Pirmiausia išmėginkime paprastą testą, kuris parodys, ar jūsų plaukai yra sveiki. Pasirengę? Išraukite kelis savo plaukus ir įmeskite juos į stiklinę su vandeniu. Palaukite ir stebėkite. Jei plaukai plūduriuoja, sveikiname – jūsų plaukai sveiki. Jei plaukai nuskęsta, turėtumėte sunerimti. Tačiau nesiraukite dėl to plaukų. Pats laikas išsiaiškinti jūsų plaukų tipą ir deramai jais pasirūpinti, rašo stylecraze.com.

Jei laikysitės teisingos galvos trinkimo ir plaukų šukavimo technikos, jūsų plaukai netrukus taps pasididžiavimo objektu. Taigi sužinokite pagrindines plaukų priežiūros taisykles, kurias rekomenduoja stilistai!

1. Vandens temperatūra

Nedaug žmonių trinkdami galvas atkreipia dėmesį į vandens temperatūrą. Ypač žiemą kyla pagunda plauti galvą karštu vandeniu, tačiau pasistenkite to nedaryti – bent jau plaunant plaukus. Karštas vanduo atvers plaukų kutikules, o šaltas – privers jas užsiverti, todėl plaukai liks žvilgantys ir sveiki. Tačiau jei jūsų plaukai yra linkę riebaluotis, naudokite drungną vandenį.

2. Šampūno tipas

Rinkitės šampūną, kuris maitintų jūsų plaukų tipą. Nesigundykite pirkti visai šeimai skirto šampūno, manydami, kad vienas ir tas pats šampūnas tiks visiems. Kiekvienam plaukų tipui reikia atskiro šampūno. Sausiems plaukams reikia švelnios priežiūros, o turint riebaluotus plaukus, reikia kontroliuoti riebalų išsiskyrimą. Dažytų plaukų atveju gilus valymas užtikrins ryškią ir žvilgančią spalvą.

Plaukų priežiūra

3. Kaip naudoti šampūną?

Prieš išspausdami šampūną iš buteliuko, gerai sudrėkinkite plaukus vandeniu. Vienam plovimui naudokite labai nedaug šampūno. Pradėkite nuo monetos dydžio. Taip! Juk jūs neskalbiate drabužių. Jūs plaunate galvą ir su plaukais reikia elgtis rūpestingai. Dabar įtrinkite šampūną į galvos odą apvaliais judesiais.

4. Gerai išskalaukite

Jei atvirai, skalauti plaukus reikėtų kur kas ilgiau, negu paskirstyti šampūną. Labai svarbu pasistengti, kad plaukuose neliktų šampūno likučių, nes nuo jų plaukai gali atrodyti sulipę ir neblizgūs. Sudžiūvę šampūno likučiai net gali sukelti pleiskanojimą. Visuomet stenkitės gerai išskalauti šampūną.

Plaukų priežiūra

5. Užrakinkite drėgmę

Jei tik įmanoma, užrakinkite drėgmę geru plaukų kondicionieriumi. Ištrinkę galvą, perskalaukite plaukus šaltu vandeniu – tai irgi padės užrakinti drėgmę.

6. Plovimo dažnis

„Kasdien plaunant galvą, plaukai būna sveiki“ – tai tiesa ar mitas? Tai yra visiškas mitas ir dabar jį išsklaidysime. Kasdien trinkdami galvą, savo plaukams galite pridaryti daugiau žalos, negu naudos. Jūsų galvos plovimo tvarkaraštis iš tikrųjų turėtų priklausyti nuo jūsų plaukų tipo ir oro sąlygų. Jei jūsų plaukai yra sausi, pakaks juos plauti ir kartą per savaitę. Tačiau riebius plaukus reikėtų plauti dažniau. Žiemą norisi sumažinti galvos plovimų skaičių per savaitę, nes nesinori, kad plaukai prarastų savo natūralius riebalus. Tačiau vasarą, kai būna drėgna, oro sąlygos savaime priverčia dažniau plauti galvą.

Amžius yra dar vienas svarbus veiksnys. Su laiku riebalų liaukų funkcijos silpnėja, todėl kasdien trinkti galvą nebelieka būtinybės.

7. Plaukų priežiūra prieš treniruotę

Prieš treniruotę reikėtų atlikti vieną veiksmą, ypač jei jūsų galvos oda yra riebi: įpraskite prieš intensyvų sportą įtrinti į plaukus sauso šampūno. Jis padės sugerti prakaitą, kai intensyviai plušėsite. Naudoti sausą šampūną po treniruotės nėra efektyvu.

8. Planuokite šukuosenas

Užuot nešiojusios tą pačią šukuoseną visą savaitę, eksperimentuokite su stiliais. Pirmadienį gali būti aukštas kuodelis, antradienį – palaidi plaukai, o trečiadienį – nerūpestinga uodega. Beje, jei norite, kad jūsų plaukai turėtų daugiau apimties, namuose susukite plaukus į kuodelį, o išeidamos iš namų jį paleiskite. Šis triukas tikrai veiksmingas!

Plaukų priežiūra

9. Reguliariai keiskite pagalvių užvalkalus

Dienos pabaigoje norisi tiesiog griūti į lovą ir gerai išsimiegoti. Tačiau atkreipkite dėmesį į pagalvių užvalkalus, nes jūsų plaukų sveikata priklauso nuo jų būklės. Kad juose nesiveistų bakterijos, keiskite juos bent du kartus per savaitę. Jei jūsų plaukai sausi, rinkitės satino užvalkalus. Satinas padeda išsaugoti drėgmę, o ne ją sugeria.

Plaukų priežiūra

Taigi kai kitą kartą vartysite madų žurnalus, daugiau nepavydėsite modeliams ilgų ir žvilgančių plaukų, nes ir jūs pati tokius turėsite. Būkite žavinga!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)