Su kokiais iššūkiais žiemos metu susiduriama rūpinantis veido oda?


Pirmiausiai – tai žema lauko temperatūra, šaltis, žvarbumas. Kitas labai svarbus aspektas – kelis ar net keliolika kartų per dieną juntami dideli temperatūriniai pokyčiai. Pavyzdžiui lauke esant -10 °C, o patalpose + 20 °C patiriamas 30 °C skirtumas.

Šie du veiksniai labiausiai įtakoja odos šerpetojimą, sausumą. Taip pat ji tampa jautresnė, labiau rausta, o kartais net partiriami akivaizdūs kapiliarų pažeidimai. Tinkamai neapsaugojus odos galimi paviršiniai odos nušalimai.

Beveik dešimtmetį dirbdama su klientais stebėdavau pagrindinius šiuos du žiemos veiksnius odai, tačiau jau antri metai matau dar vieną didelį iššūkį, su kuriuo susiduria žmonės. Ir su tuo susijusi pasaulinė situacija. Ne viena klientė skundžiasi, kad dėvint veido kaukes patalpoje ir nusiėmus jas išėjus į lauką jaučiamas didesnis šaltis esant minusinei temperatūrai. Tai įvyksta dėl to, kad kvėpuojant po kaukė ant veido susidaro drėgmė ir staigiai susidūrus su minusine temperatūra odą šąla daug labiau. Taip pat dažnai veikiant trinčiai nuo kaukių tuo pačiu didėja odos jautrumas.
Tai tikrai pavojinga odai, jei ja nėra pasirūpinta tinkamai.

Kosmetologė Eglė Bliumkienė

Ką daryti, kad minėti veiksniai nepakenktų odai?


Tinkamai ja rūpintis. O pagrindiniai odos priežiūros principai žiemą yra šie:

- Maitinkite odą. Maitinančios priemonės, tokios kaip kremai, serumai, kaukės, savo sudėtyje turi vertingų aliejų, keramidų, įvairių lipidų, kurie atlieka apsauginę funkciją nuo drėgmės praradimo ir nušalimo. Sausoms odoms patarčiau maitinti odą kiekvieną dieną ryte ir vakare, o riebioms – bent kelis kartus per savaitę.

- Nenušveiskite per daug. Odą šveisti, pilinguoti reikia ir net būtina, tačiau rekomenduoju vadovautis principu: dažniau ir švelniau, negu daugiau ir aštriau.

Rekomenduočiau dažnai nenaudoti aštrių šveitiklių, pilingų ir odos šveitimo šepetėlių.

- Nepamirškite periodiškai apsilankyti veido valymo procedūrose, kurių metu išvaloma oda, saugiai pašalinamos negyvos odos ląstelės, skatinama odos regeneracija ir didėja naudojamos kosmetikos absorbcija (naudojami produktai efektyviau pasisavinami).

- Rinkitės gilaus poveikio procedūras, tokias kaip neadatinė ar adatinė mezoterapija, biorevitalizacija, sonoforezė ir kitos.

- Lūpų odą lepinkite vazelinais, lūpų balzamais.

- Rankų odai rinkitės maitinantį, saugantį nuo šalčio kremą. Žvarbus oras itin sausina rankų odą ir ji darosi šiurkšti.

Taip rūpindamiesi oda pajausite jos švelnumą, glotnumą. Ji bus labiau sudrėkinta, nuraminta ir nesudirgusi. Raustanti oda nebus tokia paraudusi, o sausa oda taps sudrėkinta ir nesijaus odos tempimo pojūtis. Oda bus skaisti ir lygi.

Mylėkite ir puoselėkite savo odą ir ji jums ilgai dėkos savo grožiu ir sveikumu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)