ALIJOŠIAUS NAUDA


Alijošius, o kitaip alavijas, turi labai daug naudingų medžiagų. Dėl to, jo panaudojimo galimybės beribės. Jo viduje slypi tikras auksas. Alijošiuje gausu vitaminų B12, A, bei C, taip pat tokių mineralinių medžiagų, kaip kalcis, geležis, magnis, manganas, varis, natris, chromas ar cinkas. Taip pat šis augalas turtingas folio rūgštimi, aminorūgštimis. Beje, alijošius turi net 20 iš 22 mums reikalingų aminorūgščių! Be gausos mineralinių medžiagų ir vitaminų, alavijas turi ir saponinų, antrachinonų, dervų, salicilo rūgšties, fitohormonų bei fermentų. Visos šios medžiagos turi įvairių gydomųjų savybių.

ALIJOŠIAUS SAVYBĖS


Alijošių būtų galima pavadinti tikru gydytoju. Ką gydo alijošius? Tai augalas, kuris padės daugelyje situacijų. O jo gydomąsias savybes žinojo net senovės egiptiečiai. Jie vertino alijošių ir naudojo jį balzamuoti faraonams. Na, o šiais laikais alijošius vertinamas tikrai ne mažiau.

Alijošius padeda pagerinti medžiagų apykaitą, padeda sustiprinti imunitetą, puikus pagalbininkas sergant plaučių ligomis, padeda greičiau sugyti žaizdoms, nudegimams. Alijošius labai naudingas gydant opas, ilgai neginegjančias žaizdas. Tokios dažniausiai atsiranda senyvo amžiaus žmonėms. Alavijas teigiamai veikia žarnyną, padeda esant vidurių užkietėjimui, pagerina apetitą, padeda esant kepenų ar tulžies sutrikimams.

Alijošius naudojamas ne tik įvairių ligų gydymui, tačiau ir grožiui. Tai dažnas ingredientas kremuose ar šampūnuose. Ypatingai populiarus aloe vera gelis, kuris gali būti naudojamas labai universaliai.

KODĖL ALIJOŠIUS TAIP VERTINAMAS KOSMETIKOS GAMINTOJŲ?


Ar pastebėjote, kad vis dažniau įvairiuose kosmetikos produktuose sudėtyje atrasite alavijo ekstrakto? Dermatologai vieningai pripažįsta, kad alavijas be galo naudingas mūsų odai. Alavijas padeda gydyti veido odą, mažina uždegimus, padeda sumažinti net gi randelius, kurie dažnai lieka po aknės gydymo. Dar viena alavijo savybė, kuri taip patinka kosmetikos gamintojams – drėkinimas. Alaviją sudaro net 8/10 vandens. O tai reiškia, kad jis turi savybę giliai drėkinti odą.

Alijošius

Alavijo ekstraktas dedama į kosmetines priemones, kurios yra skirtos prižiūrėti ir gydyti odą. Tokie gaminiai su alaviju padeda nuraminti jautrią, sudirgusią odą, stipriai drėkina, oda tampa minkštesnė, švelnesnė, sumažėja odos niežulys. Alavijas padės apsaugoti odą nuo įvairių bakterijų ir grybelių. Tai taip pat puiki priemonė apsaugai nuo saulės ir odos atstatymui po deginimosi. Naudojant kosmetiką su alavijo oda taps elastingesnė, lygesnė ir šviesesnė. Be to, gaminiai su alaviju gali padėti sumažinti net ir psoriazės simptomus, kadangi sergant šia odos liga būtina odą nuolat drėkinti ir maitinti.

Alavijo ekstraktas dažniausiai naudojamas veido odos tonikų, kremų, šveitiklių, prausiklių ar skysto muilo sudėtyje. Alavijas dažnai naudojamas gydomiesiems geliams gaminti. Jei naudojate priemones, kurių sudėtyje yra alavijo, atkreipkite dėmesį, kokią dalį šioje priemonėje sudaro alavijas. Norint pasiekti teigiamų rezultatų alavijo sudėtyje turėtų būti mažiausiai 25 %. Žinoma, kuo daugiau alavijo, tuo efektyviau priemonė veiks. Jei sudėtyje alavijo yra mažiau, tokia priemonė bus tinkamiausia tik jaunoms merginoms ir moterims, kurių oda dar nereikalauja intensyvesnės priežiūros.

ALIJOŠIUS ODOS PRIEŽIŪRAI


Alijošius veidui – žinoma! Kuo naudingas alijošius veido odai? Visų pirmiausia, suteikia veido odai elastingumo. Alavijas taip pat skatina odos ląstelių regeneraciją, padeda nuraminti sudirgusią, pažeistą odą. Puikiai tinka po nudegimų saulėje. Be viso to alijošius puikiai drėkina ir pamaitina odą. Oda taps lygesnė, skaistesnė ir sveikesnė.

Alijošius veidui nuo spuogų – tikrai taip! Alijošius ne tik puikiai pamaitina odą, bet ir dėl savo antibakterinių savybių padeda kovoti su inkštirais ir spuogais. Šio stebuklingo augalo savybės padeda išvalyti odą ir neleidžia susidaryti naujiems spuogams. Be to, naudojamas net ir bėrimams gydyti.

Alijošius kosmetikoje labai populiarus ir naudojamas daugelyje kosmetikos gaminių sudėtyje. Alijošius gali būti naudojamas keliais skirtingais būdais: gelis, koncentratas arba aliejus. Aloe vera galite rasti kremuose, tonikuose, kaukėse, geliuose. Aloe vera gelis ypatingai mėgstamas ne tik odos priežiūrai, bet ir kaip atsarginė priemonė gydyti nudegimus, nedideles žaizdeles. Tad tai dažnai sutinkama priemonė ir namų vaistinėlėje.

ALIJOŠIAUS RECEPTAI


Maitinanti ir drėkinanti veido kaukė. Odai pamaitinti galite pasigaminti paprastą mišinį iš alavijo sulčių ir riebaus kremo. Sumaišykite lygiomis dalimis alavijo sultis ir kremą. Geriausia pasidaryti mišinio tik vienam kartui. Gautą masę užtepkite ant veido, dekoltė, kaklo odos ir palaikykite apie 25 minutes. Kremo likutį tiesiog švelniai nuvalykite vatos diskeliu. Šis mišinys pamaitins, sudrėkins Jūsų veido odą, ji taps švelnesnė, elastingesnė.

Kaukė nuo spuogų. Vargina inkštirai, spuogeliai? Išbandykite paprastą kaukę su alavijo sultimis. Sumaišykite 1 valgomąjį šaukštą alijošiaus sulčių su 1 arbatiniu šaukšteliu medetkų aliejaus. Gautu mišiniu ištepkite veido odą. Po 20 minučių nuplaukite šiltu vandeniu.

ALIJOŠIUS PLAUKAMS


Alijošiaus nauda plaukams net neabejojama. Jis padeda gydyti ne tik galvos odą, bet ir sustiprinti plaukus. Alijošius naudojamas plaukų augimui skatinti, suteikia jiems papildomo blizgesio.

Galvos oda dažnai dėl įvairių šampūnų, kurių sudėtyje gausu cheminių medžiagų, pradeda pleiskanoti, niežėti, sudirgsta. Tokiu atveju alijošius ar natūralios priemonės su alavijo koncentratu puikiai padeda nuraminti bei pagydyti galvos odą, sumažinti niežėjimą.

Alijošius taip pat puiki priemonė sustabdyti plaukų slinkimą, juo sustiprinti. Alavijas drėkina plaukus, padeda jiems tapti paklusnesniems – lengviau šukuojasi, nesivelia, įgauna sveiką blizgesį. Alijošius naudojamas su skirtingais ingredientais plaukus veikia įvairiai. Jis gali būti naudojamas tiek plaukams drėkinti, tiek kovoti su nuolat besiriebaluojančiais plaukais.

RECEPTAI SU ALIJOŠIUMI


Nuo pleiskanų. Kankina nuolat atsirandančios pleiskanos? Išbandykite paprastą būdą joms atsikratyti. Įprastą šampūną lygiomis dalimis sumaišykite su alavijo sultimis. Išplovus galvą plaukus nuskalaukite vandeniu, kuriame įspausta pusės citrinos sulčių. Naudokite šį šampūną ir skalavimo priemonę reguliariai ir pamatysite, kaip pleiskanos tiesiog išnyks.

Alijošius

Kaukė sausiems plaukams. Jei Jūsų plaukai išsausėję, pažeisti ir nuolat alinami dažymu, džiovinimu, išbandykite paprastą, bet veiksmingą kaukę jiems atgaivinti. Lygiomis dalimis (po 1 arbatinį šaukštelį) sumaišykite alijošiaus sultis, ricinos aliejų ir medų. Tuomet prieš galvos plovimą ištepkite visus plaukus gauta kauke. Palaikykite apie pusvalandį. Geriausia jei plaukus laikysite šiltai po kepurėle ar plastikiniu maišeliu. Po pusvalandžio įprastai išplaukite plaukus. Kaukę naudokite 2 kartus per savaitę.

ALIJOŠIUS PAAKIAMS


Alavijas be galo naudingas ne tik plaukams ar išsausėjusiai kūno ir veido odai prižiūrėti, bet ir paakių zonos palepinimui. Alaviją paakių odai galima naudoti įvairiais būdais: aloe vera gelis, paakių kremas su alavijo ekstraktais, naminė alavijų kaukė. Alijošius padeda sudrėkinti ploną ir jautrią paakių odą, turi raminantį poveikį, sumažina raukšlelių, padeda net gi turintiems maišelius po akimis. Reguliariais naudojant alaviją paakių zonai oda greičiau regeneruosis, taps skaistesnė.

PAAKIŲ ZONOS KAUKĖ NAMUOSE


Jei turite alavijo sulčių, būtinai pasigaminkite naminę kaukę paakiams. Jums tereikės sutarkuoti puse nedidelio agurko (be odelės), įpilti 1 valgomąjį šaukštą alavijų sulčių ir 1 arbatinį šaukštelį migdolų aliejaus. Aliejus turi būti nerafinuotas. Visus ingredientus išmaišykite ir gauta mase tepkite paakių zoną. Kaukę laikykite apie 30 min. Po to tiesiog nuplaukite drungnu vandeniu. Po kaukės naudojimo paakių zoną galite papildomai pamaitinti paakių kremu ar serumu.

KAIP NAUDOTI ALIJOŠIŲ?


Turbūt kilo klausimas, o kaip gi naudoti tą alijošių, kurį auginame namuose? Tinkamiausia ir gydomųjų savybių turinti dalis – pats viduriukas, žalia masė. Todėl būtent ją ir reikėtų naudoti. Vieną alijošiaus šakelę atsargiai atskirkite nuo augalo. Nelaužkite. Tuomet nulupkite tas vietas, kurios yra spygliuotos, o patį lapą supjaustykite kubeliais. Kubelis turi dvi puses – išorinę, kuri išgaubta ir vidinė, kuri yra lygi. Jums reikalinga vidinė. Nuo tos vietos tereikia atsargiai pašalinti ploną odelę.

Ką daryti toliau? Jei norite sustiprinti plaukus, paskatinti jų augimą – tai gabalėliu paruošto alijošiaus ištepkite šaknis, plaukų augimo liniją, galvos odą, galima ir pačius plaukus. Palikite viską išdžiūti. Neišsigąskite, plaukai bus tarsi sulipę. Tačiau, kai alijošiaus sultys išdžius, tiesiog atsargiai iššukuokite plaukus ir jie taps minkšti bei purūs.

Tuos pačius gabalėlius puikiai galite panaudoti ir veido odai. Oda bus sudrėkinta, nuraminta ir taps akimirksniu glotnesnė.

Alijošius neturi jokio pašalinio poveikio, todėl drąsiai galite jį naudoti!

ALOE VERA SULTYS – NAUDA


Alijošius naudojamas ne tik grožiui puoselėti, bet ir sveikatinimuisi. Turbūt ne kartą girdėjote ir iš savo senelių, kad susirgus viena ar kita liga rekomenduojama vartoti alaviją. Šiais laikais galima rinktis daugybę produktų iš alavijo, kurie skirti stiprinti sveikatą, gerinti savijautą ir užkirsti kelią ligoms. Alijošius imunitetui stiprinti dažnai naudojamas sulčių pavidalu. Aloe vera sultyse gausu įvairių vitaminų, mineralų, aminorūgščių, riebalų rūgščių bei mukopolisacharidų. Žinoma, norint, kad sultys būtų naudingos, svarbu rinktis tokia, kurios yra spaudžiamos šaltuoju būdu. Aloe vera sultys rekomenduojama gerti 2 kartus per dieną. Jos tinka visiems, išskyrus žindančioms ar besilaukiančioms moterims. Taip pat netinkamos ir kūdikiams.

Aloe vera sultys padeda stiprinti imunitetą, gerina odos būklę, padeda nuolat jaučiantiems nuovargį, rekomenduojamos fiziškai aktyviems žmonėms, padeda palaikyti normalų cukraus kiekį kraujyje. Alavijo sultys labai naudingos žmonėms, kurie turi virškinimo sutrikimų, nori išsivalyti žarnyną. Alavijas taip pat turi savybę mažinti uždegimus, infekcijas organizme, efektyviai kovoja su grybeliais ir įvairiais virusais. Todėl aloe vera sultys puiki priemonė ne tik profilaktikai, bet ir organizmo stiprinimui sergant įvairiomis ligomis.

Alijošius

ALIJOŠIUS NUO PERŠALIMO LIGŲ


Alijošius puiki priemonė norinti greičiau įveikti peršalimo ligas. Jo sultys naudojamos įvairiems mišiniams, kurie padeda stiprinti imunitetą, tonizuoti organizmą ir greičiau pasveikti užpuolus virusams. Alijošius padeda ir nuo kosulio. Sveikatinantys mišiniai gaminami su medumi, vaistažolėmis, erškėtuogėmis, citrina bei kitais natūraliais ingredientais.

ALIJOŠIUS NUO KOSULIO


Paprastas receptas, kuris padės sušvelninti kosulį, pastiprinti imunitetą. Alijošius su medumi – vienas geriausių derinių. Viskas ko reikia, tik vienodomis dalimis sumaišyti medų ir alavijo sultis. Išmaišius iki vientisos masės palikite kelias valandas pastovėti šaltai. Šį mišinį vartokite du kartus dienoje po 1 arbatinį šaukštelį. Į mišinį galima įtarkuoti ir kakavos sviesto, kuris taip pat be galo naudingas produktas mūsų organizmui.

Galite išbandyti ir dar paprastesnį receptą nuo kosulio. Tiesiog sumaišykite kakavos sviestą su alavijų sultimis. Kakavos sviestą sutarkuokite ir išmaišykite su sultimis. Maišyti vienodomis dalimis. Šį mišinį vartoti tris kartus per dieną po 1 valgomąjį šaukštelį.

\Dar vienas receptas, kuris padeda ne tik peršalus, bet ir profilaktiškai. Stiklinėje vėsaus vandens ištirpdykite arbatinį šaukštelį medaus, įpilkite 2 – 3 arbatinius šaukštelius alavijo sulčių, 3 arbatinius šaukštelius citrinos sulčių ir 1 valgomąjį šaukštą obuolių acto.

KOKIAIS ATVEJAIS ALIJOŠIUS NETINKA VARTOJIMUI?


Nors alijošius yra visiškai natūrali, saugi priemonė, tačiau kai kuriais atvejais jis nerekomenduojamas. Žmonėms sergantiems onkologinėmis ligomis nerekomenduojama vartoti preparatų su alavijais. Tačiau kuo puikiausiai tinka šviesios alavijų sultys. Preparatai su alaviju nerekomenduojami dėl savo savybių, kurios pagerina ląstelių atsinaujinimo procesus. O tai reiškia, kad ir piktybinių ląstelių gali padaugėti.

Tačiau natūralios alavijo sultys be galo naudingos, todėl sergantiems onkoliginiais susirgimais rekomenduojama jas gerti. Alavijo sultys turi naudingų medžiagų, kurios padeda organizmui saugotis nuo vėžinių ląstelių atsiradimo. Sultys puiki vėžinių susirgimų profilaktika.

Alijošius

KUR PIRKTI ALIJOŠIŲ?


Žinoma, kyla natūralus klausimas – kur pirkti alijošių? Lietuvoje tikrai galima įsigyti ir patį augalą. Svarbiausia perkant atkreipkite dėmesį ar tai vaistinis alijošius (aloe vera). Jo vidutinė kaina apie 10 Eur. Įsigyti galima gėlių parduotuvėse, internetu.

Na, o toms, kurios nori iš karto paruoštų alavijo sulčių – įsigyti jų galite vaistinėse, sveiko maisto krautuvėlėse, natūralios kosmetikos parduotuvėse. Ten taip pat galite įsigyti ir aloe vera gelio. Gelio kaina 5 - 6 Eur ir brangiau. Na, o 500 ml sulčių vidutiniškai kainuoja apie 16 Eur.

KAIP AUGINTI ALIJOŠIŲ?


Vis dėl to įsigijote patį augalą? Sveikiname! Jam nereikia jokios sudėtingos priežiūros. Alijošiui tinkamiausias molinis vazonas su skylute. Žemė turėtų būti maišoma pusiau su specialia žeme sukulentams, kadangi alijošius yra sukulentų šeimos augalas. Augalui reikia saulės šviesos, todėl statykite ten, kur gaus jos pakankamai. Laistyti reikėtų 2 kartus per mėnesį. Gausiai prilaistykite ir ramiai palikite porai savaičių. Per tą laiką žemė turėtų visiškai išdžiūti. Alijošių lengva dauginti – tereikia nupjauti šakelę ir pasodinti inde su žeme.

Auginant alaviją reiktų nepamiršti, kad gydymui jis tinkamiausias tik gerokai paaugintas. Rekomenduojama alavijo sultis ir lapus naudoti ne anksčiau nei po trejų metų.

Dažnai pamirštame, kad aplink turime tiek puikių, natūralių priemonių įvairioms problemoms gydyti bei puoselėti grožį!