– Vieni sako, kad priaugintų plaukų populiarumas slūgsta, kiti teigia, kad dabar tai yra viena labiausiai trokštamų grožio paslaugų. Kaip yra iš tikrųjų?

– Nesumeluosiu sakydama, jog plaukų priauginimas yra vis dar populiarėjanti paslauga. Daugėja ne tik prisiauginti plaukus norinčių merginų bei moterų, bet ir tai atliekančių meistrių, nepaisant to, kad ši procedūra yra ganėtinai brangi. Žinoma, didžiąją kainos dalį sudaro ne pati priauginimo paslauga, bet plaukai. Ateityje šį grožio sritis dar labiau brangs, nes natūralių, remy klasės plaukų su išsaugota plauko kutikule rinkoje paklausos kiekis didesnis nei pasiūlos.

Įsivaizduokite, jog plaukai surenkami Rytų slavų šalyse, Balkanų pusiasalyje, Italijoje, taip pat atkeliauja iš kitų pasaulio šalių, tačiau to neužtenka padengti išaugusią priauginamų plaukų paklausą. Natūralūs plaukai ateityje taps prabangos preke.

Meistrė įvardijo plaukų priauginimo tendencijas

– O kaip atėjus į parduotuvę atskirti, ar plaukai išties natūralūs?

– Visi parduodami plaukai yra žmonių plaukai, tačiau labai svarbu patikrinti jų kokybę. Tam tikri plaukų tipai yra apdorojami chemiškai, jų gamybos procese pašalinama plauko kutikulė (paviršinį sluoksnį) , o kad plaukai atrodytų žvilgantys ir glotnūs, dažnai naudojamas silikonas. Po kelių galvos plovimų silikonas išsiplauna, todėl plaukai greitai praranda savo grožį, ima veltis.

Patikrinti, ar plaukai yra natūralūs, galima labai paprastai: perbraukite pirštais žemyn per sruogeles, jei jaučiate švelnumą leidžiantis žemyn, o kylant aukštyn – šiurkštumą, tai yra natūralūs plaukai, kurie yra surenkami laikantis vienos krypties. Jei jaučiamas švelnumas braukiant pirštais abejomis kryptimis – tai reiškia, kad plaukų kutikulė pašalinta gamybos procese ir tai nėra natūralūs plaukai. Dar vienas lengvas būdas atpažinti, ar plaukai yra kokybiški – įdėmiai apžiūrėti sruogas: jeigu sruogoje yra įsivėlusių kitos spalvos plaukų ar net siūlų, jie tikrai nebus kokybiški.

Meistrė įvardijo plaukų priauginimo tendencijas

– Ar visoms klientėms galite priauginti plaukus?

– Didžiausią nerimą kelia klientės finansiniai lūkesčiai: norisi, kad kuo mažiau išleistų, bet gautų geriausią rezultatą. Tačiau ne visada tai pavyksta. Priauginti plaukus galima ir nuo 5 cm ilgio, tačiau kuo ilgesni natūralūs plaukai, tuo gražesni priauginimai atliekami ir tuo mažiau tai kainuoja, nes reikia nedaug sruogų. Trumpiems plaukams gali prireikti ypatingai daug sruogų: nuo 200 ir daugiau. Dar vienas niuansas – plaukų iškarpymai leidžia sukurti natūralų įvaizdį, tačiau labai dažnai klientės taupo ir nenori karpyti priaugintų sruogų, todėl ir priauginimas atrodo nenatūraliai.

– Iš pažiūros susidaro įspūdis, kad plaukus priaugina merginos, kurios dažnai nevengia ir kitų grožio procedūrų, kaip priauginti nagai, priaugintos blakstienos. Kaip apibūdintumėte savo klientes?

– Anksčiau, prieš 8 – 9 metus buvo populiariu prisiauginti plaukus dėl įspūdžio: merginos norėjo ilgio, tūrio. Šiandien plaukų priauginimas – tai problemų sprendimo būdas, kuriam nėra jokio amžiaus cenzo: plaukus prisiaugina nuo 18 metų iki 70-ies metų moterys. Ar pagalvotumėte, kad moters plaukai vos iki pečių gali būti priauginti? Greičiausiai, kad ne.

Priauginimas padeda patankinti labai plonus, prigludusius plaukus, paslėpti ištrupėjusius plaukus ar išplikusias vietas. Pasitaiko atvejų, kai nuo karščio priemonių ar dažymo ištrupa priekinės plaukų sruogos, todėl priauginus tik priekius galima išgauti taisyklingą kare kirpimą. Priauginant plaukus galima ištaisyti netgi ir stiliaus fiasko, pavyzdžiui, jeigu moteris nusikirpo kirpčiukus ir po kelių dienų suprato, kad jie jai visai netinka – tai galima lengvai paslėpti po priaugintais plaukais. Moterys nori atrodyti natūraliai, neiššaukiančiai.

Meistrė įvardijo plaukų priauginimo tendencijas

Pasirinkus saikingą ilgį, aplinkiniai gali ir nesuprasti, kad plaukai priauginti, tačiau tikrai pagalvos, kad kažkas pasikeitė.

– Kokios šiandieninės priaugintų plaukų tendencijos? Ko nori moterys?

– Paprastai klientės nori atrodyti kuo natūraliau, todėl daug vietos eksperimentams čia nelieka. Dabar madingos natūralios plaukų spalvos, o priauginamų plaukų spalvos dažniausiai būna intensyvios. Mes turime pietų slavų plaukų sruogų, kurių paletėje nemažai prigesintų, pablukusių atspalvių, dėl to labai lengva atitaikyti spalvą pagal natūralių plaukų atspalvį.

Didesniems pokyčiams moterys ryžtasi artėjant vasarai. Yra keletas šio sezono tendencijų. Blondinės dažnai nori pagyvinti savo įvaizdį keliomis spalvotomis undinėlės sruogelėmis. Dar viena tendencija, šiais metais atkeliavusi iš Holivudo – tai priekyje mikro ar nano kapsulytėmis priauginamos šviesesnės sruogelės.

– Koks priauginimo būdas šiuo metu populiariausias?

– Kol kas pats populiariausias priauginimo būdų – tai priauginimas keratino kapsulėmis. Daugeliui klienčių patinka šis metodas dėl jo ilgaamžiškumo, retų korekcijų, paprastos darbo specifikos. Priauginti galima standartinėmis, mikro ar nano keratino kapsulėmis, tačiau žavėtis mažomis kapsulėmis tikrai nereikia. Mikro ar nano kapsulė yra vienas ir tas pats, kai gamyklinė kapsulė dalinama į dvi arba tris dalis. Baisiausias dalykas, kad pažeidus gamyklinę kapsulę, gali pradėti slinkti plaukai, todėl visada įspėjame klientus, kas gali atsitikti.

Dėl savo savo mažo dydžio bei svorio mikro ar nano kapsulytės rekomenduojamos itin ploniems, nualintiems plaukams. Šiuo metodu priaugintus plaukus patogu nešioti, nejaučiamas svoris, kapsulytės beveik nepastebimos. Visgi norint sudėti 100 standartinių sruogelių, galvoje bus 200 kapsulyčių, kas reiškia sudėtingesnę priežiūrą, vėlimąsi ir būtiną kuo ankstesnį korekcijos atlikimą, kuris kainuoja dvigubai. Aš visuomet rekomenduoju miksuoti šiuos du metodus.

Meistrė įvardijo plaukų priauginimo tendencijas

– Mitas ar tiesa, kad plaukų priauginimas pakenks natūraliems plaukams?

– Plaukų priauginimas pakenkti gali, tačiau turiu nemažai klienčių, kurios užsiaugino savo natūralius plaukus nešiodamos priaugintas sruogas. Ar priauginti plaukai nepakenks jūsų natūraliems plaukams, labai priklauso nuo meistro kompetencijos. Jeigu plaukai labai ploni, linkę slinkti ir lūžinėti, žinoma, plaukų priauginimas gali pakenkti, todėl reikėtų įvertinti plaukų būklę prieš priauginimą.

Tokiais atvejais rekomenduojama rinktis mikro keratino kapsules, kurios yra dvigubai ar trigubai mažesnės, todėl nerauna plaukų svogūnėlių. Taip pat tokiais atvejais visada rekomenduoju rinktis pietų slavų plaukų sruogas, kurios yra lengvesnės, sveria mažiau nei 1 gramą. Pakenkti plaukams gali netinkama priežiūra, kai nesilaikoma rekomendacijų, uždelsiama korekcija, o korekcijos metu išdraskomi plaukai.

Meistrė įvardijo plaukų priauginimo tendencijas

– Kokios išskirtinės priežiūros reikalauja priauginti plaukai?

– Aš visuomet klientėms kartoju, kad jeigu jos nori gražių plaukų, kuriais džiaugtųsi ilgesnį laiką, reikės pakeisti labai daug įpročių. Vienas jų – negalima eiti miegoti šlapiais plaukais, tad jeigu turite įprotį palįsti po dušu vakare, teks plaukus džiovinti džiovintuvu. Dar vienas labai svarbus dalykas – negalima plauti galvos palenkus žemyn bei nešioti aukštai surištų plaukų, nes dirbtinai pakeičiama plaukų augimo kryptis, įtempimas silpnina plaukų šaknis. Na ir trečias, labai svarbus dalykas – laiku atlikti korekcijas.

Kuomet plaukai nuauga 3-4 centimetrus, uždelsta korekcija labiausiai kenkia ne priaugintoms sruogoms, bet natūraliems plaukams, kurie ima veltis, o tada jau gali tapti neiššukuojami. Be to, uždelsus korekciją ir formuojant plaukus tiesintuvu ar žnyplėmis, kapsulės lengviau pažeidžiamos karščiu, todėl pradeda slinkti plaukai ar kristi sruogos.

– Jūs pati nešiojate priaugintus plaukus. Gal galite pasidalinti su mumis jų priežiūros patirtimi?

– Priaugintus plaukus nešioju jau 12-metų ir galiu drąsiai teigti, kad taip užsiauginau savo natūralius plaukus. Anksčiau dėdavausi 200 sruogelių, dabar užtenka prisiauginti priekius, maždaug 40 sruogelių, nes, kaip ir daugumai moterų, plaukai kirpčiukų vietoje auga lėčiau. Priaugintiems plaukams reikia daugiau priežiūros ir priemonių, todėl stengiuosi juos visada palepinti kaukėmis ir aliejais. Mano plaukai atrodo išpuoselėti ir gražūs, todėl dažnai sulaukiu komplimentų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)