„Mūsų veido odos priežiūros rutinoje be kruopštaus makiažo nuvalymo, odos nuprausimo, tonizavimo, serumų ir kremų tepimo, turi atsirasti ir kaukių naudojimas. Odos būklė gali dažnai keistis – tam įtakos turi netinkama odos priežiūra, blogai parinkta kosmetika, hormonų disbalansas organizme ir net oro sąlygos.

Jau daug metų grožio rinkoje turime odos pagalbininkes – veido kaukes – kuriose yra gausu veikliųjų medžiagų, skirtų subalansuoti ar išvalyti epidermį. Veido kaukė mums gali pagelbėti iškilus spuogui, užsiteršus ar dehidratavus odai, be to, akimirksniu suteikti švytėjimo ir skaisčios odos pojūtį. Tačiau tam, kad kaukė duotų patį geriausią rezultatą, labai svarbu tinkamai ją pasirinkti“, – teigia kosmetologė.

Šiuo metu rinkoje yra daugybė kaukių: nuplaunamų arba nenuplaunamų, nulupamų, lakštinių kaukių. N. Širvienės teigimu, už kaukės konsistenciją kur kas svarbesnė jų sudėtis.

„Taip pat būtina atkreipti dėmesį, kokį laiką gamintojas rekomenduoja laikyti kaukę užtepus ant veido, nes jei laikant ilgiau nei rekomenduojama, galima gauti priešingą nei tikimės rezultatą, t.y., išdžiuvusi kaukė pradės iš musų odos traukti drėgmę“, – perspėja kosmetologė.

Ar kaina kaukės veiksmingumui – rodiklis? Anot kosmetologės, gerai paieškoję galime atrasti ir pigesnių veido kaukių, tačiau visų svarbiausia – atkreipti dėmesį į sudėtį.

„Paieškoję, galėtume atrasti ir nedidelio biudžeto reikalaujančių, tačiau pakankamai gerų veido kaukių neperkrauta aktyviųjų komponentų sudėtimi. Tačiau tam reikėtų skirti nemažai laiko, įsigilinant į sudėtį ir sąveikaujančius tarpusavyje komponentus, kas yra labai svarbu. Todėl svarbiausia yra kaukės sudėtis. Aš asmeniškai esu už kokybišką, gerą ir patikimą kosmetiką, už naujausias ir pažangiausias formules, už profesionalumą, už kompanijų garantą dėl švarių žaliavų, o tai, žinoma, daro įtaką kainai.“, – sako N. Širvienė.

Kosmetologė rekomenduoja atkreipti dėmesį į šiuos patarimus:

Sausa veido oda dažnai šerpetoja, yra lydima tempimo jausmo, gali būti paraudusi. Sausai odai ypač nepalankūs šalti orai. Tokį odos tipą turinčioms moterims būtina drėkinti ir maitinti veido odą. Renkantis kaukes, atkreipkite dėmesį, kad produktas savo sudėtyje turėtų aliejų, vitaminų, niacinamido, peptidų ir, žinoma, būtų prisotintas hialiurono rūgštimi.

Taip pat sausiaodėms labai tinka jūros dumbliai, jie turi drėkinančių ir raminančių savybių. Naudojant tinkamas kaukes, oda yra intensyviai drėkinama, tad ir atsistatyti gebės greičiau bei nebus tokia pažeidžiama, sustiprės natūralios odos apsauginės funkcijos.

Labai sausos odos savininkėms patariama ieškoti kaukių, kurios yra nenuplaunamos ir gali būti naudojamos nakčiai, o dar didesnį rezultatą su jomis pasieksite, jei užsitepsite nenuplaunamą kaukę ir tuomet – naktinį kremą.

Riebią odą turintys žmonės dažniausiai skundžiasi inkštirais, uždegiminiais spuogais, sebumo pertekliumi, išsiplėtusiomis veido poromis, negyvybinga oda. Riebiaodėms rekomenduočiau atkreipti dėmesį į tokias kaukės sudėtines dalis kaip arbatmedis, kuris turi daug antibakterinių savybių ir mažina odos sudirgimą, propolis, kuris padės sutraukti veido poras, mielių ekstraktas, kuris puikiai valo užsiteršusią odą. Veido kaukė su salicilo rūgštimi padės pašalinti odos riebalų perteklių. Taip pat salicilo rūgštis odą valo ir pašalina suragėjusias odos ląsteles. Oda tampa skaistesnė, formuojasi mažiau spuogelių, sumažėja riebalų išsiskyrimas.

Mišrios odos savininkėms rekomenduoju kaukes darytis lokaliai. Idealu, jei T zona yra tepama riebiai odai skirta kauke, o likusi veido dalis – įprasta drėkinamąja kauke.

Svarbu: nepriklausomai nuo veido odos tipo, veido kaukės sudėtyje turėtų būti ir tokie ingredientai kaip hialuronas, vitaminas E, alavijo ekstraktas, vitaminas C. Pastarasis yra be galo naudingas mūsų organizmui, ne išimtis ir oda. Vitaminas C skatina kolageno gamybą, gerina mikrocirkuliaciją ir yra puikus antioksidantas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (56)