Skaisti, prižiūrėta, spindinti oda – daugelio tikslas, tačiau grimo dėstytoja, makiažo specialistė, prekės ženklo „Bionike“ atstovė Jelena Liaudinienė pranešime spaudai sako, kad dažnai klystama, galvojant, kad tai padės sukurti konkretus produktas.

„Kalbant apie dekoratyvinę kosmetiką, reikėtų pradėti galvoti nuo pagrindų. Jeigu veidas yra dehidratuotas, jaučiamas perštėjimas, odos jautrumas, trūksta drėgmės, elastingumo, jokia kosmetikos priemonė nesukurs norimo efekto. Mūsų kasdienė užduotis – rytą ir vakarą nusivalyti makiažą, drėkinti odą, naudoti kaukes, serumus ir prisiminti, kad su amžiumi turime skirti vis daugiau laiko sau“, – sako makiažo specialistė.

Nors ir dažnai kartojama, vis dar pasitaiko, kad ne visada prieš miegą kruopščiai nuvalomas makiažas. Anot J. Liaudinienės, tai labai trumparegiška, nes nepasirūpinus makiažo valymu arba kitaip – demakiažu, neleidžiame odai atsigauti.

Ji įsitikinusi: „Rūpinantis savo oda, svarbu nuoseklumas.“ Veidą pasirinktomis priemonėmis turėtume kruopščiai nuvalyti ryte ir vakare, prieš atliekant makiažą. Svarbu valant odą jos netrinti, netempti, o švelniai rankomis ar vatos tamponėliu nuvalyti.

Švarią odą rekomenduojama atgaivinti toniku ar veido dulksna, prieš makiažą pasirūpinti priemonėmis apsaugančiomis nuo neigiamo saulės ir mėlynosios šviesos poveikio – tai odos priešai, kuriuos dažnai nuvertiname. Apsaugai patogiausia rinktis lengvos tekstūros, purškiamas priemones.

Spindintis makiažas

Jeigu naudojamas kokybiškas makiažo pagrindas nesukuria džiuginančio efekto, prekės ženklo atstovė pirmiausiai pataria apsvarstyti, ar tikrai pasirūpinote tinkamu odos drėkinimu.

„Kad ir koks nuostabus ir natūralios sudėties būtų makiažo pagrindas, ant nesudrėkintos odos jis nesuteiks norimo efekto. Geriau sugaišti dvi minutes naudojant drėkinančią priemonę, tačiau džiaugtis šviežia, gaivia, prižiūrėta ir be tempimo pojūčio oda“, – sako J. Liaudinienė.

Neretai subėgantys makiažo pagrindai, išryškėjantys išsausėjimai ar pleiskanos atsiranda ne dėl nekokybiškos dekoratyvinės kosmetikos priemonės, o dėl netinkamo drėkinimo.

Siekiant, kad makiažas išliktų visą dieną prieš naudojant makiažo pagrindą J. Liaudinienė rekomenduoja pasitelkti bazę, kuri padeda užmaskuoti tam tikrus odos nelygumus – išsiplėtusias poras ar T zoną, kai oda linkusi į riebumą. Bazė – skalsus produktas, jo pakanka nedidelio kiekio, nes nuo šilumos jis dar labiau suskystėja ir lieka nejuntama ant odos.

Sekantiems naujas tendencijas grimo specialistė rekomenduoja rinktis makiažo pagrindus, kurie padėtų sukurti drėgnos, spindinčios, skaisčios odos įspūdį. Vis dėlto, jeigu jūsų oda riebi, galima ją papildomai fiksuoti sausa pudra. Spindinčios odos efektą sustiprinti gali padėti skaistalai, kurie suteikia makiažui žaismingumo, juos ypač rekomenduojama turėti savo šiltojo sezono kosmetinėje.

„Dabar vyrauja žaismingo įvaizdžio mada, kai sunku atspėti, kokios priemonės naudotos. Madinga gyvas, skaistus, išsimiegojęs, pailsėjęs ir it grįžęs iš atostogų veidas“, – tendencijas apibūdina specialistė. J. Liaudinienė rekomenduoja atrasti savo mėgstamas priemones ir tendencijas, o ne aklai sekti paskui naujienas, nes jos gali ne visada tikti konkrečiam asmenybės tipui.

Nors akių makiažas dažnai atrodo pats sudėtingiausias etapas, specialistė sako, kad tereikia atrasti sau tinkančias priemones. Skubančioms ir taupančioms laiką ji rekomenduoja visuomet turėti juodą arba rudą akių pieštuką.

„Visai nesvarbu, ar naudosite šešėlius, ar ne, naudokite akių pieštuką, nubrėžkite juo liniją tarp blakstienų (ne virš), tai sukurs tankesnių blakstienų iliuziją, žvilgsnis atrodys įspūdingesnis ir gilesnis“, – pataria ji. Jeigu jūsų oda jautri, linkusi į alergiją, makiažo specialistė pataria atkreipti dėmesį, kad priemonėse nebūtų nikelio, tai padės išvengti nepageidaujamų reakcijų, ši taisyklė galioja renkantis visas kosmetikos priemones.

Norinčioms paryškinti antakius, makiažo specialistė J. Liaudinienė pataria vengti tai daryti nuo antakio pradžios, ši dalis neturėtų būti tamsiausia, nes tai sukuria rūstumo įspūdį. Dominuojanti turėtų būti aukščiausia antakio vieta.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją