Kokios odos problemos atsiranda po žiemos?

Kosmetologė teigia, kad dažniausia problema po šaltojo sezono yra odos išsausėjimas, skaistumo praradimas. Pirmiausia pastebime tai, kad oda yra papilkėjusi ir praradusi gyvybingumą.

„Norint greičiau atgaivinti odą, reikėtų nepamiršti jos nušveisti. Žiemą mūsų oda, veikiama šildymo, temperatūrų svyravimų ir kitų aplinkos veiksnių, išsausėja. Dėl to sutrinka medžiagų apykaita odoje ir negyvos ląstelės pašalinamos nepakankamai. Šveitimas skatina odos atsinaujinimą, suteikia jai gyvybingumo. Labai dažnai neteisingai manoma, kad šveitimas reikalingas tik riebiai odai, tačiau jis taip pat labai svarbus ir brandžioms odoms, kurių ląstelių atsinaujinimo ciklas sulėtėjęs. Vaisių rūgščių ar fermentiniai šveitikliai ne tik pašalina negyvas raginio sluoksnio ląsteles, bet suteikia odai jaunatviško skaistumo“, – sako „Germaine De Capuccini“ kosmetikos ambasadorė, kosmetologė Rasa Neverauskaitė.

Rasa Neverauskaitė

Kokias odos priežiūros klaidas darome pavasarį ir kaip jų išvengti?

„Žiemą naudojame riebesnius, nuo šalčio apsaugančius produktus. Šylant orams keičiasi ir mūsų odos poreikiai – suaktyvėja prakaito ir riebalinių liaukų veikla, todėl odai užtenka lengvesnių priemonių. Labai svarbu peržiūrėti savo kosmetikos lentynėlę ir pasirūpinti lengvesnės konsistencijos produktais“, – pasakoja R. Neverauskaitė

Kosmetologė sako, kad yra dar vienas svarbus momentas, į kurį reikėtų atkreipti dėmesį pavasarį – tai vis dažniau pasirodanti ir mus džiuginanti saulė.

“Nors apsaugines nuo saulės priemones rekomenduojama naudoti ištisus metus, tačiau pavasarinė saulė itin aktyvi, todėl būtinai įsigykite efektyvią apsaugos priemonę. Rinkitės tokią, kuri apsaugo nuo UVB ir UVA spindulių. UVB spinduliai odą nudegina – SPF nurodo, kiek galėsite prabūti saulėję, nenudegę odos. Labiausiai odai kenkia UVA spinduliai – sukelia oksidacinį stresą, pažeidžia ląsteles, sendina odą”, – teigia kosmetologė.

Veido oda

Svarbiausi pavasario kosmetikos ingredientai, kurie padės užbėgti pavasarinėms problemoms už akių

Kosmetologė pataria, kad pavasarį pirmiausia reikėtų pereiti prie lengvesnių priemonių. Ši žiema buvo ypatingai šalta, prie šaltojo sezono prisidėjusios kaukės itin pablogino odos būklę, tad jai atstatyti reikia skaistinančių, gaivinančių priemonių. R. Neverauskaitė išskiria šiuos pagrindinius pastebėjimus:

  • Vitaminas C yra vienas tobuliausių kosmetikos ingredientų – jis apsaugo odą nuo priešlaikinio senėjimo, skaistina ją, saugo nuo pigmentinių dėmių susidarymo. Prieš vasarą ir pasibaigus jai rekomenduojama panaudoti kursą serumų su Vitaminu C.
  • Kad apsaugoti odą nuo oksidacinės pažaidos, kurią sukelia saulė, reikėtų, kad priemonėse būtų antioksidantų, tokių, kaip gliutationas, alfa lipoinė rūgštis kofermentas Q10, resveratrolis, augaliniai polifenoliai ir flavanoidai bei vitaminai A, C ir E.
  • Odos priežiūrai galioja tokios pačios taisyklės, kaip ir kitais metų laikais – valymas, tonizavimas, drėkinimas kasdien ir šveitimas kartą ar du per savaitę atsižvelgiant į savo odos tipą. Papildomai visiems ypač svarbu naudoti apsaugines priemones nuo saulės.


Artėjantis šiltasis metų periodas vilioja mus saulėtomis dienomis, taip pat jis sukelia mažiau iššūkių mūsų odai. Nepamirškime teisingos priežiūros ir galėsime džiaugtis skaisčia ir švytinčia oda.

Veido oda
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)