Faktas/mitas: Putlios lūpos – nemadingos

Paaiškinimas: Vis daugiau žvaigždžių, tokių kaip Molly–Mae Hague, Megan McKenna, Olivia Atwood ar net garsiosios Kylie Jenner ir Huda Kattan skelbiasi atsisakiusios lūpų injekcijų, o savo socialiniuose tinkluose drąsiai publikuoja nuotraukas bei vaizdo reportažus, patvirtinančius šį faktą.

Nepaisant žvaigždžių pasisakymų, teigti, jog lūpų injekcijos nemadingos – pernelyg drąsu. Iš tiesų, nemadingas yra akivaizdus, nenatūralus, neproporcingas vaizdas, kuris ilgą laiką buvo laikomas norma ir net siekiamybe. Lūpos, kaip ir visi mūsų organai, sensta, netenka drėgmės, putlumo, kontūro, todėl jos turėtų būti koreguojamos labai subtiliai ir nepastebimai. Tokie yra madingiausi šių dienų grožio standartai – paryškinti lūpų kontūrą, atstatyti tūrį ar pakoreguoti esamą asimetriją.

Pasauliniuose estetikos kongresuose nuolat kalbama apie šiuolaikines grožio tendencijas ir būtinybę išlaikyti tinkamas lūpų proporcijas, kuo natūralesnį vaizdą. Ypač daug dėmesio skiriama atlikimo technikai, kad lūpos kuo ilgiau išliktų natūraliai gražios. Pavyzdžiui, 10–15 mm atstumas tarp nosies ir viršutinės lūpos laikytinas norma, o geriausias rezultatas, anot vertinimų, yra tada, kai lūpų tūris padidėja iki 50 proc. Didžioji dauguma lūpų injekcijų atsisakiusių žvaigždžių šią auksinę taisyklę, deja, jau buvo sulaužiusios ir lūpų tūrį padidinusios daugiau nei 50 proc.

Lūpų putlinimas

Rezultatas:

Atlikus lūpų korekciją, remiantis nustatytomis rekomendacijomis, moters lūpos tampa pilnesnės, simetriškos bei sveikai sudrėkintos, o aplinkiniai net neįtaria apie atliktą procedūrą. Visgi, jeigu rezultatas netenkina, neatitinka lūkesčių, pasireiškia įvairios komplikacijos, susiformuoja guzelių, sukietėjimų, išryškėja asimetrija, gali būti atliekama hialuronidazės procedūra.

Hialuronidazė – tai fermentas, kuris tirpdo hialurono rūgšties užpildus. Suleidus hialuronidazę, hialurono rūgšties sankaupos suyra į mažos molekulinės masės fragmentus ir per 24 val. saugiai pasišalina per limfos ir kraujotakos sistemą. Hialuronidazės dozę parenka gydytojas, įvertinęs esamą situaciją, naudotą hialurono užpildą ir paciento poreikius. Procedūrą galima atlikti net ir tais atvejais, kai nuo hialurono rūgšties injekcijos yra praėję keli metai.

Pastaba: Ruošdamiesi lūpų korekcijos procedūrai pasidomėkite ir kruopščiai atsirinkite specialistą. Net ir medicininį išsilavinimą turinčiam žmogui gali trūkti konkrečios reikalingos patirties. Atkreipkite dėmesį į gydytojo braižą, ar jis atitinka šiuolaikinius grožio standartus.

Labai svarbu pasirinkti kompetentingą specialistą, kuris žinotų šių dienų tendencijas ir neleistų keisti veido bruožų. Dažnai moterys kreipiasi į specialistus prašydamos vis daugiau ir daugiau padidinti lūpų tūrį. Taip nutinka dėl to, kad prie esamo vaizdo yra priprantama ir lūpos vėl atrodo „per mažos“. Tokiu atveju labai pravartu žvilgtelėti atgal, pavartyti nuotraukų albumus ir pažiūrėti ar „neatsisėdote ant estetinės medicinos adatos“.

Agnė Černičenko.

Svarbu bet kurias estetines korekcijas atlikti saikingai ir nepamiršti, jog jos skirtos ne naujų veido bruožų sukūrimui, o su metais prarandamų audinių tūrio atstatymui arba simetrijos korekcijoms. Teisingai ir saikingai atlikus lūpų korekcijas, aplinkiniai net nepastebės ryškaus pokyčio, o jūs visuomet atrodysite gerai.

Taip pat būtina pasidomėti, kokius produktus jums siūlo specialistas. Nesidrovėkite paklausti apie produkto sudėtį, gamintoją, tyrimus ir patikimumą rinkoje. Iš tiesų kokybiški ir patikimi gaminiai rinkoje turi atitinkamą kainą. Jeigu renkatės žinomus, klinikinius tyrimus turinčius, kokybiškus, sertifikuotus ir patikrintus preparatus bei kompetentingus specialistus, lūpų korekcijos procedūros niekada nebus pigios.

Be to, nereikėtų pamiršti, kad makiažas taip pat daro stebuklus. Lūpų pieštukai ir specialūs makiažo triukai gali padėti susikurti putlių lūpų įspūdį be jokių injekcijų. Dabar gausu specialių kosmetikos produktų – lūpų „putlintojų“, – vizualiai didinančių lūpas. Žinoma, tai tik vienkartinis sprendimas, bet puiki repeticija prieš lūpų korekciją hialurono rūgšties užpildais.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (110)