Metų sezonai diktuoja ne tik madas, bet ir makiažų tendencijas. Seminaro dalyviams autorines makiažų technikas demonstravo studijos įkūrėja, vizažistė, pasaulinio makiažų konkurso OMC teisėja bei trenerė Birutė Pajedienė ir vizažo specialistė Justina Gafarovaitė-Rašimienė. Abi grožio pasaulio atstovės stebėjusioms renginį papasakojo, kaip buvo atlikti šie makiažai.

B. Pajedienė pademonstravo grafinį makiažą, kurio akcentu tapo ryškus pravedimai ir rožinio atspalvio šešėliai. Rudens sezoną specialistė siūlo prisiminti į madą grįžtančius ne tik juodus, bet ir kitų spalvų pravedimus, ryškesnius skaistalus bei rinktis mažiau švytėjimo suteikiančią pudrą. B. Pajedienės sukurtame makiaže dominuoja tankios, ryškios blakstienos. Meistrė makiažus atliko naudodama atstovaujamą rankų darbo, nišinę kosmetiką.

Vizažistės J. Gafarovaitė ir B. Pajedienė pristatė autorinius rudens makiažus

„Specialiai pasirinkau ryškesnį, sudėtingesnės technikos, įspūdingesnį makiažą. Šaltuoju sezonu norisi gilesnio, tamsesnio įvaizdžio. Toks makiažas netiktų brandžiai moteriai, tačiau jį galėtų pasirinkti mergina, norinti suspindėti naktiniame klube, teminiame vakarėlyje ar asmeninėje šventėje. Šį sezoną siūlau prisiminti ir „nude“ spalvų makiažus. Jie niekada nepraranda aktualumo, o paryškintas natūralus grožis visada išlieka madingas“, – kalbėjo vizažistė.

Per seminarą J. Gafarovaitė-Rašimienė pristatė du skirtingus makiažus: gaivų ir bronzinį, dūminių akių. Kaip pasakojo makiažo specialistė, būtent šiuos makiažus labiausiai mėgsta jos klientės. Švytinti oda, pabrėžtas žvilgsnis ir gaivūs tonai – amžinai madingas makiažo pasirinkimas.

„Man svarbiausia sukurti gaivios odos efektą. Jei klientei ir bus atliekamas ryškesnis makiažas, niekada per daug neapkrausiu odos. Švytinti, lengva oda man svarbi kuriant bet kokį įvaizdį“, – pasakojo J. Gafarovaitė-Rašimienė.

Vizažistės J. Gafarovaitė ir B. Pajedienė pristatė autorinius rudens makiažus

Abu makiažus vizažo specialistė atliko naudodama dvi skirtingas veido modeliavimo paletes. Jas J. Gafarovaitė-Rašimienė sukūrė bendradarbiaudama su kosmetikos „Maqpro“ gamintojais. Pirmoji paletė skirta paversti odą sveika ir skaisčia, o antroji – sukurti bronzinį įvaizdį bei paryškinti įdegį.

J. Gafarovaitė-Rašimienė norėjo sukurti tokį gaminį, kuriuo galėtų naudotis ir profesionalai, ir visai dažytis nemokančios moterys. Abiejose paletėse galima rasti modeliavimo pudrą, skaistalus, švytinčią ir fiksuojančią pudras. Žinoma vizažistė sakė, kad bendradarbiavimas su tokio lygio kosmetika yra neįkainojama ir labai vertinga patirtis.

„Pastebėjau, kad dabar yra mada atsisiųsti produktų iš Kinijos, uždėti etiketę, didžiulį antkainį ir paskelbti, kad tai tavo kurtas produktas. Esu prieš tokius dalykus, pati nenaudoju neaišku kaip ir kur pagamintos kosmetikos. Moterys turėtų saugoti savo odą ir netepti ant jos neaiškios kilmės gaminių. Šios paletės pagamintos Prancūzijoje, kur netestuoja savo produktų ant gyvūnų, taip pat šios kosmetikos sudėtyje nėra parabenų. Tai – aukščiausios kokybės kosmetika, kurią pati naudoju kasdien“, – pasakojo J. Gafarovaitė-Rašimienė.

Vizažistės J. Gafarovaitė ir B. Pajedienė pristatė autorinius rudens makiažus

Makiažo ekspertė pataria moterims rinktis tai, kas tinka joms, madingus makiažus geriau palikti teminiams vakarėliams. Rudens sezoną J. Gafarovaitė-Rašimienė rekomenduoja rinktis šaltesnes spalvas. Kasdieniam makiažui vertėtų įsigyti žemės spalvų, matinę šešėlių paletę.

„Pastebėjau, kad rudenį moterys grįžta prie sodriai raudonų lūpų dažų. Matiniai, tačiau lūpų neišsausinantys lūpdažiai tikrai pravers. Prieš makiažą odą būtinai drėkinkite, o ypač atsakingai tą daryti reikia šaltuoju sezonu. Serumas ir kremas su drėkinamaisiais komponentais ne tik rūpinsis oda, kad ji neišsausėtų, bet ir užtikrins gražų makiažo padengimą“, – patarimais dalijosi J. Gafarovaitė-Rašimienė.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)