A. Vareikienė sako pastebinti, kad klientai jau prisimena pagrindinę vasaros taisyklę – pasirūpinti priemonėmis nuo žalingo saulės poveikio, tačiau labai svarbu nepamiršti ir kitų odos problemas sprendžiančių ar būklę gerinančių priemonių.

Specialistė sako vis dar dažnai išgirstanti įsitikinimą, kad kremai nuo raukšlių būna itin riebūs, todėl netinkami naudoti vasarą, tačiau, anot jos, visa tai tikrai klaidinga nuostata. „Vis dar galvojama, kad šios priemonės būna itin riebios, nemalonaus kvapo, sunkiai paskirstomos, tačiau kuriamos naujos priemonės paneigia visa tai. Jos būna įvairių tekstūrų: emulsijos, geliai ir kita, todėl galima rasti sau labiausiai patinkantį variantą. Taip pat modernūs produktai dažnai būna gaminami tik iš augalinės kilmės ingredientų ir net su visiškai suyrančiomis pakuotėmis“, – pasakoja A. Vareikienė.

Renkantis veido odos priežiūros priemones reikėtų atsižvelgti ir į sezoniškumą. A. Vareikienė vasarą pataria rinktis šaldančias ar matinį efektą suteikiančias priemones, o šaltuoju metų laiku pirmenybę teikti maitinantiems kremams.

Ypatingą dėmesį rekomenduojama skirti jautriai paakių zonai. Grožio vaistinių vadovė paaiškina, kad paakių sritis yra pati jautriausia, kadangi neturi jokio riebalinio sluoksnio, oda čia yra pati ploniausia, daugiausiai judanti, todėl čia greičiausiai ir atsiranda raukšlės. Šiai veido zonai skirti kremai ne tik mažina raukšles, bet ir patinimus, atveria akis.

Svarbu nepadauginti priemonės

Rūpinantis veido oda svarbus ne tik tinkamų priemonių pasirinkimas, bet ir teisingas jų naudojimas. „Nereikėtų bandyti užsitepti kuo daugiau paakių kremo, atvirkščiai – geriau kuo mažiau, gal net pusę to kiekio, kurį įsivaizduojate. Priemones reiktų tepti sukamaisiais judesiais aplink akis, orientuotis padės akiduobės kaulas, netepant ant judančios voko dalies, nes kosmetika pati per odos kanalėlius ten nuteka“, – pataria A. Vareikienė. Reikėtų prisiminti, kad prie pat akies rekomenduojama netepti paakių kremo, kad jis nepatektų į pačias akis ir nedirgintų.

Taip pat paakių sričiai skirtas priemones galima įmasažuoti su specialiais masažuokliais piešiant aštuoniukes ar begalybės ženklą aplink akis. Toks veido masažas padeda ne tik paskirstyti priemonę aplink akis, bet ir drenuoti, mažinti patinimus, suaktyvinti kraujotaką

Siekiant sumažinti raukšleles aplink lūpas galima naudoti lūpas putlinančias priemones, kurios dažniausiai sukuria šaldymo, šildymo, pulsavimo ar panašų pojūtį ir kartu dar padeda užfiksuoti lūpų dažus, tepamus ant viršaus.

Stipresniam efektui prieš šventes ar kitas svarbias akimirkas galima naudoti specialias ampules. Mėgstantiems itin higienišką priemonės dozavimą siūloma naudoti priemones, kurias galima įsigyti ampulėmis po vieną dozę.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (10)