Veido serumai, kaukės, paakių kremai, sausi šampūnai, veido dulksnos neretai kosmetikos kūrėjų buvo vadinami „papildomais“ kosmetikos produktais, kurie yra skirti labiau įsitraukusiems kosmetikos vartotojams. Kad priemonės nėra pirmo populiarumo, rodė ir pardavimo rodikliai. Tačiau skaičiukai pradėjo keistis ir tapo akivaizdu, kad naujienomis garsėjanti kosmetikos rinka turi naujus kosmetikos produktus – „žvaigždes“. Ar šiuos produktus atradai ir tu? Kokia esminė šių produktų populiarumo priežastis ir ar ji pagrįsta? O gal tai tiesiog dar viena, nauja rinkodaros sukurta mada?

Veido serumai ir veido kaukės

Veido serumas

Ar priemonių populiarumas auga pagrįstai? Taip.

Dar prieš kelerius metus didžiajai daliai veido odos priežiūros rutina susidėjo iš kelių esminių žingsnių – nuplauti veido odą prausikliu ir patepti veido kremu. Nors pažangesni kosmetikos vartotojai jau seniai įpratę atlikti kur kas daugiau „žingsnių“ – veido tonikai, serumai, paakių kremai tikrai nėra naujiena, tačiau didžiajai daliai vis tik tai netapdavo įprasta kasdienine rutina. Tačiau šiuo metu vartotojai neretai linkę net pakeisti įprastą veido kremą tiesiog į serumą, ieško tokio, po kurio veido kremo net nereikėtų.

Neretai serumui susigėrus išlieka odos tempimo jausmas – jis neturėtų būti ilgalaikis ir tai nėra šio produkto trūkumas (nors kartais vartotojams taip ir atrodo), bet iš dalies atsako, kodėl serumo populiarumas taip auga. Momentinis tempimo jausmas neretai jaučiamas dėl to, jog serumuose yra gerokai didesnė veikliųjų medžiagų koncentracija, nors kiekinė sudėtis ir siauresnė (apie 3–10 ingredientų), nei kremuose ar emulsijose. Taigi tie keli koncentruoti lašai iš tiesų gali būti ypač efektyvūs, nes jie pagaminti iš mažų molekulių, todėl oda jas greitai įsisavina.

Veido kaukės populiarumo priežastis taip pat susijusi su greitais, momentiniais pojūčiais, kuriuos vartotojai gali pastebėti vos panaudojus produktą dėl tų pačių didesnių aktyvių komponentų koncentracijos. Greitas gyvenimo tempas, socialinių erdvių populiarumas tikrai prisidėjo prie šių produktų populiarinimo – greitas efektas, kuriuo gali mėgautis iškart, tapo viena esminių šių produktų populiarumo priežasčių. Kaip bebūtų, jeigu siekiate ilgalaikių rezultatų – šių produktų naudojimas turi būti reguliarus ir disciplinuotas.

Sausasis šampūnas

Sausas šampūnas

Populiarumas auga, tačiau rekomenduojama, kad priemonės naudojimas būtų saikingas. Kodėl?

Visų pirma, šampūnas nėra itin tikslus šio produkto pavadinimas. Priemonė nenuplauna nešvarumų nuo jūsų plaukų, o tik pritraukia (absorbuoja) riebalus ir kitus ant plauko susikaupusius aplinkos teršalus.

Balta miltelių pavidalo masė išpurškiama dažniausiai iš flakonėlio, patenka ant plauko ir jungiasi prie riebalų rūgščių grandinių (sebumo) ir taip plaukai tarsi tampa „švarūs“, nes sumažėja jų blizgėjimas, lipnumas. Visa tai sukeliančios medžiagos nugula į sausuoju šampūnu vadinamus miltelius, kurie taip ir lieka gulėti ant plauko, kuriuos galiausiai turėsite pašalinti tikru šampūnu. Taigi trumpai ir paprastais žodžiais kalbant – sausuoju šampūnu vadinami milteliai į save pritraukia ne tik ant galvos odos, plauko esantį riebalų perteklių, susikaupusius nešvarumus, bet ir drėgmę, kuri plaukui yra reikalinga ir kurią galėtumėte kur kas labiau išsaugoti naudodami kokybišką standartinį šampūną.

Naudojant šio tipo kosmetikos priemonę per dažnai, pastaroji gali sukelti plaukų išsausėjimą, lūžinėjimą, blizgesio praradimą, užkimšti plaukų folikulus. Sausas šampūnas gali tapti ir atsiradusių pleiskanų, alerginių požymių priežastimi. Taip pat svarbu žinoti, jog priemonės sudėtyje esančios suskystintos dujos yra labai degios, taigi nenaudokite produkto šalia atviros liepsnos.

Veido dulksna

Veido dulksna


Populiarumas ypač pradeda augti pradėjus šilti orams. Priemonė tikrai gali atgaivinti, tonizuoti odą, tačiau iš pirmo žvilgsnio, atrodo, odą drėkinti turintis produkto tipas gali ją net sausinti. Tyrimai parodė, kad vandens / hidrolatų pagrindu kuriami purškikliai veidui, patekę ant odos, išgarina dalį vandens nuo odos paviršaus ir dėl to padidėja rizika, kad oda išsausės. Taigi veido dulksna gali padėti drėkinti paviršinius odos sluoksnius dienos metu, gali padėti išvengti transepiderminio vandens praradimo ir odos džiūvimo, tačiau itin svarbu įsitikinti, kad produkto sudėtyje tikrai pakankamai veido odą drėkinančių medžiagų.

Produktą naudingiausia naudoti vasarą ir kondicionuojamose patalpose, o jei turite itin jautrią odą, rekomenduojama rinktis purškiklį su šaltinio vandeniu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)