai požymiai, kuriuos gali paprastai palengvinti veido jogos praktikavimas. Tarkime, pasižiūrėjus į veidrodį, matote, kad vienas jūsų lūpų kamputis yra aukščiau už kitą. Gali pasirodyti, kad siekiant simetriškumo jums reikia treniruoti veido raumenis, tačiau čia geriausiai gali padėti tempimo pratimai ir savimasažas, kuris atpalaiduoja veido mimiką ir nervinę sistemą“, – sako S. Mikalauskaitė.

Veido jogos meistrė pasakoja, kad savimasažo metu aktyvuojama elastino ir kolageno gamyba, suintensyvinamas deguonies ir maistinių medžiagų atitekėjimas į odą, veido raumenis. Taip atliekami pratimai suminkština veido raumenis, atpalaiduodami netgi gilesnes, pavyzdžiui, pykčio raukšles.

Atpalaiduoja ne tik veido raumenis, bet ir mintis

Žodis „joga“ šiame kontekste vartojamas ne veltui. Veido jogos meistrės teigimu, atliekami pratimai padeda atpalaiduoti mintis, pagerina nuotaiką ir bendrą savijautą.

„Veido jogą dažniausiai atliekame prieš veidrodį, o užsiėmimo metu atliekami pratimai yra pozityvūs. Žiūrėdami į save lūpų kampučius keliame aukštyn tarsi šypsotumėmės arba, pavyzdžiui, siunčiame oro bučinius. Kaip mėgstu sakyti, viską darome viršun – į laimingą, atsipalaidavusį veidą. O tai tuo pačiu teigiamai veikia ir mūsų nervinę sistemą“, – pasakoja S. Mikalauskaitė.

Veido jogos meistrė priduria, kad nuotaiką turėtų pakelti ir akivaizdžiai matomi veido pokyčiai po užsiėmimo. Pirmieji momentiniai rezultatai matosi iškart, o jeigu norisi ilgalaikių pokyčių – jogos pratimus rekomenduojama daryti 3-4 kartus per savaitę.

Išmokti gali kiekvienas

Veido jogą gali praktikuoti kiekvienas – tam tereikia žinoti pagrindinius pratimus bei iš jų išsirinkti savo mėgstamiausius. Todėl „Eurovaistinė“ drauge su jogos meistre S. Mikalauskaite socialiniuose tinkluose inicijavo veido jogos pratimų ciklą, kurį iš viso sudarys 12 online mokomųjų įrašų.

„Vaistinė – tai vieta, kur ne tik įsigyjame vaistų, tai – patarimai, tyrimai ir priminimas sau visapusiškai rūpintis gera savijauta. O ją kuria daugybė dedamųjų ir viena jų – gebėjimas atsipalaiduoti ir dėmesys savo kūnui.

Veido jogos pratimų įrašais planuojame dalintis kas antrą savaitę iki pat rugsėjo mėnesio savo socialiniuose tinkluose“, – teigia vaistinės komunikacijos vadovė Rolanda Lipnevičiūtė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją