Anot kosmetologės, mezoterapija – tai procedūra, kuri prisotina odą veikliomis medžiagoms, padedančiomis koreguoti odos būklę. Vis dėlto, kokių medžiagų esamu momentu reikia tam, kad padėtume mūsų odai tinkamai atsinaujinti, spindėti ir išlaikyti jaunystę, turi nuspręsti specialistas. Šioje vietoje yra ypač svarbus specialisto įžvalgumas bei kompetencija. Specialistė pamini, kad mezoterapija ypač veiksminga post-aknės randams, pradinei kuperozės stadijai gydyti. Taip pat norint pagerinti odos būklę, atstatyti drėgmę.

Kai kalbama apie mezoterapiją, dažniausiai minima ne viena procedūra, o visas kursas. Kyla klausimas – kiek procedūrų prireiktų, kad pamatytume rezultatą ir kaip dažnai jas reikia kartoti? „Perfectus Clinica“ kosmetologės E. Petrovskienės teigimu, standartiškai mezoterapijai skirtų produktų gamintojai rekomenduoja atlikti 3 procedūras kas tris savaites, tačiau tai – rekomendacija, o ne taisyklė. Reikiamų procedūrų kiekis yra nustatomas atsižvelgiant į odos būklę.

Bene dažniausias klausimas, kurį galima išgirsti – nuo kokio amžiaus galima, o kokiame – net rekomenduojama atlikti mezoterapiją? Ar prieš ir po procedūros reikia laikytis tam tikrų veido priežiūros taisyklių?

Odos priežiūros specialistė mini, kad amžius šiuo atveju nėra rodiklis, nes mezoterapija gali būti tinkama tiek jaunesnėms, tiek vyresnio amžiaus moterims, o procedūrų eigą padiktuoja individualūs poreikiai. Mezoterapiją atlikti galima paaugliams, kurie kenčia nuo aknės paliktų randų. Procedūrai specialaus pasiruošimo nereikia, dažniausiai rekomenduojama po procedūros vengti tiesioginių UV spindulių ir naudoti apsaugą nuo saulės, taip pat mažiausiai 4 valandas neliesti procedūros zonų.

Moterys įprastai nori rezultato čia ir dabar ir įprastai. Jei odos būklė iš tiesų prasta, net ir menkiausias specialisto prisilietimas gali pagelbėti, tačiau tos, kurių oda sveika ir nekaprizinga, ypatingo efekto po mezoterapijos gali ir nepastebėti. E. Petrovskienė tokioms moterims rekomenduoja į mezoterapiją žiūrėti kaip į prevencinę odos senėjimo priemonę.

Adatos dūris tokioje jautrioje vietoje kaip veidas – skamba kaip tikras iššūkis toms, kurių skausmo slenkstis yra pakankamai žemas arba toms, kurios paniškai bijo adatų. Tad kiek yra skausminga ši procedūra ir kiek iš tiesų yra veiksmingas vietinis anestetikas – lidokainas?

Specialistės teigimu, veiksmingiausia procedūrą atlikti be nuskausminimo, nes anestetikas sutrikdo paviršinę kraujotaką, kuri atlieka svarbiausią vaidmenį odai įsisavinant veikliąsias medžiagas. Sutrikdžius kraujotaką, dalis medžiagų lieka neįsisavinta, todėl piktnaudžiauti nuskausminančiais tepalais nederėtų. Kosmetologė pabrėžia, kad ilgametę patirtį turintis specialistas žino, kaip atlikti procedūrą greitai ir sumažinant nemalonius pojūčius, net jei anestetikas ir nėra naudojamas.

Ypatingai bijantiems adatų ir skausmo, rekomenduojama atlikti beadatinę mezoterapiją. Tai neinvazinis odos atjauninimo metodas, kurio pagalba veikliosios medžiagos be skausmo įvedamos į odos paviršių. Oda tampa gyvybingesnė, sveikesnė, sumažėja raudonis ir odos traukimo jausmas. Vis dėlto, ši procedūra yra rekomenduojama kaip profilaktika esant gerai odos būklei. Intensyviai odos regeneracijai rekomenduojama įprasta adatinė mezoterapija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)