Rudenį ir žiemą galvoti apie pedikiūrą tenka kur kas rečiau negu šiltuoju metų sezonu, tačiau atėjus metui autis basutes, pėdos privalo būti sutvarkytos. Norint jomis pasirūpinti, žinoma, galima apsilankyti salone, bet yra moterų, kurios dėl kokių nors priežasčių – dėl finansinių, laiko taupymo ar kitų sumetimų – pirmenybę teikia namuose savo jėgomis atliekamoms procedūroms. Deja, kartais tiesiog iš nežinojimo padaroma tam tikrų klaidų, dėl kurių „sutvarkytos“ pėdos atrodo toli gražu ne idealios. Dažniausiai pasitaikančius liapsusus sutiko įvardyti tinklaraštininkė Oksana Kosova.

1. Pernelyg agresyvus šveitimas

Daugelis moterų išsikelia tikslą nušveisti suragėjusią odą taip preciziškai, kad pėdos taptų švelnios it kūdikio. Kodėl taip daryti nerekomenduojama? Visų pirma, po tokios akcijos pėdos gali tapti itin jautrios, o keletą dienų – netgi skausmingos, keliančios diskomfortą vaikštant. Antra, pėdų oda ims daug sparčiau storėti, todėl įnirtingomis pastangomis pasiektu rezultatu teks džiaugtis neilgai.

Pedikiūras namuose

2. Pernelyg nutrumpinti nagai

Būtina žinoti, kad nago ruoželis, prasidedantis toje vietoje, kurioje nagas atsiskyręs nuo piršto, turi būti bent 2–4 mm pločio, kitaip rizikuojama prisišaukti net labai rimtų problemų. Pirmiausia, „iki pat mėsos“ nukirpti nagai gali įaugti į odą, taip ją pažeisdami. Antra, kai nagai pernelyg trumpi, daug lengviau pasigauti grybelį.

Pedikiūras namuose

3. Pernelyg dažnas nagų poliravimas

Poliruojant nagus nuo jų pašalinamas paviršinis sluoksnis, šiaip jau atliekantis apsauginę funkciją. Tai reiškia, kad poliruojami nagai tolydžio silpnėja, tampa lengviau pažeidžiami. Jeigu nagai pakankamai tvirti, juos poliruoti galima ne dažniau kaip kartą per mėnesį, tačiau silpnų, plonų nagų savininkėms patartina apsieiti be šios procedūros. Beje, kovojant su nagų paviršiaus nelygumais galima kliautis specialiomis priežiūros priemonėmis.

4. Netinkamas priemonių su šlapalu naudojimas

Kremai, kurių sudėtyje yra šlapalo, dažnai rekomenduojami kaip kovos su nuospaudomis ir suragėjusios odos plotais priemonė. Vis dėlto pernelyg didelė šlapalo koncentracija gali turėti neigiamą poveikį odai. Jei pėdų oda normali, kremą su šlapalu galima naudoti ne ilgesniais kaip 2 savaičių laikotarpiais, be to, tepti juo reikia tik problemines sritis, o ne visą pėdą. Jeigu oda sausa, apie čia aptariamą komponentą geriau pamiršti.

Pedikiūras namuose

5. Acetoninio nagų lako valiklio naudojimas

Anksčiau acetoninis nagų lako valiklis buvo vienintelė priemonė, kuria moterys nusivalydavo nuo nagų seną, apsilaupiusį laką, tačiau dabar rinkoje siūloma nemažai rūšių valiklių, į kurių sudėtį įeina nagų paviršių puoselėjantys komponentai, todėl acetoną galima pamiršti. Šis skystis ne tiktai turi aštrų, nemalonų kvapą, bet ir lemia nagų skilinėjimą, sluoksniavimąsi, be to, gali suerzinti odą. Atlikdamos pedikiūrą būtinai naudokite priemones su aliejais: jos nuramina odą ir padeda suteikti nagams dailią išvaizdą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)