Internete gausu patarimų, kaip koreguoti nepatinkantį pagurklį. Pavyzdžiui, pasitelkiant įvairius pratimus, „stebuklingus“ serumus, specialias makiažo technikas, injekcijas ar net operacijas. Tačiau pagurkliui atsirasti lemiamos įtakos turi genai, staigūs svorio svyravimai, netaisyklinga kūno padėtis, netaisyklingas sąkandis, mityba. „Internete rastų pratimų pagurkliui mažinti nepakanka. Jie gali padėti tik iki tam tikro lygio, pavyzdžiui, kaip prevencija tol, kol pagurklio nėra, jis minimalus arba pratimus atliekant jau po sudėtingesnių procedūrų, norint išlaikyti rezultatą“, – pasakoja „Nordclinic“ gydytoja dermatovenerologė Aida Adomaitienė. Pasak medikės, iš tiesų gana didelė dalis pacientų pabrėžia kompleksuojantys būtent dėl šios kūno dalies ir visomis išgalėmis stengiasi pagurklio atsikratyti. Žinoma, yra metodų, galinčių stipriai pagelbėti, o kai kuriais atvejais ir visai panaikinti pagurklį – tai lipolitikai, lazerio, radiodažnio procedūros, aukštai fokusuoto ultragarso technologija (HIFU), mezoterapiniai siūlai, liposakcija.

Lipolitikai – saugus pasirinkimas


Riebalų šalinimas lipolitikų injekcijomis – efektyvi, saugi ir greita procedūra, kurią galite atlikti per pietų pertrauką. „Lipolizės procedūros metu į pagurklio zonoje esantį riebalinį audinį suleidžiamas lipolitinis preparatas, kurio sudėtyje yra veikliųjų medžiagų, tokių kaip hialurono rūgštis ir naujos kartos peptidai. Šios biologiškai aktyvios medžiagos didelėmis koncentracijomis prasiskverbia į riebalines ląsteles, ištirpina jų membranas, riebalai suskyla ir pasišalina iš organizmo. Injekcijų metu naudojamo preparato sudėtyje esanti hialurono rūgštis ir peptidai atkuria savaimines odos regeneracines funkcijas, stimuliuoja organizme esančios hialurono rūgšties bei kolageno sintezę, o taip pat skatina odos ląstelių atsinaujinimą, efektyviai stabdo senėjimo procesus, intensyviai drėkina odą, koreguoja jos elastingumą, tonusą, mažina raukšleles, suteikia natūraliai atjaunėjusios odos bei liftingo efektą“, – pasakoja A. Adomaitienė. Anot jos, reikia atlikti procedūrų kursą, o po kiekvieno jų dvigubas smakras gerokai mažėja. Kai situacija būna visai prasta ir paciento oda jau suglebusi, geriausia kreiptis į plastikos chirurgą, kuris nedideliu pjūviu kiek įmanoma mažiau pastebimoje vietoje išsiurbs riebalus bei, jei yra poreikis, patemps kaklo odą. Ši operacija dažnai daroma vyresnio amžiaus pacientams ir gali būti derinama su veido patempimu.

Lazerio energija, radiodažniu taip pat galima sumažinti pagurklį, nes parinkus tam tikrus parametrus, energija gali prasiskverbti labai giliai. Tačiau šis būdas labiau tinkamas mažiems ar vidutinio dydžio pagurkliams. Norint pasiekti geresnio efekto, procedūras rekomenduojama kartoti.

Kaklą būtina prižiūrėti taip, kaip veidą


Šveisti veidą ar kūną mums įprasta, bet dažnai pamirštame kaklą, kurio vaizdą gadina ne tik pagurklis, bet neretai ir raukšlelės. „Atminkite, kad ši vieta yra labai jautri, bet jai taip pat reikia atsikratyti negyvų odos ląstelių. Šveiskite kaklą ir dekolte labai švelniai, kad nepažeistumėte odos. Procedūrą atlikite kartą per savaitę, naudokite kremą ar serumą su retinoliu – jis labai tinka kovai su senėjimu ir raukšlėmis, nes retinoidai – vitamino A dariniai – skatina epidermio regeneraciją, mažina raukšles bei stabdo naujų susidarymą“, – sako A. Adomaitienė.

Dermatologai ir kosmetologai rekomenduoja naudoti retinolį pradedant nuo mažesnės koncentracijos ir retesnio naudojimo, pavyzdžiui, kas antrą dieną vėliau naudojimą dažninant. Bet siūloma nepiktnaudžiauti tokiais kremais, nes jie gali išsausinti odą, be to, nepamirškite apsaugos nuo saulės. Reikia pastebėti, kad kosmetika yra puiki prevencinė priemonė nuo veido ir kaklo raukšlių. Profesionalios kosmetikos naudojimas namuose netgi yra įtraukiamas į naujausius estetinės medicinos protokolus kaklo korekcijoms. „Taigi, atlikus jauninamąją procedūrą kaklui dermatologo kabinete, namuose svarbu kasdien kremu tepti ne tik veidą, bet ir kaklą. Daugeliu atvejų tiks ir tos pačios priemonės: kremas bei serumas. Iš esmės, kaklo srities priežiūrai privalomi keli žingsniai. Pirma, švelnus šveitimas, pavyzdžiui, specialiu tirpalu su gliukonolaktono rūgštimi, kuris pašalina senąsias nereikalingas epidermio ląsteles. Antra, maitinimas ir drėkinimas serumu bei kremu. Trečia, tepti didžiausia apsauga nuo saulės, kai tik saulėje būname atviru kaklu. Ir ne tik vasarą, o visus metus“, – sako dermatovenerologė Aida Adomaitienė.

Gydytoja dermatovenerologė Aida Adomaitienė
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)