Nors ir atrodo, kad kasdienis galvos plovimas turėtų būti visada švarių, taip pat sveikų plaukų garantas, iš tikro taip nėra. Todėl jei pradeda atrodyti, kad garbanos prarado savo žavesį, galbūt derėtų pagalvoti, ar galvos plovimo grafikas nėra per daug intensyvus.

Portale „Bright Side“ pasirodžiusios publikacijos autoriai laikosi nuomonės, kad mažiau yra daugiau, kai kalbama apie galvos plovimą. Jie teigia, kad tam tikri ženklai aiškiai signalizuoja, jog plaukai norėtų pailsėti nuo šampūno. Toliau – keletas požymių, kuriuos reikėtų laikyti įspėjimais, kad galvą plaunate per dažnai.

1. Išslenka daugiau plaukų nei paprastai

Tam tikro kiekio plaukų išslinkimą, kai plaunama galva, reikėtų laikyti visiškai normaliu reiškiniu, bet jei plaukai plaunami per dažnai arba naudojama per daug šampūno, jų slinkimas gali suintensyvėti.

Per dažnai naudojant šampūną, nuo plaukų pašalinami natūraliai galvos odos išskiriami riebalai ir tai paveikia skalpo mikrobiotą. Pakitus odoje vykstančių procesų balansui, nustoja augti nauji plaukai, o senieji – nusilpsta, todėl gali pradėti intensyviau slinkti. Kad nesutriktų pusiausvyra, rekomenduojama naudoti švelnų šampūną, kurio sudėtyje nėra sulfatų, ir pasistengti praretinti galvos plovimo procedūras.

2. Ėmė skilinėti plaukų galiukai

Reguliarus apsikirpimas gali užkirsti kelią plaukų galiukų skilinėjimui, bet jei kas dieną plaunate galvą, kirpimo rezultatas džiugins labai trumpai. Drėgni plaukai yra labai gležni ir linkę lūžinėti, o per dažnas plaukų plovimas ir intensyvus trynimas rankšluosčiu išsunkia iš plaukų drėgmę, todėl galiukai greitai išsausėja ir ima skilinėti.

Plaukai, šlapi plaukai, rankšluostis

3. Plaukai prarado žvilgesį

Jei imate pastebėti, kad plaukai atrodo it išsekę ir visiškai neblizga, gali būti, kad reikia susilaikyti nuo pernelyg dažno jų plovimo. Nuolatinis drėgmės stygius gali paveikti plaukų struktūrą, todėl jie ims atrodyti nualinti, netekę gyvybės. Dalykas tas, kad šampūnas ne tik pašalina nuo plaukų riebalus (kartais net per daug), bet ir skatina nuosėdų kaupimąsi, todėl plaukai praranda žvilgesį.

4. Greitai nublunka plaukų spalva

Jei jūsų plaukai dažyti, pernelyg gretai nublunkanti spalva gali būtų ženklas, kad galvą plaunatės per dažnai. Šampūnas blukina spalvą, todėl plaukų išvaizda prastėja. Dažytus plaukus rekomenduojama plauti ne dažniau kaip kas 2–3 dienas ir naudoti specialiai dažytiems plaukams skirtus produktus.

5. Plaukai pradėjo riestis

Jei pastebėjote, kad iš prigimties tiesūs plaukai pradėjo riestis ir banguotis, gali būti, kad per dažnai juos plaunate šampūnu. Polinkis banguotis paprastai atsiranda dėl dažymo ir karščio sukeliamų pažeidimų, bet pernelyg dažnas plovimas plaukus dar labiau nualina. Jei plaukai pažeisti, plaukite juos ne dažniau kaip 2–3 kartus per savaitę ir naudokite struktūrą atkuriančius purškalus.

Garbanoti plaukai
Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (16)