1. Purkškite tiesiai ant odos

Atminkite: jūsų oda atstoja idealią drobę mėgstamiausiems kvepalams, rašoma portale byrdie.com.

„Kad kvepalų aromatas atsiskleistų kuo ryškiau ir iki subtiliausios natelės, kvepalai turi patekti ant tinkamo paviršiaus, – teigia Matthew Mileo, chemikas, buvęs „Chanel“ kvapų ekspertas ir specifiniu rytietišku kvapu išsiskiriančių odos priežiūros produktų linijos „Mileo New York“ įkūrėjas. – Dėl savo lipofilinių (riebalus sugeriančių) savybių oda laikoma idealia terpe, ant kurios puikiai išsilaiko kvepaluose esantys aliejai. Be to, odos šiluma inicijuoja kvapo skleidimosi procesą, todėl aromatas įgauna būtiną ryškumą.“

Kad ant odos atsidūrę kvepalai dar geriau išsilaikytų ir ryškiau atsiskleistų, verta išmėginti „sluoksniavimo“ su kūno losjonu arba aliejumi metodą.

„Kvepalai „prisiriša“ prie odoje esančių riebalų, todėl juos dera purkšti pasitepus kūną losjonu arba aliejumi, sukuriančiu atitinkamą sluoksnį, prie kurio dar tvirčiau prisitvirtina kvepalų molekulės, – aiškina įmonės „Henry Rose“ vadovė ir viena iš steigėjų Melina Polly. – Kuo oda drėgnesnė, tuo ilgiau išlieka kvepalų aromatas, todėl kvepintis patariama iš karto po dušo arba vonios.“

2. Nepurkškite ant plaukų

„Tualetiniu vandeniu tikrai nereikia šlakstyti plaukų, – perspėja „Bvlgari Parfums“ vyr. kūrybinis direktorius. – Kvepaluose esantis alkoholis gali sausinti ir pažeisti plaukus.“

Visgi jei norite, kad nuo laisvai banguojančių sruogų sklistų nuostabus aromatas, pasistenkite kvepinti plaukus ne alkoholio, o vandens pagrindu pagamintais kvepalais.

3. Kvepinkite pulso sritis

Norint tinkamai pasikvepinti, kvepalus reikia purkšti ne bet kur, o ant konkrečių vietų.

„Svarbu parinkti tas kūno sritis, kurios natūraliai šilčiausios ir drėgniausios, pavyzdžiui, vidinę alkūnių pusę, užpakalinę kelių pusė, krūtinę ir kaklo šonus, – vardija M. Mileo. – Šiose srityse užpukšti kvepalai atsiskleidžia idealiausiai. Jeigu nesilaikysite šitos taisyklės, viršutinės natos pernelyg greitai nugaruos ir liks tiktai pats stipriausias kvapas, kartais atrodantis it sustingęs ir negyvas.“

Kvepinimosi taisyklės

Greta Fitz, pristačiusi kvepalų kolekciją „Ascention“, siūlo kvepintis pagal tam tikrą strategiją.

„Kvepinkite tas kūno vietas, kuriose užčiuopiamas pulsas. Tada kūno temperatūra ištisą dieną aktyvins kvapą tarsi natūralus difuzorius“, – paaiškino ji.


4. Netrinkite į odą

Turite atsispirti norui įtrinti kvepalais odą.

„Kvepintis reikia labai subtiliai. Kvepalai turi ramiai būti ant odos, kad galėtų susimaišyti su natūraliai išsiskiriančiais riebalais. Jei vieną riešą patrinsite į kitą, viršutinės natos nugaruos ir nublanks.

Trinant kvepalus į odą pakinta bendras aromatas, kadangi dalis jo tarsi nutrinama“, – pridūrė G. Fitz.

5. Įženkite į kvepalų debesį

„Kai kurie žmonės mėgsta pereiti per kvepalų debesį ir tik tada rengtis drabužius. Šitaip jie pasijunta išties prisodrinti aromato“, – pamini kvepalų ekspertė A. Pallez.

Toks potyris nuteikia ypač romantiškai, o ryto ruošos procedūrą paverčia rafinuotu ritualu, todėl žmogui, kuris pratęs taip daryti, šitoks kvepinimasis teikia didžiulį malonumą. Vis dėlto būtina įsitikinti, kad kvepalai nėra toksiški.

„Įkvėpti kvepalų tikrai nereikia, nes tradiciniai kvepalai priskiriami teršalams. Jeigu maga įžengti į kvepalų debesį, įsigykite biologiškai skaidžių kvepalų“, – pataria C. Chaz.

Kvepinimosi taisyklės

6. Nebijokite „sluoksniuoti“ kvapų

Derinti kvepalus – tai, galima sakyti, tikras menas.

„Vieną kvapą galima papildyti kitu, taip jį atšviežinant, bet ne užgožiant, – sako G. Fitz. – Kvepalai, kuriems būdinga tik viena nata, pavyzdžiui, muskuso aromatas, paprastai laikomi tinkamiausiais, kai norima atšviežinti juntamų kvapų pustonių paletę. Dviejų sodrių aromatų geriau nederinti tarpusavyje, kadangi taip tik perlenksite lazdą: galutinis aromatas gali būti toks sunkus, kad nuo jo įsiskaudės galvą tiek jums, tiek šalia esantiems žmonėms. Jei mėgstate ryškius kvapus ir norite juos atšviežinti, naudokite vienos natos medžio arba muskuso aromatus. Nuo aitrių vaisių kvapų patarčiau susilaikyti, kadangi jie gali sukelti pernelyg stiprų efektą arba išbalansuoti bazinį kvapą, kurį turėtų atgaivinti ir papildyti.“

7. Pakvepinkite drabužius

Nemažai žmonių mėgsta pakvepinti ir drabužius.

„Žiemą kartkartėmis pakvepinu paltą – taip kovoju su priplėkusiu kvapu“, – prisipažįsta Leigh Plessner, viena iš įmonės „Catbird“ kūrybinių direktorių.

Jei toks metodas priimtinas ir jums, jį taikyti galite, tačiau tiktai pasidomėję drabužių, kuriuos norisi pakvepinti, sudėtimi.

„Jei audinį galima skalbti, jį paprastai galima ir kvepinti“, – nurodo G. Fitz ir priduria, kad kvepalais nederėtų purkšti tokių medžiagų kaip šilkas, nes nuo kvepaluose esančių aliejų ant šilko gali likti dėmių.

„Optimaliausias būdas – krestelėti audinį kvepalų migloje“, – pataria ji.

Nevalia pamiršti, kad nuo pakvepintų drabužių sklindantis kvapas nebūtinai yra tikrasis.

„Dėl audinio savybių, išlieka ir išryškėja tik kai kurios kvepalų natos, bet ne visas spektras, – sako M. Mileo. – Štai kodėl nuo drabužių sklindantis kvepalų kvapas gali atrodyti it išbarstytas.“

Taigi, iš tinkamo audinio pasiūtą drabužį galite drąsiai panardinti pamėgtų kvepalų debesyje, tačiau atminkite, kad galutinis nuo jo sklindantis aromatas nebus toks pat, koks sklindantis nuo odos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (87)