Norint, kad plaukai būtų sveiki, gyvybingi, reikia vienodai gerai rūpintis ir galvos oda, ir pačiu plauku, rašoma pranešime spaudai. Ir tam gali tekti turėti ne vieną priemonę iš skirtingų linijų, nes galvos odos poreikiai gali būti vienokie, o plaukų – kitokie.

„Šampūno paskirtis – išplauti plaukus, pašalinti ant jų ir galvos odos susikaupusius riebalus, negyvas odos ląsteles bei nešvarumus, plaukų priežiūros priemonių likučius. Antras žingsnis – pasirūpinti pačiais plaukais naudojant kaukes, emulsijas, balzamus, kondicionerius. Daugumą kondicionierių reikia tepti nuo plaukų galiukų nesiekiant plaukų šaknų: ant švarių plaukų paskirstome priemonę, palaikome 1–2 minutes (siekiant didesnio efekto, priemonę galima palaikyti ilgiau) ir kruopščiai nuplauname šiltu vandeniu“, – sako D. Švarcaitė.

Plaukų maitinimo ir gaivinimo priemonės praturtina plaukus reikalingomis medžiagomis ir naudoti ne tik šampūną, bet ir plaukų kondicionierių, reikia ne tik moterims, bet ir vyrams ar vaikams, ypač jeigu jų plaukai išsausėję, sunkiai šukuojasi. D. Švarcaitė sako, kad plaukų priežiūros priemonė ir šampūnas galvos odai gali nesutapti.

„Pirmiausia įvertinkite galvos odos būklę ir pagal tai rinkitės šampūną – riebiai galvos odai net ir esant sausiems, trapiems plaukams, reikėtų rinktis šampūną iš riebios odos priežiūros linijos, jautriai ir sudirgusiai odai tiks švelnus raminantis šampūnas su alavijo, vaistinės ramunės ekstraktais, alantoinu. O štai kondicionierių reikia rinktis pagal paties plauko tipą ar jo būklę“, – sako specialistė.

Retiems ir ploniems plaukams geriausiai tiks lengvi drėkinantys kondicionieriai, kurie neapsunkina plauko. Taip pat galima naudoti ir nenuplaunamus purškiamus kondicionierius, kurie suteikia purumo, pakelia prigludusius plaukus nuo šaknų, suteikia daugiau apimties, bet neapsunkina plaukų.

Kartais galima naudoti ir maitinantį plaukų balzamą, kuris plauką prisotina iš vidaus, atkuria jo struktūrą, glotnina plauko žvynelius. Plaukai tampa minkšti, lengvai iššukuojami, sustiprinti.
Garbanotiems plaukams nuolat trūksta drėgmės, todėl reikia rinktis intensyviai drėkinančias plaukų priežiūros priemones. Kad plaukai nesišiauštų ir nesipūstų, garbanas reikėtų palepinti specialiai plaukų galiukams skirtais aliejais arba plaukų kaukėmis, praturtintomis aliejais. Po tokių procedūrų garbanos bus elastingos, žvilgančios. Tik svarbu kaukių nenaudoti per dažnai, nes jos įsigeria į plauko vidų ir išlieka iki septynių plovimų, o plaukų kondicionierius išsiplauna jau per kitą galvos trinkimą.

Dažytiems plaukams rinkitės specialias priemones, kurių sudėtyje esančios medžiagos išlaiko spalvos pigmentą ir uždaro plauko žvynelius, apgaubia plauką taip suteikdamos natūralaus blizgesio.

Vyresnių žmonių plaukai dažnai ne tik išretėja, bet ir pasidaro ploni, trapūs – tai siejama su amžiniais hormonų pakitimais. Taip pat su amžiumi plaukai ima žilti ir sausėti, tuomet jie tampa šiurkštūs ir mažiau paklusnūs. Kai žmogui senstant melaniną gaminančioms ląstelėms nebeužtenka resursų gaminti pigmentą, plaukų folikulai pradeda gaminti ir mažiau sebumo – natūralių aliejų, kurie drėkina plaukus, dėl to žili plaukai būna sausesni.Tokiems plaukams geriausiai tiks sausų ir trapių plaukų priežiūros priemonės arba skirtos specialiai žiliems plaukams.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją